"Građevina" popustila, Partizan na +4!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.03.2015.
18:55
Izvor: Sportske.net

Golovima Nikole Drinčića i Nikole Ninkovića Partizan je savladao Rad i tako upisao prvu pobedu na domaćem terenu u prolećnom delu sezone čime je se u isto vreme vratio na pristojnih +4 u odnosu na "večitog" rivala.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Stoprocentan učinak fudbalera Rada u prolećnom delu sezone prekinut je danas u Humskoj gde je "Građevina" popustila pred naletom "Parnog Valjka".

Fudbaleri Partizana savladali su Rad rezultatom 2:0 (1:0) u okviru poslednje utakmice 19. kola Jelen Superlige čime su zadržali četiri boda prednosti u odnosu na "večitog rivala" koji je u subotu slavio u Subotici.

Golove pogledajte OVDE!

Partizan - Ž. Živković, Bandalovski, Petrović, Balažic, B. Ilić, Drinčić, S. Ilić, Babović (92' Brašanac), Grbić (80' A. Živković), Ninković, Kojić (88' Šaponjić)

Rad - Radunović, Đurić, Obradović, Maraš, Milošević, Raspopović, Rodić (75' Nenadović), Simić (62' Mladenović), Gnjatić, Mihajlović, Jelić (82' Marković)

Prvu utakmicu koju su u prolećnom delu sezone odigrali pod "dirigentskom palicom" Marka Nikolića fudbaleri Partizana otvorili su prilično bledunjavom igrom koja je, kako je vreme odmicalo, poprimala obrise kvalitetne partije.

Malobrojni navijači na stadionu Partizana mogli su da vide dinamičnu igru u uvodnih petnaestak minuta ali su gosti bili konkretniji kada se pogleda odnos udaraca ka protivničkom golu.

Živko Živković morao je da interveniše samo prilikom šuta Nikole Maraša dok su preostala tri udarca završila izvan okvira gola domaće ekipe.

Prvo veliko uzbuđenje viđeno je u 27. minutu nakon sjajne reakcije Nemanje Kojića koji se dobro snašao u situaciji kada je dobio loptu iza leđa. Brzim okretom i specifičnim udarcem levom nogom Kojić je umalo savladao Radunovića koji uz pomoć prečke uspeva da sačuva mrežu.

Upravo je pomenuta situacija nagovestila vođstvo domaćih koje je usledilo u 31. minutu nakon prekida. Slobodan udarac sa više od 25 metara uzveo je Nikola Drinčić a Radunović lošom intervencijom kumuje vodećem golu Partizana!

Do odlaska na odmor Partizan je mogao da duplira prednost ali je "slalom" Nikole Ninkovića kroz odbranu gostujućeg tima završen udarcem koji završava na prečki.

Posle prvih 45 minuta igre Partizan je imao veći posed lopte (61% - 39%) ali i više udaraca ka protivničkom golu (9-4). Što je najvažnije, crno-beli su golom Drinčića imali prednost a samim tim i nešto manji pritisak u nastavku.

Drugo poluvreme počelo je dobrom prilikom "Građevinara" ali je Petar Jelić loše zahvatio loptu iz povoljne prilike. Čak i da je postigao gol on bi neopravdano bio poništen pošto je sudija signalizirao ofsajd koji nije postojao.

Samo minut kasnije Partizan uspeva da kazni promašaj Petra Jelića posle akcije koju su izveli Nemanja Kojić, Petar Grbić i Nikola Ninković.

Napadač je glavom poslao loptu u prostor, Grbić je bio uporan i izborio se za poziciju iz koje je mogao da uposli usamljenog Ninkovića koji rutinski matira golmana za vođstvo domaćih od 2:0!

Nakon drugog pogotka Partizan je "umrtvio igru", dozvolio Radu da se otvori ali su pokušaji gostiju bili bezuspešni.

Sredinom drugog poluvremena, tačnije u periodu od 68. do 72. minuta, sudija Milan Jeremić prekinuo je meč zbog transparenata koji su istaknuti na južnoj tribini o čemu više možete pročitati OVDE!

U poslednjih 20 minuta igre crno-beli su držali konce igre u svojim rukama pa do kraja nisu imali problema da zadrže strečenu prednost i upišu treći ovosezonski trijumf u duelima sa "Građevinarima".

Vicešampion Srbije vodi na tabeli Jelen Superlige sa 46 bodova, četiri manje ima drugoplasirana Crvena zvezda, dok treće mesto zauzima Čukarički sa deset bodova zaostatka za liderom kojeg će ugostiti narednog vikenda na Banovom Brdu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke