"Gol-mašina" vodila Srbiju do pobede nad komšijama

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.09.2014.
17:27
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Mlađa omladinska selekcija reprezentacije Srbije savladala je vršnjake iz Rumunije ubedljivim rezultatom 4:1 u prijateljskom susretu igranom u Vršcu a epitet junaka utakmice poneo je Aleksandar Lutovac koji je za manje od 20 minuta postigao tri gola.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije sastavljena od igrača mlađih od 18 godina savladala je u petak vršnjake iz Rumunije u drugom prijateljskom susretu igranom u Vršcu.

Izabranici selektora Nikolića slavili su rezultatom 4:1 (0:1) a u junaka susreta izrastao je Aleksandar Lutovac koji je za manje od 20 minuta igre u nastavku susreta sa tri gola doneo preokret našem nacionalnom timu.

Rumuni su bolje otvorili utakmicu, kontrolisali igru tokom prvog dela meča i stigli do vodećeg gola preko Aleksandrua Dulke koji je pogodio za 0:1 u 26. minutu susreta.

Nakon što su se vratili na teren reprezentativci Srbije zaigrali su kao preporođeni, agresivnije i odlučnije što je vrlo brzo rezultiralo izjednačujućim golom.

Prvi od tri gola na današnjem susretu Aleksandar Lutovac je postigao u 47. minutu a onda je do 64. još dva puta zatresao mrežu Rumuna za totalni preokret i het-trik kojim je izborio epitet igrača utakmice.

Do kraja je još Strahinja Karišić pobedu "orlića" učinio ubedljivijom i postavio konačnih 4:1 u 74. minutu susreta.

"Zadovoljan sam sa dve provere koje smo imali sa kvalitetnim protivnikom, Rumunijom. Prva utakmica završena je 3:3, a u drugoj smo pobedili 4:1, a najvažnije je da smo dobili i neke nove igrače za ovu selekciju, koji ćemo ponovo koristiti i u Holandiji. Drago nam je da smo bili gosti Vrščana koji su se pokazali kao sjajni domaćini i bilo nam je zadovoljstvo da boravimo u ovom gradu" rekao je selektor Branislav Nikolić.

Već početkom oktobra ova generacija imaće i novo okupljanje, za prijateljsku utakmicu sa Holandijom, koja se igra 8.oktobra u Shindelu, nadomak Roterdama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke