Greške se ne praštaju u Evropi - Partizan dobar, ali poražen!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 25.07.2017.
22:39
Izvor: Sportske.net

Prekid serije - 11 meseci, 40 utakmica... Partizan je poražen od Olimpijakosa u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Igra solidna, rezultat - loš.

Partizan je u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona poražen od Olimpijakosa sa 1:3 (1:1), iako je bio bolji rival danas od svog protivnika ako posmatramo stvorene šanse.

Dakle, serija crno-belih od 40 utakmica bez poraza je prekita, evropski velikani ne praštaju greške koje su se danas desile, a nije ih bilo mnogo.

Loša reakcija Evertona je skupo koštala ekipu Partizana na samom startu meča. Brazilac je izgubio loptu, ona je došla do Marka Marina, Srbin sa nemačkim pasošem upošljava Bena koji vara Kljajića za 1:0, igrao se 6. minut i šok za Partizan.

Šok od kojeg su se crno-beli brzo oporavili.

Krenuli su ofanzivno ka golu Olimpijakosa naši fudbaleri, prvo je Janković pokušao udarcem, da bi nakon toga usledilo izjednačenje.

Đurđević je poslao loptu ka Jankoviću na drugu stranu, desnokrilni fudbaler je uputio centaršut oštro po zemlji za Tavambu, a ovaj iz odbitka uspeva da savlada golmana Olimpijakosa, Kapina!

Oba gola iz prvog dela igre pogledajte OVDE.

Od tada do poslednjeg zvižduka u prvom poluvremenu postojala je samo jedna ekipa na terenu - Partizan.

Crno-beli su bili agilni, vršili su presing, stvarali šanse, odbrana Olimpijakosa je često bila u panici, ali gola - nije bilo.

Period od 25. do 31. minuta je bio najteži za igrače Olimpijakosa, pokušavali su redom Janković, Miletićev šut je bio izblokiran, Leonardo je ušao u kazneni prostor nakon sjajnih driblinga, Ćirković je pokušao glavom nakon kornera... Gola nije bilo.

Imali su pred kraj poluvremena sjajnu akciju Đurđević i Janković, ni to nije rezultiralo pogotkom.

Incidenti na poluvremenu bi mogli skupo da koštaju Partizan, izgleda da je pogođen jedan fudbaler Olimpijakosa o čemu ste mogli više da saznate OVDE.

Nastavak je doneo nešto staloženiju igru Olimpijakosa. Partizan je ponovo krenuo ofanzivno, ali je nakon izgubljenih lopti na sredini terena bilo mnogo problema. Igrao se 49. minut kada je Seba izašao 1 na 1 sa Kljajićem, ali je srpski golman odlično reagovao.

Usledila je fantastična šansa za Partizan, Janković je prošao kao brzi voz kroz odbranu Olimpijakosa, zaustavljen je laktom od strane Ođiđe, sudija Masa opravdano nije zaustavio igru već je dozvolio Leonardu da uđe u stopostotnu šansu, ali gola nije bilo.

Samo par minuta kasnije, u 56. minutu, Partizan gubi loptu na sredini terena, ona dolazi do Bena koji je trčao kontru, izlomio je igrače Partizana i šutirao fenomenalno u suprotan ugao - 1:2. Ni iz čega.

Šansu Leonarda i gol Bena pogledajte OVDE.

Od ovog šoka se Partizan teže oporavljao, nije stvarao šanse i nije više bio toliko ofanzivan u narednih 10-15 minuta.

Igrao se 73. minut, Bojan Ostojić je zahvatio loptu glavom nakon dobrog centaršuta Jankovića iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla samo par santimetara pored gola.

Sve nervozniji su bili i jedni i drugi kako se meč bližio kraju, pa je bilo i sve manje šansi, što je daleko više odgovaralo Olimpijakosu.

I onda, prvi minut nadoknade, Emanuel Emenike stavlja crno-bele u nemoguću poziciju. Jeftino su fudbaleri Partizana primili gol, bila je to brza akcija Olimpijakosa i rutinska realizacija iskusnog Emanuela Emenikea koji je tek ušao u igru.

Novi šok, od kojeg će se crno-beli veoma, veoma teškooporaviti.

