"Grof" u najboljem izdanju pred derbi: "Moraću da pozovem Klopa"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 15.04.2016.
13:36
Izvor: Sportske.net

Uvek zanimljive konferencije za novinare kada je na njima Miodrag Božović.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Šou-program na konferenciji za novinare Crvene zvezde pred "večiti derbi".

Miodrag Božović bio je u centru pažnje danas na konferenciji za novinare, govorilo se o "večitom derbiju", ali i o kadrovskoj situaciji, sistemu takmičenja i o problemima koje ima prilikom sastavljanja tima jer mora da zove Jirgena Klopa.

Počeo je rečenicom da će derbi pobediti onaj "ko se bude bolje probudio" i da se nada da će se njegovi momci "bolje probuditi".

"Veliki motiv je to što možemo da se približimo tituli. Bez obzira na to što svi govore da je titula naša, ima lukavih koji nas unapred proglašavaju šampionima. Nimalo ne smemo da se opustimo, dodatni motiv postoji jer nam u slučaju pobede nedostaje bod da bismo bili matematički prvi"

On je istakao da duel sa Partizanom neće biti merilo Zvezdinog učešća u evropskim takmičenjima.

"Ako je to merilo, već dva puta smo pokazali da smo spremni za Evropu. Ako smo bili spremni prošle godine, zašto ne bismo i ove? Nije merilo, Partizan jeste dobar tim i veliki klub, ali ovo je ipak nešto drugo, druge emocije, između nas i njih, a u Evropi nas čekaju drugačije utakmice"
, rekao je Božović.

Božović je pohvalio veliki broj Partizanovih igrača, poput Saše Ilića, Darka Brašanca, Nemanje Mihajlovića i Alena Stevanovića, ali je rekao da neće biti problema ako njegova ekipa ne dozvoli protivniku da izrazi kvalitete.

"Na derbiju svaka taktika pada u vodu. Ako budemo igrali kako ja hoću, pobedićemo, ali igraćemo kako publika hoće, publika nosi igrače.

Što se tiče kadrovske situacije, kadrovska situacija je sledeća: povređeni smo ja, Momčilović i Pavićević. Grujić je izvanredno, ali moramo da pozovemo Klopa da ga pitamo da li sme da igra, Liverpul se tu pita
", rekao je Miodrag Božović skenuvši tako na pisanja medija o tome kako zaduženi iz Liverpula takođe odlučuju da li će Marko Grujić igrati meč protiv Partizana.

Okrenuo se i ka sistemu takmičenja, rekao je da je on veoma loš i da donosi bodove onima koji ga nisu zaslužili.

"Ne dopada mi se sistem takmičenja, nagrađuje one koji nisu osvojili bodove. Mi bismo titulu osvojili pre šest meseci. Pazite šta ću reći sada - sistem će se promeniti za dve godine. Ovaj sistem ne valja ništa, nije doneo ništa dobro našem fudbalu. Ima ga u Belgiji, ali Belgija je više zemlja piva nego fudbala", rekao je Miodrag Božović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoR
Friday, 15.04.2016
13:40

Ne kapiram ga u vezi Belgije. Imaju jaku ligu, do skoro su bili prvi, prosjek godina 22, 23, i to skoro sve igraci koje su njihovi klubovi napravili