''Grobari'', jeste li i dalje ljuti zbog Škuletićeve prodaje?

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.05.2015.
10:55
Izvor: Sportske.net

Svi se sigurno sećate kakav je šok među navijačima Partizana izazvala odluka novog rukovodstva kluba da par dana pred kraj zimskog prelaznog roka odobri transfer Petra Škuletića u Lokomotivu iz Moskve. Da li su do danas pristalice crno-belih promenile miš

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Novo rukovodstvo Partizana je svesno donelo riskantnu odluku da se za četiri miliona evra odrekne usluga ubedljivo najboljeg strelca iz jesenjeg dela sezone i tako značajno otupi oštricu napada crno-belih u nastavku sezone.

Ono što su kritičari najviše zamerali Zoranu Popoviću i njegovim saradnicima, jeste veoma loš ''tajming'' za takav potez, s obzirom da nije ostalo nimalo vremena da se pronađe koliko-toliko adekvatna zamena za Škuletića.

A kada je još Partizan traljavo počeo prolećni deo sezone, kada je prednost u odnosu na Zvezdu počela dramatično da se topi, bes navijača je dostigao vrhunac. Humskom se orilo ''uprava napolje'', pozivalo se na bojkot, jer je osvajanje titule dovedeno u pitanje.

Onda sledi još jedan potez uprave koji se nije dopao navijačima - smena trenera Marka Nikolića i postavljanje Zorana Milinkovića na njegovo mesto. I ponovo je bilo oštrih kritika, brojnih poruka podrške bivšem treneru, a onda, odjednom, prednost Partizana na čelu tabele je skočila na velikih pet bodova, zahvaljujući i kiksu Crvene zvezde u Novom Pazaru.

Došao je zatim i ''večiti derbi'', pa gostovanje u Novom Sadu na ''Karađorđu'', gde je Partizan bio na ključnim ispitima, ali Milinkovićev tim je uspeo da zadrži veliku prednost i sada mu preostaje da rutinski privede posao kraju.

Uporedo sa svim ovim, Partizan je, pre svega zahvaljujući odlasku Škuletića, u prvi plan izbacio svog budućeg asa i golgetera Ivana Šaponjića, koji je ovog proleća dobio znatno veću minutažu i upisao svoje prve golove u zvaničnim mečevima u dresu Partizana.

Njegovo vreme tek dolazi, a iskustvo koje je stekao u proteklih par meseci, sigurno će mnogo značiti i njemu i Partizanu u narednoj sezoni.

Treba, naravno, sačekati rasplet do kraja sezone, ali kako sada stvari stoje, upravi Partizana će se isplatiti riskantni potezi koje je povlačila u prethodnom periodu. Ali, tto, naravno, ne znači da će takva praksa i takav način rada i ubuduće donositi značajnije rezultate.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ujka Vanja
Tuesday, 05.05.2015
22:23

Nego oni sad forsiraju malog Saponjica da bi ga vec na leto prodali,zato sto svi znamo koliko je talentovan.Bolje da forsiraju Kojica pa da se njega otarasimo. :D Setite se kakve je partije Skuleta pruzao u Vojvodini (bio je kopija Kojica),a kako je igrao kad je presao kod nas.Skroz drugi igrac.

avatar
ujka Vanja
Tuesday, 05.05.2015
22:20

Ne bismo bili da su doveli jednog spica,makar Frajdeja.

avatar
Marko Mare Lazic
Tuesday, 05.05.2015
16:15

Ko ne rizikuje ne moze da profitira. :)

avatar
bora majstor
Tuesday, 05.05.2015
14:56

vecin vas je mnogo pametna kad ovako diskutujete,a da nisu prodali skuletica koliki bi sad dug bio i kad bi ga vratili ,ovako zadrzacemo prvo mesto i necemo poci stopama nasih komsija koji sad vise neznaju ni kome ni koliko duguju

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 05.05.2015
18:27

A moglo bi da se desi i da se Škuletić povredi ili loše odigra i padne mu cena, ovako odlično i za Partizan i za Šaponjića i za Škuletića.

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 05.05.2015
12:39

Naravno da treba da budu ljuti, to sto je Zvezda ove sezone ocajna van svake kritike im je samo omugucilo da se sa takvom ocajnom odlukom provuku. Inace bi u bilo kom drugom slucaju ta glupost Partizana kostala titule...

avatar
maestro
Tuesday, 05.05.2015
12:12

Наравно да да.

avatar
Tuesday, 05.05.2015
11:44

nisam uopste bio ljut na upravu,ako je zeleo Skuletic da ode,nema ode,sta ce nam nezadovoljan igrac? i bez njega igramo dobro,treba dati sansu mladom Saponjicu :D

avatar
Raky_b
Tuesday, 05.05.2015
11:03

naravno da jesmo ljuti. ne toliko zbog same prodaje, koliko zbog tajminga. a ova uprava sigurno nije mogla pretpostaviti da ce Zvezda biti jos gora nego mi bez napadaca...i preko takve neodgovornosti ne treba samo tako preci.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 05.05.2015
11:02

Nismo se mi ljutili (samo) zbog prodaje Skuletica nego zbog tajminga koji je bio abnormalno rizican kao i zbog cinjenice da nisu dovedene zamene ni za Lazovica ni za Skuletica, a to je zaista bilo stavljanje na kocku. Partizanu trebaju jedan stoper, levi bek, zadnji vezni, ofanzivninvezni, levokrilni vezista i bar jedan napadac. Mozda je mnogo, ali tako je kako je.

avatar
RealanNis
Tuesday, 05.05.2015
14:05

Jedino na pozicijama stopera i napadaca mozemo ocekivati stranca(mada za napadaca tesko). Saponjicu ce se u napadu pridruziti neko iz Teleoptika ili ce se Scepovic vratiti u klub.Vezni red kao po obicaju nam je najslabija strana svakog prelaznog roka(uz 70% sanse da nam nazalost vrate Smiljanica u tim).U Teleoptiku trenutno nemamo vezne igrace koji mogu odmah u prvi tim.Novca nemamo za neko solidno pojacanje a ide se na smanjenje plata i troskova tako da postojeci kadar+ ako se ukaze prilika za nekog slobodnog igraca. Mozemo mi da mastamo o Friday-u, povratku Fofane(u Kini se nije proslavio a pozajmica mu traje do 31.12.2015)ili nekom solidnom pojacanju ali za takve treba novac, a uprava ce revidirati i smanjiti primanja i postojeceg kadra na kraju sezone.Tako da budimo realni i pomirimo se sa cinjenicom da nas ceka opet iznova isti problem i slika.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 06.05.2015
13:52

Pa zato i kažem da je bolje da dovedemo Abubakara Oumarua koji je odličan igrač + Šćepovića, obojica će biti slobodna u prelaznom roku i uz Šaponjića imamo odličan napad, svi ostali delovi tima zavise od odlaska, posle dugog vremena mislim da smo konačno rešili i pitanje odbrane Živković u odličnoj formi, Volkov će verovatno da ode ali imamo Petrovića koji je u21 reprezentativac, 3 odlična štopera Ćirković, Balažic, Ilić (koji su uigrani), Bandalovski + Vuličević (ja bi dao Bandalovskog na desno krilo u slučaju da odu Grbić ili Živković ili čak obojica) i opet imamo skoro sve pokriveno + sad će Marinković i Petrović da obave letnje pripreme sa timom i samim time imati šansu da se ozbiljno ukljuće u tim.

avatar
RealanNis
Tuesday, 05.05.2015
19:57

Mislim da Fofana sada greje klupu znam da je za 6 utakmice imao samo 1 asistenciju i nista vise. Za Friday-a nakon natezanja traze minimum 350 000e + procenat i sa njegovom platom koju ce naravno biti 100-140 000e.Dodaj na to i porez i kada se sve to sabere ne ispada ni malo jeftin igrac.Jedina prednost je sto ima jos 1.5 god ugovora, ali mana sto ga placaju iole redovno pa ne moze kao slobodan. Svakako ce letos otici negde.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 05.05.2015
18:31

Koliko je utakmica odigrao Fofana i koliko je gola dao u Kini ?

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 05.05.2015
18:30

Ne treba nam štoper u ovom trenutku (Balažic Ilić, Ćirković su 3 dobri štoperi) ali ako već treba onda Marko Jovanović, fali nam 1 napadač (Šćepović i Abubakar Oumaru), levog beka može Nikola Petković da igra, Ivan Petrović može da dobije šansu na mestu zadnjeg veznog jer Marković najverovatnije ide.

avatar
Tuesday, 05.05.2015
17:34

Fofana i Šćepović nisu neka pojačanja, u poređenju sa Kojićem jesu ali ako tako razmišljamo onda i o LE možemo samo da sanjamo. Frajdeja ako ne možemo da dovedemo onda uprava treba da ode jer taj igrač nije skup, a sigurno bi bio bolje pojačanje i od Šćepovića i od Fofane.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 05.05.2015
14:55

Nadam se da se ni Scepovic nece vratiti u klub isto kao (ni) Lola, a nesto bas i ne mastam o povratku Fofane u klub:-) Bojim se da si u pravu, opet cemo mi imati dva boda u grupi LE, a o LS cemoni dalje samo da mastamo...