''Grof'' na promociji u Zvezdi: ''Nikad nisam bio drugi!''

Autor: Beta Beta
utorak 02.06.2015.
13:13
Izvor: Beta

Kako je juče i najavljeno, novi trener Crvene zvezde Miodrag Božović je i zvanično promovisan na našem najvećem stadionu. Veliko interesovanje medija, zanimljivi odgovori popularnog ''Grofa''.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Novi trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas novinarima u Beogradu da mu se dolaskom u beogradski klub ispunila i druga fudbalska želja, kao i da se nada da će sada ostaviti dublji trag u crveno-belima nego kad je bio igrač.

"Imao sam dve životne želje: da treniram Budućnost i da treniram Zvezdu. Sada mi se ispunila i ova druga želja. Pokušaću da ostavim veliki trag, pošto kao igrač nisam to uspeo. Nadam se da ću biti uspešniji kao trener nego kao igrač", rekao je Božović novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Božović je za Zvezdu igrao u od 1992. do 1994. i osvojio je Kup.

Na novinarsku primedbu da su od 2009. godine "sa crvenim tepihom" dočekivani u Zvezdi i Vladimir Petrović, Robert Prosinečki, Aleksandar Janković i Nenad Lalatović i da su svi odlazili zbog neuspeha, Božović je kroz smeh rekao: "pa niko nije umro od njih".

"Znate, postoje samo dve mogućnosti: da budemo prvi i da budemo drugi, a ja u karijeri nikad nisam bio drugi", kazao je trener.

On je rekao da ne poznaje mnogo situaciju u srpskom fudbalu i Zvezdi, ali je naveo da to ne mora da bude mana.

"Nisam mnogo obavešten, ali to može da bude pozitivna stvar, pogotovo za igrače, pošto će svi imati isti status i krenuti od nule. Naravno, neke igrače znam, ali bez obzira na to, igraće oni koji su najbolji. Ako želimo da napravimo rezultat, moramo da mislimo samo na sebe, da napravimo toliko dobru ekipu koja neće morati da razmišlja o protivniku", rekao je Božović.

Predstavljanje je obavljeno pred velikim brojem novinara i snimatelja koji su treneru postavljali brojna pitanja, ali on ponovo nije želeo da priča o pojačanjima.

"Ne želim da licitiram imenima. Znate, danas jedan prosečan igrač košta oko tri miliona evra i u fudbalu se sve vrti oko novca. Teško je kupiti kvalitetnog igrača za male pare, ali u svemu tome uvek ima mogućnosti i emocija kod nekih, pa tako neki igrači 'eksplodiraju' u nekoj ekipi. Ja sam pre za to da se dovede jedan dobar nego četiri koji će samo da popunjavaju tim", rekao je Božović.

On je pre Zvezde trenirao moskovsku Lokomotivu, a novinarima je potvrdio da je želeo da napravi pauzu iz zdravstvenih razloga.

"Hteo sam da pauziram šest meseci zbog toga što imam diskus herniju, ali nisam mogao da odbijem ponudu Zvezde", rekao je Božović i dodao da je Ivan Adžić imao mnogo uticaja na njegov dolazak.

Ovaj trener poznat je i pod nadimkom "Grof", a novinarima je ispričao kako ga je dobio.

"Kada sam igrao u Zvezdi na treninge sam uvek dolazio noseći kravatu, tako da su me novinari Sporta Mirko Vrbica i Jovan Jovanović zvali 'grof od Crne Gore'", objasnio je on Okupljanje igrača zakazano je za 12. jun. Ekipa će 16. otići u Sloveniju na pripreme i tamo ostati 10 dana, a već 2. jula počinje kvalifikacije za Ligu Evropa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

47 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Johny Juve
Wednesday, 03.06.2015
11:50

Neverovatno je kako osporavaju coveka koji je od klubova koji imaju ispod proseka ekipu napravio ekipu koja je osvojila Ruski nacionalni kup, pored Zenita, CSKA, Lokomotive itd.. I to od ekipe koja je bila medju poslednjima na tabeli. Sledece sezone, dok nije presao u Lokomotivu, taj isti Rostov je predstavljao respektabilnu ekipu, i bio je pri vrhu tabele koliko se secam. E, i posle svega toga vi ga prozivate da ne moze da vodi Zvezdu. Mene bi bilo iskreno sramota od tolike mrznje i nepoverenja. Smarali ste i za Lalatovica, a covek je otvoreno rekao da cilj koji je pred njim postavljen ispunjen. Isforsirani su klinci, igrali ste sa decom i niste mogli da ih dobijete u derbiju. Ae bre paljba...

avatar
Аполо
Tuesday, 02.06.2015
23:08

Grobari, eno zvrje vam vesti o partizanu... Hvataju paucinu koliko komentarisete Zvezdu :))

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 02.06.2015
22:46

Odigraš u 13 godina karijere 180 utakmica(to je 13-14 utakmica godišnje,i onda odvališ ovakvu...ne znam kako bih nazvao,ali daleko je od pameti.Vrhunski stručnjak ali ne sumnjam kad se vratilo 15 miliona duga ove godine i plaćen porez ,plate svim igračima i radnicima u klubu ,struja ,dobavljači i ostalo da će biti još desetak miliona za ovu sezonu prd nama i još jedno 6-7 miliona za pojačanja koja bi uz vetar u ledja kao prošlog proleća garantovala makar to drugo mesto na kojem nikad nije bio.A jel bio nekad prvi?

avatar
ticeba
Tuesday, 02.06.2015
22:38

Jednom recju Grof! ahahahah koja smo komedija od tima. Pomozi nam Boze, Zvezdi i srpskom fudbalu!

avatar
kosingas
Tuesday, 02.06.2015
17:44

Majstore samo tako nastavi ubuduće koliko se bavi trenerskim poslom i uzeo čovek samo kup!Svaka čast samo tako i nastavi! Nisi ti navikao da budeš ni prvi a vidim ni drugi!

avatar
Bojan Milanovic
Tuesday, 02.06.2015
17:12

Bice prvi u drugoj ligi :D

avatar
Borriello99
Tuesday, 02.06.2015
15:01

Bice ti top iako uposte budes drugi .

avatar
D.Green4 Black&White
Tuesday, 02.06.2015
16:53

Da da :D Ja jedva cekam da cujem izjave na kraju poput Lalatoviceve kako ni Murinjo ne bi mogao da pomogne zvezdi ... Da to nije mogao da kaze na pocetku sezone :) Covek izgibo bio ... Iskren je bio... Cak mi ga je bilo zao :D Ako misle da ce Grof od Monte Krista da ih spasi ... Ponovo,ponovo,i ponovo ce doziveti razocarenje....Bice ludilo ove godine :D

avatar
Bata
Tuesday, 02.06.2015
14:50

A koji si bio?

avatar
Rada Đurašević
Tuesday, 02.06.2015
13:56

ono kad si Najveći klub u Srbiji,kad otvoriš stranicu sve komentari grobara obožavam to i deca će da im pate i praunuci...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
14:14

I sadisti pate.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
14:14

I sadisti pate, a mozes da zaboravis na to da ste najveci klub u zemlji...

avatar
Tuesday, 02.06.2015
13:49

Дај Боже кћерко да те ага проси ... nnПРОБЛЕМАТИЧНА ЈЕ РЕЧ да никада није био други, јер може бити трећи обзиром да укарички опасно угрожава и Звезду и Партизана. nСВИЂА МИ СЕ став да је боље довести једног доброг играча него четири која ће само да попуњавају тим. nДОДАЈЕМ ИДЕЈУ да се може ићи и у контра смеру: продати четири просечна играча а купити једног натпросечног, правог. ПРИМЕР 1: гужва у центру везног реда: Ковачевић, Грујић, Ристић, Аврамовски, Савићевић, Стојановић. ПРИМЕР 2: гужва у шпицу: Јовић, Паркер, Орландић, Оњило, Деспотовић.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
13:25

Dobro, hajde mi bar sad objavi ono, ja sam ti ukazao na gresku u tekstu:-D

avatar
degrobarizator
Tuesday, 02.06.2015
21:35

Uozbilji se malo :), sta kazes sampioni imaginarnih titula. Dve Diznilend titule Kupa sampiona, jedna Diznilend titula interkontinentalnog kupa, eeee ne moze to tako u Evropi. Navikli ste na osvajanje imaginarnih titula u Srbiji pa vam malo. Sta mislis da tuzite Real za otetu titulu KES-a? Dobijate sigurno, pa ovde vam je taj trik palio sigurno ce i tamo :)

avatar
degrobarizator
Wednesday, 03.06.2015
14:18

Ovo rekla kazala ti je vrh, a pogotovo krunski dokaz u vidi copy/paste komentara tipa pod nickom Kokos( za Mileta Kosa) hahahaha potrudi se da nadjes validnije dokaze. Kao sto su Mateusaova knjiga, Dmitroviceve optuzbe, prekomande igraca, prodaja utakmice Obilicu u zamenu za titulu, ovsvajanje titula u prijateljskim utakmicama, sedenja predsednika drugih klubova u vasim organima, nejasno izboren opstanak u vrlo mutnoj zavrsnici 78/79 nikad do kraja razjasnjenoj. Poklanjanje titula od nenadleznog suda. Toletove vezane titule. A nas stadion smo gradili mi uz ucesce sponzora, a vi ste dobili stadion na poklon od vojske. Zato je nas stadion nas, a vas vojni.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 03.06.2015
09:47

Imali ste ogromnu bazu pre raspada SFRJ, jaka partija je stajala iza vas, centralisticki klub u svakom mogucem smislu te reci pa je i razumljivo zasto ste imali vise uspeha u Evropi od nas. Meni zbog toga nije drago i smatram da smo mi mogli i morali mnogo vise, ali sve ima svoje objasnjenje pa i to. Potrebno je da das iste uslove vama i nama i da krenemo od nule, mi cemo prvi do cilja.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 03.06.2015
08:23

Ako je iko mesetar od namestanja i to od samog pocetka, onda je to tvoja zvezda. U sezoni 1983/84 trener Gojko Zec je potrosio 150.000 DM na kupovanje sudija, a za to ga je optuzio novinar Mile Kos, rezervni golman prve sampionske generacije Zvezde. Zec je tuzio Kosa za klevetu, a novinar je na sudu svoje tvrdnje potkrepio dokazima i cinjenicama. Sud ga je oslobodio, ali ni Sud ni FSJ nisu nista preduzeli da ispitaju dokaze i kazne zvezdu zbog namestanja. 1988. godine ste namestili sa Sutjeskom u poslednjem kolu, a oni izvisili zbog namestaljke u Pristini. 1951. godine (vasa prva titula) ste imali pet bodova manje tri kola pre kraja i odlukom KPJ sustigli Dinamo, titula na kolicnik, ne razliku, a imali ste preteske protivnike u ta tri kola. 2000. godine ste nas stigli tako sto ste imali mega-seriju od 15 uzastopnih pobeda u prolecnom delu te sezone, 18-1-1 u 20 utakmica, a jedna nije odigrana jer je bio 21 klub u ligi i to nije poraz, a pre toga 7-1-0 (gledano unazad) do poraza od nas na JNA u 12. kolu:-D To znaci da ste imali seriju 25-2-0 i jedno kolo u kojem ste bili slobodni:-D 2001. godine ste imali dva boda vise od nas zato sto smo pustili Hajduk iz Kule u poslednjem kolu da bude X kad smo culi da ste preokrenuli protiv Zeleznika, a za jedan bod se pouzdano zna da ste ga osvojili zahvaljujuci Mrakicu koji je u Zemunu priznao vas gol iz cistog ofsajda, a ko zna koliko vam je pobeda doneo i pre i posle toga- ovo je sve po njegovom priznanju, nista tu izmisljeno nije i znam da je dobro poznato koliko ste imali sudija iza sebe. 1992. godine ste osvojili titulu samo zahvaljujuci pravilu da se posle neresenog rezultata izvode jedanaesterci, a proslu sezonu je suvisno i komentarisati, vraticete tu titulu sigurno kad-tad:-D Na kraju, kako mozes da napises da smo mi otimali kad smo mi na samom pocetku postojanja osnovali jaku Omladinsku skolu i imali onakve igrace '66 u finalu uglavnom iz svojih redova, kako mozes da kazes da smo mi otimali kad ste vi prvi osnovani dok je jos trajao rat i pokupili sve igrace iz Beograda i (sire) okoline na sta smo mi posle morali da odgovorimo, kako mozes da kazes da smo mi otimali kad ste vi preoteli Ostojica, Savicevica i Panceva, kako mozes da kazes da smo mi otimali kad ste vi dobili onakav stadion u vlasnistvo (mozda se nije odmah tako vodilo, a pitanje je i kako se sada zapravo vodi u katastru), a pre toga igrali kod nas dok ste bili neadekvatno situirani, kako mozes da napises da smo mi otimali kad ste vi otisli u KES umesto nas 1986. godine...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
22:54

Kako nam je ovde palio i sta je palilo? Koji trik smo primenili? Ako pricas za '86, to je stvarno smesno da se i spominje, vi ste osamdesetih namestali samo tako, sporna su vam i '84 i '88 tj. nista tu nije sporno, treba vam oduzeti obe te titule jer ste krali i namestali sto je dokazano sto sudskim putem sto na druge nacine.

avatar
Djordje Vukicevic
Tuesday, 02.06.2015
13:24

Realno rekao covek,u Rusiji,a ni u Borcu nije bio ni blizu drugog mesta :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
14:04

To sam hteo da napisem, a pitaj Boga zasto sam odustao. Zasto, Revolte, zasto kad je to mnogo bolja fora Hahaha

avatar
degrobarizator
Tuesday, 02.06.2015
23:34

Ako je nama sporna 84 i 88( iskreno me zanima na osnovu cega), vama je od 92 na ovamo sporno oko 70% trofeja. Mi smo svoje titule osvajali na terenu, a vi zeljom mocnika. Ako sumnjas u Zvezdine rezultate u nasoj ligi neka ti merilo budu takmicenja u Evropi pa mi reci da ste uspesni. Uporedi broj finala, polufinala i cetvrfinala pa bi trebalo da ti bude mnogo toga jasnije ili smo i to pokrali?

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
13:16

Dobro, bices treci, nije frka Hahaha I ko kaze da postoje samo te dve mogucnosti, mozete vi da budete i opet prvi kao prosle sezone pa da vas OPET izbace.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 02.06.2015
13:51

Prosle sezone smo izbaceni zbog neisplacenih dugovanja,i to je sve,ove smo isplatili,u ovoj sezoni sto dolazi cemo opet biti sampioni,i naravno igrati kvalifikacije za ligu sampiona,posto smo dugovanja prema bivsim igracima isplatili..

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 02.06.2015
14:50

U ovim Sportske.net su uglavnom zvezdaši, juče sam pisao komentar 2 puta, nijednu uvredu i nijednu neistinu nisam napisao, ali kako istina boli meni nisu odobrili komentar, mislim da neće odobriti ni ovaj

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
14:13

Ja odgovorio, sada neka ti sportske.net proslede moj odgovor Pozz