Partizan u revanšu mora da postigne minimum tri gola, ukoliko misli da prođe u plej-of, a da pritom ne primi više od jednog...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

74 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Monday, 31.07.2017
14:38

Aleksis Romao-karate borac za koga pravila ne postoje,samo se nadam da ne povredi nekog naseg igraca na revansu...

avatar
magister
Wednesday, 26.07.2017
18:51

Nažalost (ili na sreću) bio na putu, nisam gledao, osim golova na YT. Kod prvog gola, osim greške Evertona, bitna je i činjenica da je Kosović reagovao nespretno u odbrani. Znam da ga većina ovde ne voli, ali da je igrao Jevtović možda nijedan gol ne bismo primili, jer on preseca protivnička dodavanja, dobro se postavlja i u tome je veoma spretan.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 26.07.2017
14:46

Djule popadase na ledju :D komedija

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 26.07.2017
09:38

Razbijena prevara

avatar
KianyRiws
Wednesday, 26.07.2017
09:26

Partizan nije igrao lose koliko su Grci imali par odlicnih igraca.Nasa liga je pre-pre-slabo takmicenje da bi nasi klubovi nesto uspeli u Evropi.Jednostavno,vise para-vise muzike.

avatar
R
Wednesday, 26.07.2017
07:56

Dobra fotka...

avatar
iskusna vezara
Wednesday, 26.07.2017
01:12

grci za klasu bolja ekipa.. nista drugo se i nije moglo ocekivati.. a sad malo sege, da vas razveselim,.. i dalje imate onu ulicu u meksiku, bole vas brige

avatar
2fast4you
Wednesday, 26.07.2017
01:00

Odrali su nas na foru kao Mancester-Ajax u finalu LE... dali nam loptu da je davimo i iskoristili svaku svoju sansu koju su imali...

avatar
neymar-junior-10
Tuesday, 25.07.2017
23:42

Nas vezni red nije postojao. Kada se igra sa 2 odnosno 3 napadaca ako racunamo Leonarda onda je kao potpora odbrani morao igrati Jevtovic znatno defanzivniji od Kosovica kojeg ne znam ko gura uopste. Miletic ko muva bez glave, a Vulicevic solidan al vise nije to to i bolje bi mu bilo da vise ne centrira nazalost. Djurdjevic kad izadje van 16m jako los, ne moze duel da dobije ili da pretrci igraca.. samo steta sto mu niko osim Jankovica ne moze uputiti odlican centarsut. Jankovic igrac meca, odlican, borben al nekako u samoj zavrsnici nedorecen, uvijek mu fali zadnji korak. Everton danas ko smarsa da je pao u totalno defektu al to ne zna da sad svi moraju osuti paljubi reci kako je kalibar smao za nase utakmice nakon ove protiv olympiacosa. Ovi su odradili lukavo, prljavo, na iskustvo. Cekali su sanse i docekali, nisu petljali. 2-3 poteza gol, a ne mali milion godina kreirati napad i onda il jedva izvucen korner il gol out. Tesko u Pireju, vjerujem u preokret kao Barca protiv PSG, al ipak nemojte da se lazemo. Nije realno da nam Miletic koji je plecen 350 000 sjedi na klupi a Cirkovic koji je dezorijentisan igra ovakve utakmice a kod 4 trenera nije bio ni na mapi. Suma placen 1 650 000 da ore nase livade i njive. Al Boze moj. Ovo je odlicno za duplu krunu, pa mozda cak i za prolazak grupne faze u LE bolji smo nego pretrposle sezone. Al ipak sta bi bilo kad bi bilo, jedno su zelje. A Djukic je previse mekan, nema stav, a izmjene vrsi tek 10 minuta prije kraja meca.. Ne znam. Svasta napisa a nemam neki stav pretjeran.

avatar
Fejs str Hehe sport
Tuesday, 25.07.2017
23:26

To samo kod nas ima dobar al porazen i primi 3 gola.

avatar
paok
Tuesday, 25.07.2017
23:06

Prvo poluvreme odlicno, drugo dosta losije. Verovatno je i snage ponestalo. Nije mi jasno sta je Djukic cekao sa izmenama. Ustvari jednu je izvrsio sto je hteo, po meni je trebao dosta ranije ubaciti nove igrace ali ajde. Sudija poprilicno los, pomenucu samo dve situacije. Prvo svira ruku Djukicu a protivnik mu svo vreme drzi ruke oko vrata. Druga posle pustene prednosti ne daje zuti onom Odjidje ili kako se vec zove. Sve u svemu borili su se koliko su znali ali treba biti realan da su bolji. Ja sam odavno rekao da je Liga Evrope puna kapa, nadam se da cemo proci uz malo srece na zrebu.

avatar
Daniel Ager
Tuesday, 25.07.2017
23:06

Kakva krađa od strane sudija!!

