Grčka - Srbija (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.11.2014.
17:52
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije savladala je Grčku rezultatom 0:2 u prijateljskom susretu igranom na Kritu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Poslednji zvanični meč koji će reprezentacija Srbije odigrati u 2014. godini na programu je večeras od 18 časova u gradu Hanja na severu Krita.

"Orlovi" će snage odmeriti sa braćom po veri ali i po dosadašnjim neuspesima u kvalifikacijama za EURO 2016.

Grci su, kao i Srbi, osvojili jedan bod i smenili selektora nakon bruke i poraza od Farskih Ostrva pa večerašnji meč predstavlja duel posrnulih.

Grčka - Glikos, Torosidis (od 61' Bakatis), Vintra, Manolas (od 73' Moras), Papadopulos, Manijatis, Samaris (od 79' Mantalos), Kone (od 64' Ciolis), Mavrijas (od 71' Kolovos), Hristodulopulos, Atansijadis (od 64' Gekas)

Srbija - Stojković, D. Tošić, Maksimović (od 88' S. Mitrović), Ivanović, Tomović, Petrović (od 82' Gudelj), Matić, Jojić (od 66' Đuričić), Z. Tošić (od 88' Rukavina), Marković (od 66' Lazović), A. Mitrović

Utakmica na Kritu počela je minutom ćutanja u čast sinoć preminulog Ilije Pantelića, bivšeg reprezentativnog golmana Jugoslavije.

Bez većih uzbuđenja tokom uvodnih pet minuta utakmice. Grci diktiraju tempo i imaju više lopte u posedu.

Prvi deo prvog poluvremena protekao je bez prilika i udaraca na gol a u 21. minutu Grčka je verovatno oštećena za jedanaesterac pošto je Nenad Tomović oborio Hristodopulosa u kaznenom prostoru ali sudija nije želeo da pokaže na belu tačku.

Prvi udarac na večerašnjem susretu videli smo u 27. minutu posle brzog napada Grka i šuta koji je prema golu Vladimira Stojkovića uputio Manijatis. Dva minuta kasnije, Zoran Tošić šutira preko gola iz slobodnog udarca.

Nešto više prekida u drugom delu prvog poluvremena a Srbija se lagano oslobodila pritiska domaće reprezentacije. I dalje čekamo na prave prilike.

Najbolja prilika u dosadašnjem toku susreta za reprezentaciju Srbije usledila je posle prekida u 38. minutu. Zoran Tošić tukao je u okvir gola ali je Glikos krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Ne tako sadržajno prvo poluvreme u Hanji. Zoran Tošić bio je najbliži postizanju gola ali je evidentno da Srbija ima velikih problema i da će trebati vremena da nacionalni tim počne da liči na ekipu. Na poluvremenu - 0:0.

Početak drugog poluvremena protiče u znaku inicijative domaće reprezentacije koja diktira tempo a ponovo prva stiže do udarca ka golu preko Lazarosa Hristodopulosa. Siguran je bio Vladimir Stojković.

Uzburkale su se strasti u 56. minutu nakon starta Nemanje Matića nad Koneom. Vezni fudbaler Čelsija nehotice je udario Konea u nos a obojica su potom dobili žuti karton, prvi zbog prekršaja, drugi zbog nesportskog ponašanja.

Na isteku sat vremena igre Radosav Petrović pogađa za vođstvo Srbije od 0:1!

Prekid sa desne strane izveo je Zoran Tošić a prvotimac Genčlerbirligija glavom je sa deset metara pogodio donji desni ugao gola Panajotisa Glikosa za prednost srpske reprezentacije.

Dva minuta nakon vodećeg gola Srbije asistent Zoran Tošić tuče sa nekih 18 metara ali lopta odlazi tik pored desne stative.

Usledio je odgovor domaće selekcije i pokušaj Konea u 63. minutu. Vladimir Stojković uz dosta problema uspeva da izbaci loptu u korner. Dve promene u reprezentaciji Grčke, i Ćurčić menja. Na terenu su Đuričić i Lazović, van igre Jojić i Marković.

Mnogo sadržajnije drugo poluvreme. U 70. minutu Filip Đuričić tuče sa dvadesetak metara a Glikos teškom mukom izbacuje loptu u korner. Konkretnija je Srbija u drugom delu igre.

Pet minuta pre kraja utakmice Grci stižu do najbolje prilike u drugom delu. Rezervista Mantalos pogodio je glavom spoljni deo mreže posle prekida, ostaje 0:1.

A onda, rezervista Nemanja Gudelj stavlja tačku na ovaj meč. Prvotimac AZ Alkmara šutira sa više od 25 metara a Glikos ostaje ukopan! Srbija vodi 0:2!

Kraj utakmice! "Orlovi" su slavili na Kritu sa 0:2!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 18.11.2014
18:56

Koliko im je trebalo da shvate da Matic ne moze sam i da mu treba Raca pored. Uz Racu Matic ce imati vise prostora samim tim i jedan i drugi ce moci da se ubacuju iz drugog plana a Markec ce se u ofanzivi pridruzivati Mitrovicu, znaci iz 4-2-3-1 pretvarace se u 4-4-2. Ovo uopste nije lose (gledajuci igrace koji su trenutno u selekciji naravno)

Ajmo, 3:0, mozemo mi to.

avatar
Марко Нешић
Tuesday, 18.11.2014
19:32

Kakvih 3-0.... 30' nemamo sut na gol...

avatar
Tuesday, 18.11.2014
19:51

Ma to 3:0 je samo zelja :) da bi se dolazilo do 3:0 mora se i uigrati tim, ovi se prvi put vide :)