Gavrić vratio Zvezdu na čelo tabele!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.09.2014.
20:54
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda ''pregrmela'' još jedno teško gostovanje i nastavila trku sa Partizanom i Vojvodinom za vrh superligaške tabele. Čovek odluke u Čačku - Nenad Gavrić. U isto vreme u Novom Pazaru, domaćini savladali Jagodinu u prvoj utakmici pod reflektorima

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Posle minimalne pobede na Marakani, prošle srede u Kupu Srbije, fudbaleri Crvene zvezde su večeras uspeli da i drugi put savladaju čačanski Borac, u razmaku od pet dana.

Kao i u Kupu, i večeras je bilo 1-0 za Zvezdu, pa je tako njeg golman Predrag Rajković nastavio svoju seriju nesavladivosti. Sada se broj minuta, tokom kojih njegova mreža miruje povećan na 657!

Večerašnji meč, odigran u lepom ambijentu u Čačku, počeo je mirno, bez većih uzbuđenja, ali kako je meč odmicao, Darko Lazović je počeo da po desnoj strani pravi mnogo problema svom bivšem klubu.

Posle par opasnih ataka na polovini Borca, Lazović je u 23. minutu u svom stilu centrirao pred gol domaćih, Rakićev udarac je golman Petrić odbio, ali samo do Nenada Gavrića, koji šalje loptu u mrežu - 0:1.

Gol možete pogledati OVDE.

Zvezdin fudbaler je ovaj gol proslavio pokazujući majicu sa likom preminulog oca, uz poruku ''Hvala ti za sve''. A sudija ga je zbog toga kaznio - žutim kartonom...

Gosti su tokom prvog poluvremena imali konstatntnu inicijativu, a posle vodećeg gola su postali i znatno konkretniji pred golom Čačana. Ređale su se prilike Gavrića, Pečnika, Mijailovića, ali gosti nisu uspeli da uvećaju svoju prednost.

Tako je domaćem timu ostala nada da u nastavku eventualno mogu i do izjednačenja, a veoma blizu tome bili su u 65. minutu, kada je rezervista Mašović odlično šutirao sa oko 25 metara, gađao je same rašlje Rajkovićevog gola, ali je čuvar mreže Beograđana izvanredno reagovao.

Zvezda je, s druge strane, u nastavku imala sjajnu priliku preko Pečnika u 72. minutu, posle kontre sa Bosančićem, ali je veoma loše šutirao iskosa sa leve strane, iako je bio potpuno neometan.

U samom finišu, Čačani su pripretili posle slobodnog udarca u 88. minutu, stvorila se gužva pred golom Zvezde, ali je Rajković sigurnom intervencijom otklonio opasnost.

Borac: Petrić, Boranijašević, Kohene, Radunović (Mašović od 49.), Gojković, Božić, Mutavdžić (Milojević od 49.), Živković, Jovančić, Jevtović (Đerić od 74.), Đenić.

Crvena zvezda:
Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Pečnik, Kovačević, Bosančić (Gogić od 88.), Gavrić, Lazović (Ristić od 79.), Rakić (Despotović od 25.).

Dodajmo još i da je u isto vreme Novi Pazar deklasirao Jagodinu rezultatom 3-0, u prvoj utakmici pod svetlima reflektora na svom stadionu.

Golovima Kecapa i Radivojevića, domaći su već u prvom poluvremenu obavili najveći deo posla, a Jevtović je u finišu meča stavio tačku, postizanjem trećeg gola.

Na vrhu tabele, Zvezda vodi sa 19 bodova, jednim više od Partizana koji ima meč manje, kao i od Vojvodine.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke