Gudelj: "Garantujem da Danci nisu bolji od nas!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.06.2015.
17:16
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Deset dana uoči duela sa Danskom, novopečeni fudbale Ajaksa i srpski reprezentativac Nemanja Gudelj izjavio je da ne sumnja u kvalitet "Orlova" i spremnost da naš nacionalni tim slavi u Kopenhagenu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije okupili su se u ponedeljak u Staroj Pazovi gde će se u narednih nekoliko dana pripremati za predstojeće mečeve sa Azerbejdžanom i Danskom.

Utakmica sa Azerima prijateljskog je karaktera pa se o njoj jako malo govori u javnosti, dok duel sa Dancima u Kopenhagenu za "Orlove" predstavlja najvažniji ispit u tekućoj godini, imajući u vidu da samo pobeda Srbiju ostavlja u trci za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Prvu utakmicu protiv selekcije Danske naš nacionalni tim izgubio je rezultatom 1:3 a Nemanja Gudelj ni šest meseci kasnije nema objašnjenje za peh koji se dogodio "Orlovima".

"Mnogo puta pitali su me i u Holandiji šta se događa sa nađom reprezentacijom. Nisam umeo da im odgovorim. Isti odgovor imam i sada u Beogradu, na pitanje šta nam se dogodilo u prvoj utakmici, protiv Danske u Beogradu. Neshvatljiv i neobjašnjiv pad, ništa drugo ne mogu da kažem" kaže Gudelj.

Momak koji je nedavno dogovorio višegodišnju saradnju sa Ajaksom tvrdi da Danska nije kvalitetnija od Srbije i da bi "Orlovi" ubrzo morali da pokažu gde im je mesto na fudbalskoj mapi Evrope.

"Danci nisu bolji od nas, to garantujem. Naš tim bi morao da bude među najboljima, ne samo u našoj kvalifikacionoj grupi, već u evropskom fudbalu. Želimo da bude tako. Teško, baš teško nam pada sve ovo što se događa reprezentaciji. Želim da verujem da će ubrzo uslediti preokret" istakao je Gudelj.

Utakmicu 6. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo Danska i Srbije igraju 13. juna u Kopenhagenu na stadionu "Parken".

Posle pet kola Srbija zauzima četvrtu poziciju na tabeli grupe "I" sa jednim osvojenim bodom, šest manje u odnosu na drugoplasiranu Dansku i trećeplasiranu Albaniju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bomb@$
Tuesday, 02.06.2015
18:05

Nadam se da cemo sa Curcicem ovo dobiti!

avatar
bobar84c
Tuesday, 02.06.2015
17:57

Ne vredi nemanja mora raca petrovic da igra umesto tebe.... Valja ce tole uskoro da ode u penziju

avatar
Boba-Manchester
Tuesday, 02.06.2015
17:40

Naravno da nisu bolji fudbalski od nas ali u glavama jesu! Bez glave ni Mesi ne bi mogao biti ni blizu to sto jeste!nMiha je poceo u drugom delu kvalifikacija da pravi koncept tima i timski duh je mnogo podigao, cak i igra dobijala smisao ali je od strane neznalica smenjen! Ove kvalifikacije su turbulentno pocele i tesko je sad pohvatati konce, pogotovo zbog toga sto reprezentacije nemaju kontinuitet rada, sto uvek isticem kao bitan faktor, vec se okupljaju nekoliko puta godisnje po par dana. nSad vam je prilika, imate dve lepe nedelje da nesto napravite od sebe. Ili pobedite ili se pokrijte usima!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
17:20

NAPRED SRBIJA!