''Grobari'' rekli svoje - Najbolji je Fofana!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.12.2014.
12:21
Izvor: Sportske.net

Izbor najboljeg fudbalera Partizana u 2014. godini danas se završava. Dileme nema, ubedljivo najbolji je Ismael Beko Fofana. Još samo da to u Partizanu i zvanično potvrde...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Ovogodišnji izbor najboljeg fudbalera Partizana ostaće upamćen po svojevrsnom inaćenju većine navijača kluba iz Humske koji su učestvovali u zvaničnoj anketi na klupskom sajtu.

Ubedljiva većina od ukupno 7.647 navijača Partizana koliko ih je učestvovalo u ovom tradicionalnom izboru, svoj glas dala je fudbaleru koji je u godini na izmaku mnogo više vremena proveo na klupi za rezerve, nego na terenu.

Kako smo već i pisali tokom trajanja izbora, u pitanju je Ismael Beko Fofana, koji je uspeo da se izbori za status ljubimca navijača Partizana, pošto je retke prilike koje je dobijao da zaigra, uglavnom obeležavao golovima, ali to nije bilo dovoljno treneru Marku Nikoliću da mu u konkurenciji Škuletića, Lazovića i Kojića, omogući veću minutažu.

Iz tog razloga i pomenuto navijačko ''teranje inata'' treneru Nikoliću u ovoj anketi, pa je Fofana dobio čak 4.078 glasova, odnosno ''apsolutnu'' većinu od 53% ukupnog broja onih koji su glasali.

Tako je najbolji strelac Partizana i prvi strelac Superlige Petar Škuletić morao da se zadovolji drugim mestom sa 1.594 glasova (21%), a treće mesto osvojio je kapiten Saša Ilić sa svega 7% glasova (572 glasa).

Slede Lazović, Drinčić, Vulićević, Lukač, Volkov, Trajković, Marković, a Andrija Živković je zauzeo tek 11. mesto.

Pobedniku će pred početak priprema za novu sezonu biti uručena klupska plaketa, uz sponzorske poklone.

Ipak, posle svega ovoga, možda će u Partizanu razmisliti o načinu na koji će se ovaj izbor obavljati u narednim godinama...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke