Gde su i šta rade osvajači zlata sa Novog Zelanda?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 11.08.2017.
18:45
Izvor: Sportske.net

Veljko Paunović i njegovi zlatni "orlići" su uspeli da pokore svet pre dve godine. Kako teče njihov razvoj?

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Mnogo je mišljenja o tome kako se razvijaju zlatni "orlići" sa Novog Zelanda, momci koji su pokorili svet u junu 2015. godine.

Očekuje se od velike većine momaka koji su bili tada na Svetskom prvenstvu da naprave velike karijere, a mnogi su i na pravom putu.

Neki su nakon ovog prvenstva obezbedili sebi sjajne ugovore, ali ima i onih koji nisu uspeli da se dokažu još uvek.

Predrag Rajković je danas standardan član Makabija iz Tel Aviva, brani sasvim solidno, ali očekujemo jedan transfer u naredne dve godine u jači klub.

Milan Gajić dobija priliku u Bordou, ali ne u meri u kojoj smo očekivali. Ipak, još uvek je mlad, pred njim je velika budućnost, samo neka nastavi da radi u ovom ritmu.

Nemanja Antonov, neprobojni levi bek, danas igra u Grashopersu i tamo je solidan, i od njega bismo mogli da očekujemo jedan veliki transfer u naredne dve godine ako nastavi ovako.

New Zealand Soccer U20 WCUP Serbia Mali

Saša Zdjelar je član Olimpijakosa, bio je nezamenljiv kod Veljka Paunovića, a izgleda da ni ove sezone neće imati previše prostora u grčkom klubu. Prethodne sezone je bio na pozajmici u Majorki, tamo je odigrao 15 utakmica.

Miloš Veljković bi mogao da bude uzdanica Verdera iz Bremena ove sezone. Momak kojeg se Totenhem veoma lako odrekao je prošle sezone zaslužio poverenje i odigrao sasvim solidno.

Srđan Babić je ove sezone prešao na pozajmicu u Crvenu zvezdu i moguće je da će, kako se sezona bude odvijala, dobijati sve više šanse. Igra u domaćem šampionatu, videćemo da li će dobiti šansu protiv Krasnodara. Real Sosijedad računa na njega, veća verovatnoća je da će se vratiti u Španiju nakon isteka pozajmice, nego da će ostati u Srbiji.

Ivan Šaponjić je nakon Partizana prešao u Benfiku, ali nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu. On je bio najmlađi član reprezentacije, tek mu je 19 godina u ovom trenutku. Sada je u Varegemu na pozajmici, već je postigao dva gola u ovoj sezoni.

Heroj mlade reprezentacije Nemanja Maksimović je prešao u Valensiju, nadamo se da će imati veoma bitnu ulogu kada sezona bude počela. U Astani je bio sjajan, jedan od najboljih igrača, i možemo konstatovati da njegova karijera ide pravom putanjom.

New Zealand Soccer U20 WCUP USA Serbia

Staniša Mandić je odlučio da igra za reprezentaciju Crne Gore, a njegova karijera nije išla na bolje nakon Svetskog prvenstva. Sada je i dalje član Čukaričkog, ali je pozajmljen Sogndalu.

Mijat Gaćinović je već sada standardni član seniorske reprezentacije, njegova karijera takođe ide uzlaznom putanjom. U Ajntrahtu postaje jedan od glavnih igrača, očekujemo mnogo od njega u budućnosti. Sa razlogom.

Andrija Živković je bio jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije na tom Svetskom prvenstvu, a danas je član Benfike u kojoj je u drugom delu prethodne sezone dobio dosta šanse da se dokaže, što je i uradio.

Filip Manojlović je nakon pozajmica u Sopotu i Bežaniji, kao i Bačkoj, dobio šansu u Crvenoj zvezdi što je iskoristio i sebi obezbedio transfer u Hetafe.

Stefan Milošević je prešao u Crvenu zvezdu prošle godine nakon dobre sezone u Spartaku, ali nije uspeo da se nametne trenerima crveno-belih.

Vukašin Jovanović je sada standardni član Bordoa, nakon pozajmice Zenita. Bordo je otkupio ugovor nekadašnjeg štopera Crvene zvezde i očekujemo da bude u naredne dve do tri godine nosilac odbrane ovog tima zajedno sa Milanom Gajićem.

Nemanja Antonov Vanja Milinkovic Savic Vukasin Jovanovic Srbija U21

Miladin Stevanović je bio član Partizana, ali su se crno-beli lako odrekli svog pulena koji je otišao u Kajzerispor.

Marko Grujić je bio neko ko nije imao mesta u startnoj postavi kod Veljka Paunovića, ali je nakon Svetskog prvenstva njegova karijera doživela neverovatan rast. Marko je odigrao fantastičnu sezonu u Crvenoj zvezdi, obezbedio sebi transfer u Liverpul gde je i danas, čeka šansu kod Jirgena Klopa, a očekuje se da će je dobiti daleko više nego prošle sezone kada je imao i problema sa povredama.

Radovan Pankov je nakon dobrih sezona u Vojvodini, uspeo da obezbedi sebi dobar ugovor u Uralu iz Jekaterinburga, da bi ovog leta prešao u AEK iz Larnake.

O Filipu Jankoviću smo vam pisali malopre, on je u silaznoj putanji, danas je potpisao za Ekstremaduru iz Španije, ekipu koja se takmiči u trećem rangu.

Stefan Ilić je nakon Spartaka i dobrih igara tamo, prešao u Crvenu zvezdu u kojoj nije dobio šansu, da bi sada postao član Radničkog iz Niša.

Sergej Milinković-Savić je čovek koji preti da postane najskuplji srpski fudbaler svih vremena. Sada igra u Laciju, pokazuje da se radi o neverovatno talentovanom fudbaleru koji bi mogao da postane jedan od najboljih igrača Serije A.

Vanja Milinković-Savić je golman koji je nakon dobrih partija u dresu Lehije, obezbedio sebi transfer u Torino. Ipak, teško da će i ove sezone dobiti šansu kod Siniše Mihajlovića u Seriji A. Nadamo se da se varamo.

Ko je po vašem mišljenju najviše napredovao? Naš izbor trojice jeste Sergej, Maksa i Mijat.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mr Tixma
Saturday, 12.08.2017
17:21

Mandic propao zesce :D Ne mogu da se radujem, ali na neki nacin mi nije krivo. Umislio klinac da je nesto, hteo odmah poziv u A repku. Hahaha, eno ga sada bori se za opstanak u Norveskoj, ako uopste i igra. nA ja cu izneti samo jedan podatak, on je kao neki napadac, u Super ligi Srbije je na 75 meceva dao 6 golova. Uzas

avatar
R V T
Saturday, 12.08.2017
12:07

Djordjevicu, u pravu si za SMS, naravno, ali sta je DT igrao kod Mihajlovica?

avatar
Nemanja Petrovic
Friday, 11.08.2017
20:09

Pa gledajte ovako,ne zelim da umanjum uspeh ovih momaka,ali hteli mi to da priznamo ili ne,mi da nismo imali Pauna titule ne bi videli!Ma sta titule ne bi grupu prosli,ali mi smo uz pre svega par kvalitetnih pojedinaca(Zile,SMS,Maksimovic)stigli do titule.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 11.08.2017
19:17
avatar
neymar-junior-10
Friday, 11.08.2017
19:11

Grujicu je bolje da ode na pozajmicu, steta da opet propada na klupi a nema sanse da i ove sezone dobije vise prilika nego prosle

avatar
CZYNWA
Friday, 11.08.2017
19:09

Sergej je i sad najbolji i tad je bio, Maksa i Mijat takodje bili uzdanice te reprezentacije i jos uvijek su solidni. Po meni je najvise napredovao Manojlovic, koji tada nije bio ni na mapi, a sada je vec ozbiljan golman.

avatar
RealisticChelseaFan
Friday, 11.08.2017
19:06

Ta trojica su najbolji, dodao bih i Rajkovica koji mora ubrzo da predje u neki bolji klub. Andrija Zivkovic je odlicno odigrao drugi deo sezone u Benfici, i ove sezone treba da potvrdi kvalitet. Ovi ostali, jako jako slabo. Dobiju sansu na ponekoj utakmici i nista vise od toga ili igraju u nekim anonimnim klubovima. Antonov igra u Grashopersu koji nista nije bolji od nekih nasih domacih klubova. Vecina ovde ima po 22, 23 godine, to i nije vise toliko mlado. Sad bi vec trebali da se ustale kao prvotimci i da ih vrbuju veliki klubovi.

avatar
Friday, 11.08.2017
19:01

Andrija Živković i SMS će biti strašni igrači.Samo da ih povrede zaobiđu.

avatar
R V T
Friday, 11.08.2017
18:53

Rajkovic, Gajic, Veljkovic, Antonov, Maksimovic, SMS, Zivkovic i Gacinovic, svi oni vec sad standardno trebaju da budu u nasem timu, dodajte im tu Nastasica ili Spajica, Matica i Mitrovica kad vec jedan Ljajic nije podoban. Jedino mozda Veljkovic moze jos malo da saceka, ali svi ostali su spremni i svi oni gledaju (u) Stojkovica, Rukavinu, Ivanovica, Kolarova, Milivojevica, Tadica, Tosica i Kostica...

avatar
NS 1 0 8
Friday, 11.08.2017
20:20

Тадића и треба да гледају, одлично игра у репрезентацији. Ови остали треба да заврше каријеру у националном тиму.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Friday, 11.08.2017
22:44

Sergej i tadic ne da ne igraju istu poziciju nego ni slicnu

avatar
R V T
Friday, 11.08.2017
22:12

Sergej nije nista slabiji od njega.