Gogić za ''Sportske'': ''Da sačuvamo titulu, kako znamo i umemo!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.07.2014.
18:09
Izvor: Sportske.net, Nebojša Petrović

Pouzdani vezista Crvene zvezde mogao bi u narednoj sezoni da bude jedan od ključnih igrača ekipe Nenada Lalatovića. U intervjuu za naš sajt Gogić se osvrnuo na osvojenu titulu, krizu koja je potom usledila u klubu, a što se tiče naredne sezone, on očekuje

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Tačno je da Miler cepa mreže na Svetskom prvenstvu, ali se Nemačka ne može zamisliti bez Lama i Kedire kao dva korektora veznog reda.

Mesi je genije, njegovi golovi su trasirali put Argentini ka završnici Mondijala, ali dokle bi Gaučosi dogurali da nije Maskerana i Gaga. Srbije nema na Mondijalu jer je selektor Mihajlović pola kvalifikacionog ciklusa ignorisao jednog od najjačih igrača u Evropi na poziciji ispred odbrane Nemanju Matića.

To su igrači koji teško prirastaju navijačima za srce, ali se zato treneri zaklinju u njih. Odrađuju najprljavije poslove na terenu, kvare igru rivala i omogućuju vedetama svog tima da zablistaju i reše utakmicu.

Najbolji pojedinac u timu Zvezde u jesenjoj pobedi protiv Partizana bio je Goran Gogić. Kad god je dobio šansu od trenera Stojanovića, bio je jedan od najagilnijih i najkorisnijih na terenu.

Dok su svetla reflektora bila uperena u Mrđine golove, Bajkovićeve parade i Lazovićeve driblinge, ovaj tihi momak iz Vrbasa radio je svoj posao i borio se kao lav. Zato sada ima privilegiju da prvi put u karijeri sa oreolom šampiona puni baterije za novu sezonu.

''Sjajan osećaj. Mesec iza nas nije nam doneo puno radosti. Nismo mogli da uživamo potpuno u šampionskom slavlju. Svi znamo kroz šta je klub prošao. Teški su to trenuci, ali moramo dalje.

Nema opuštanja, navijači ne praštaju neuspeh. Nova sezona je puna izazova, moramo kako znamo i umemo da sačuvamo titulu i da već sledećeg leta napadnemo učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja''
.  

gogic

Možete li da se posvetite samo terenu i da zaboravite na sve probleme sa kojima se klub suočava?

''Moramo. Mi smo profesionalci. Klub je prošao kroz najteži period od osnivanja. Mi smo jedini koji možemo da iznesemo teret i donesemo bolje sutra Zvezdi. Svesni smo toga, treniramo naporno uz sjajan program stručnog štaba i spremni ćemo dočekati prvenstvo i borbu za bodove''.

Da li je bilo vremena za odmor posle iscrpljujuće sezone i gde si nabacio boju?

''Bio sam sa devojkom na moru. Planirano je da ostanemo sedam dana i da se po povratku posvetim pohodu na Ligu šampiona. Nažalost, vest iz UEFA koja nas je zadesila na letovanju, uticala je da produžimo boravak za nekoliko dana''.  

Hoće li biti neobično bez evropskih utakmica na Marakani?

''I neobično i teško. Zvezdini navijači zaslužuju da gledaju mečeve u grupnoj fazi Lige šampiona, a ne samo kvalifikacije. Ostaje nam da se posvetimo prvenstvu i kupu i da krenemo u juriš na duplu krunu''.

Zvezda se već navikla na Sloveniju i ovde u Čatežu uživate u komforu i uslovima za rad.

''Uslovi su pakleni, trener je nametnuo žestok ritam. Moram da priznam da nikada nisam imao ovako jake pripreme. Svi se bore za svoj status i tu mogu da profitiraju i klub i pojedinac''

Intervju sa Gogićem, zavaljen u fotelju i posvećen slanjem SMS poruka, pažljivo je slušao Damir Kahriman, za sada najzvučnije pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku:

''Kahriman je iskusan golman, lepo se uklopio. Tek je stigao i verujem da će biti veliki adut kluba na oba fronta''.  

Opasnog konkurenta za mesto među stativama bivši čuvar mreže Tavrije ima u Predragu Rajkoviću. Omladinski šampion Evrope samo je jedan od igrača koji predstavljaju budućnost kluba i koji se u Slovenijibore za svoje mesto pod suncem.

''Nezahvalno je izdvajati pojedince, pogotovu kada je reč o klincima. Svi su veliki talenti i perspektiva srpskog fudbala. Cela javnost očekuje puno od Luke Jovića. Ja bih mu poželeo puno zdravlja, a na njemu je da se izbori za vrhunsku karijeru kakvu sigurno zaslužuje''.  

Navijačima se raspali mašta kada krene prelazni rok. Po Vašem mišljenju, na kojim pozicijama Zvezda treba da angažuje pojačanja ili bar da pojača konkurenciju?

''To najbolje znaju treneri. Za sada su tu deca koja su priključena prvom timu i koja dobro rade. Ima i novajlija, čujem da se radi na dolasku još 4-5 igrača. Siguran sam da će uprava i pored teške finansijske situacije umeti da napravi respektabilan tim koji može da ostvari ciljeve u novoj sezoni''

Šta misliš o predlogu novog sistema takmičenja?

''Čuo sam da je bilo priče o promeni sistema od sezone 2015/16. Ali sve je još uvek u fazi razrade. Kada je već javna rasprava u toku, moram da priznam da bih voleo da se liga smanji na 12 klubova. Imao sam priliku da igram taj sistem i tvrdim da je kvalitet fudbala bio na mnogo većem nivou''.  

Španija je abdicirala, uskoro dobijamo nove fudbalske vladare planete:

''Žao mi je Kolumbije, za njih sam navijao. Bili su fantastični sve do utakmice sa Brazilom. Hames Rodrigez je obeležio dosadašnji deo šampionata. Vodi na listi strelaca i najbolje se kotira i pored eliminacije svoje selekcije. Kada već nema Kolumbije, voleo bih da Argentina osvoji Mondijal zbog Mesija''


Brazil Soccer WCup Argentina Belgium

Fudbaleri na tvojoj poziciji, po običaju, nisu se istakli golovima, ali su imali presudan uticaj na učinak mnogih reprezentacija.

''Moja pozicija ima hendikep da nije toliko atraktivna i publika često ne zapaža ono što mi radimo na terenu. Ali podatak da mnogo vrhunskih igrača konkuriše za razna individualna priznanja govori o značaju defanzivnih vezista u modernom fudbalu. To su radilice od kojih zavisi uspeh čitave ekipe. Uzmite za primer doprinos Maskerana u pohodu Argentine ka samoj završnici''.

Ko o čemu, Gogić o Argentini. Zvezdin Maskerano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke