Grobari, hoćete li prvo tužnu ili radosnu vest?

Autor: Darko Mitrović
subota 23.09.2017.
12:23
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana danas najavio utakmicu sa Radom, uz osvrt na kiks protiv Napretka i povrede koje su zadesile njegov tim.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Govoreći o ''Građevinarima'', Miroslav Đukić je izrazio uverenje da crno-bele očekuje još jedan težak meč, protiv rivala koji će, poput Napretka, igrati zatvoreno i iz kontri pokušavati da ugrozi gol Partizana.

Dodatni problem je što šef struke crno-belih neće moći da računa na dvojicu povređenih igrača, ali se Sejduba Suma oporavio od povrede.

''Tošić ne može da igra u dužem periodu, a Suma, moći ćemo u nekim momentima da računamo na njega. Mislim da može da uđe u ekipu, tako da je to jedna radosna vest, a Bambi Tošić je tužna vest. Miletić zakođe ne može da igra, ali za sledeću će biti spreman.

Očekujem da ekipa reaguje i bude sigurno mirnija što se tiče ofanzive, da stvorimo više prilika. Nismo bili mirni u završnici protiv Napretka, i nismo uspeli da iskoristimo naše šanse'',
objašnjava Đukić.

Na pitanje novinara da li postoji opasnost da njegovi igrači već sada razmišljaju o meču sa Dinamom iz Kijeva u četvrtak u Humskoj, Đukić je uzvratio da su ove utakmice povezane na neki način i da do toga ne bi smelo da dođe.

''U četvrtak je ta utakmica i da biste odigrali dobro u četvrtak, morate dobro da odigrate i u nedelju protiv Rada. Sve je to povezano. Verujem da će ekipa biti koncentrisana da pobedimo Rad i vratimo se u taj pobednički kolosek'', izjavio je Đukić.

Novinare je zanimalo i kako će Partizan nadoknaditi odlazak Leonarda i Đurđevića, s obzirom na prikazanu neefikasnost u duelu sa Kruševljanima.

''To su dva igrača koja su nosila veliki teret prošle godine, a ove ćemo morati da ih zamenimo i 'pronađemo' te golove. Moramo iz mirnoće trražiti igru, a onda dolaziti i do golova. Neće biti lako, ali imamo kapacitet, imamo igrače sa dosta kvaliteta. Moramo da igramo brže i jednostavnije u završnici.

Često će nas čekati zatvorene ekipe sa pet igrača nazad kao u prošloj. Dok ne otvorite protivnika, morate da igrate strpljivo, da pokušavate po bokovima.

U suprotnom im dajete mogućnost da se koncentrišu, zato moramo da ubrzamo tu igru u napadu'', izjavio je Đukić.

Za Tošića i Miletića su praktično poznate zamene, iako je Đukić ostavio malu dilemu kada je u pitanju zamena za popularnog ''Bambija''.

''Antonov je prirodna zamena za Miletića, a videćemo ko će zameniti Tošketa. On je veoma bitan igrač za nas, ali nema plakanja. Mare je isto vrhunski igrač, može na toj poziciji da nam donese mnogo stvari, Petar takođe, i to su neke prirodne zamene za Tošića. Ko god uđe na njegovo mesto , sigurno će to uraditi dobro i verujem da se neće osetiti izostanak Tošića'', objašnjava Đukić.

Zanimljivo je da je na klupi Rada nekadašnji defanzivac Partizana Gordan Petrić, a da crno-bele sa klupe predvodi nekadašnji defanzivac Rada.

''Gledali smo njihove utakmice, zaista se radi o kvalitetnoj ekipi. Igraće mnogo zatvorenije i čekati priliku za brze kontre.

Petrić je vrhunski profesionalac sa kojim imam veoma dobar odnos. Biće dosta emocija, ali najbitnija je pobeda u ovom momentu. Kao i mi što smo ispratili njih, sigurno su i oni nas'', izjavio je Đukić, a na kraju se osvrnuo i na Zvezdinih pet bodova prednosti.

''Ima još mnogo da se igra, mi treba da popravimo našu igru u napadu'', poručio je Đukić.

Utakmica između Rada i Partizana igra se sutra od 19 časova na Banjici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dejan Rats Hunter Hetzel
Saturday, 23.09.2017
20:23

Sto bi se brinuo za 5 bodova zaostatka kad se to namesti u 2 tekme i Partizan sampion...smehotres lige...

avatar
Man united
Sunday, 24.09.2017
10:06

Довољна им је и једна. Ово кад се преполови у плејофу, то испадне 2 или 3 бода само.

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 23.09.2017
14:46

Gde ste nasli ovu sliku Djukica, izgleda kao starac od 80 god.. iako trener mrskog mi tima, uvek sam imap respekt za ovog coveka

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 23.09.2017
12:28

Koliko ja vidim, to su dve dobre vesti naspram jedne lose za koju vec znamo Hahaha Miletic vise nikad ne bi smeo da (za)igra dokle god je Antonov spreman, eventualno bih mu pruzio sansu u Kupu ili mozda pri nekom visokom rezultatu mada je i to pitanje jer je glupo menjati beka.