avatar
Ponos Srbije
Wednesday, 26.07.2017
00:00

Pa nije to Tole super liga rodjace

avatar
mercedes
Wednesday, 26.07.2017
09:26

Ma da li je moguce?

avatar
FCPartizan1970
Tuesday, 25.07.2017
23:02

Kosovic treba da bude ostranjen iz prvih 11, Pantic ili Jevtovic su mnogo bolja resenja. Everton i Ostojic podbacili. Miletic (stoper) je za sada pojacanje. Bekovi solidni u defanzivi, dok u ofanzivi katastrofalno, vidi se samo zelja i borbenost. Miletic (bek) mnogo komplikuje, dok su Vuleta oborile godine. Jos uvek ima nade i nadam se da ce se ponoviti Andreleht i da cemo ih pobediti na penale. Napred Partizan💪💪💪

avatar
Blazer
Wednesday, 26.07.2017
17:42

Miletić(novi) je kriv za treći gol.....Ćirković igra bez greške bolji je bio i od Ostojića i od Miletića

avatar
bagra
Tuesday, 25.07.2017
22:57

Ne znam da li je rekao neko igracima da moze i po levoj strani da se igra, nije zabranjeno.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 25.07.2017
22:54

1.Nemozes u srednju skolu, a da pre toga nisi zavrsio osnovnu. n2.Nadam se da je FSS uvideo da sa 4.stranca ma bilo kolko da su kvalitetna (za nase domete) ne mozes u LS, mislim mozes, ali moras da imas nenormalnu srecu.

avatar
dejanera2
Wednesday, 26.07.2017
00:42

U rosteru Olimpijakosa ima 20 stranaca! Svuda u svetu igraju najbolji koje imas bez obzira na godine i pasos! Naravno mislim na klubove koji se bore za neku titulu ili za opstanak dok oni iz sredine tabele mogu i da eksperimentisu sa mladim igracima koje ce kasnije da uvale ovim prvima (kod nas ne moze ni to jer debilnim deljenjem bodova oni sto su od 6 do 10 mesta ocas dodju u borbu za opstanak!) Znaci samo su nasi u FSS pametni pa ti trziste od 7 milijardi smanje na 7 miliona!

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 26.07.2017
00:57
avatar
The Truth
Tuesday, 25.07.2017
22:52

Bili smo bolji,ali nismo igrali pametno.Ne mozes ti od pocetka da napadas Olimpijakos,moramo da budemo svesni svojih mogucnosti.Ipak,ovaj tim je dobar I mislim da ulazimo u LE bez ikakvih problema.

avatar
Ponos Srbije
Wednesday, 26.07.2017
00:02

Isto kao sto ste pricali da lagano prolazite Oly. Nema valjanja po terenu u Evropi

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 26.07.2017
15:51

Zato ste nam vi tu...vas deremo redovno osim kad ne date gol sa atletske staze pa slavite osvojeni bod kao nekad ...

avatar
KianyRiws
Wednesday, 26.07.2017
09:28

Nemoj da podcenujes LE.Partizan jeste jucer odigao dobro,ali ima mnogo boljih timova od jucerasnjih Grka.Nasa liga je preslaba da bi parirali kako treba.

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 25.07.2017
22:52

PARTIZANE NAŠ SI PONOS!

avatar
MISTER X
Wednesday, 26.07.2017
00:17

TI SI NAMA SVE NA SVETU!

avatar
R
Wednesday, 26.07.2017
07:57

TI SI NAMA SVE NA SVETU!

avatar
Maximovic
Tuesday, 25.07.2017
22:50

Nista nemogu da im zamerim na igri. Jedino sto se danas dokazalo a i to smo znali i pre ovog meca a to je da nam je odbrana katastrofa. Sva 3 njihova gola su zavrsena sa igrom 1 ili 2 igraca protiv celih nasih odbrana. Jednostavno ja neverujem da smo ovako naivno isprimali golove.

avatar
Predrag Drobnjak
Tuesday, 25.07.2017
22:49

Malo nismo imali srece,malo vise je Djukic zakazao, covek napravio jednu izmenu na mecu i to menjao stopera...Olimpijakos, iako neuigran i veceras losiji rival, ipak kvalitetnija ekipa od Partizana.Ocekivao sam Sumu makar 10 minuta na terenu, Djukicu preispitaj svoje odluke, mada nista nemamo od toga, kasno je sada.Bravo za Jankovica borca, Djurdjevic sasvim solidan veceras, Kica Kosovic u prvom poluvremenu maestralan, kasnije se izgubio.Bolan poraz.

avatar
United_forever
Tuesday, 25.07.2017
22:49

Ali stvarno je bio dobar Partizan, Olimpijakos nista posebno u ovoj utakmici, nerealan rezultat ali ide se dalje!

avatar
Grey Wolf
Tuesday, 25.07.2017
22:49

Veliki sam navijač Zvezde i nisam ovde da likujem. Partizan nije zaslužio poraz. Mislio sam da je sansa u njihovoj neuigranosti i Partizanovoj formi, elem, individualni kvalitet je presudio. Igraće Oli LŠ, to je realno. Ali brate, da li je realno da onaj slepqc šutne i da drugi gol? Pa još 100 puta da šutira, ne bi ga dao. Mislim da je dobra stvar što je Partizan video šta mu nedostaje za evopu. Jedan half, levi bek, jedan umesto malih Kosovića i Jankovića. Nije mi jasno, zašto Đukić od 70og minuta nije ubacio Sumu, Ilića i Mihajlovića? Mislim da partizan ima dovoljno vremena da se uigra i plasira u Ligu Evrope. Sportski pozdrav i napred Srbija!

avatar
Nemanja Petrovic
Tuesday, 25.07.2017
22:43

Individualni kvalitet glavnog arbitra je bio presudan,a sad vi pricajte sta hocete...

avatar
Uroš M.
Tuesday, 25.07.2017
22:43

Od ovakvog Olimpijakosa da izgubimo... Nista konkretno nisu uradili a dali nam 3 gola...

avatar
Goran.984
Tuesday, 25.07.2017
22:43

To je realnost srpskog klubskog fudbala,nema puno zrelih igraca kada je najpotrebnije..kad stasaju mi ih prodamo ili se vracaju istroseni ili propali talenti... Dok god ne zadrze bar 3 godine ekipu nema nista od evrope...

avatar
Sivi
Tuesday, 25.07.2017
22:42

Kosovic, Cirkovic, Miletic.. bez komentara..

avatar
Blazer
Wednesday, 26.07.2017
17:50

Ćirković i Janković su bili najbolji u Partizanu svidjelo se to tebi ili ne

avatar
E
Tuesday, 25.07.2017
22:42

Ovo nije zaslužena pobeda Olimpijakosa. Partizan je igrao čak i bolje.

avatar
Ponos Srbije
Wednesday, 26.07.2017
00:08
avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 25.07.2017
22:42

Ostojić i Kljajić veoma loši, sudija takođe puno grešaka

avatar
lewa9
Tuesday, 25.07.2017
22:41

Jedino sto su iskusniji, zelju pokazali nisu. Onaj sudija, nadam se da nece suditi vise nikad nikome, covek je gori od sudija iz nase opstisnke lige.

avatar
Ponos Srbije
Wednesday, 26.07.2017
00:09

Nikad realnije sudjenje,nema valjanja po terenu,nema Toleta..

avatar
lewa9
Wednesday, 26.07.2017
14:12

Ja nisam pricao o valjanju i ostalim stvarima. Kao prvo, pogledaj koliko su igrali prljavo, koliko je tolerisao startove itd. Pa sve i da nije za zuti, skupi se nekoliko takvih startova za zuti karton. Lakat u glavu Jankovica, pusta prednost (to je ok), ali nakon toga kako god da se akcija zavrsila trebao je da pokaze zuti. Kako god, ako vec pricas o bacanju valjanju itd, pogledaj zadnjih 6-7 pa i jace, sezona u nazad, kakve su se sve stvari toletisale i svirale u korist komsinice

avatar
Aca008
Tuesday, 25.07.2017
22:41

Ja kao Zvezdas,mogu reci,svaka cast za igrace Partizana,a Suma gde je,tolike pare a nema ga

avatar
Emperador(2018)
Tuesday, 25.07.2017
22:39

Steta. Nema predaje

avatar
Ponos Srbije
Wednesday, 26.07.2017
00:10

Dju-Le ? 😂😂😂

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 26.07.2017
19:08
avatar
Nemanja Petrovic
Wednesday, 26.07.2017
14:22

Leonardo 1-0,Djurdjevic 0-1,Leonardo x2 ,Tawamba 3-1,Milenkovic 1-0...nemate vi cemu da se radujete...lepo je sto pratite pravog srpskog sampiona.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Wednesday, 26.07.2017
01:18

kako bese ono pobedjujete?vazi