Gaćinović: "Svaka pobeda bez primljenog gola je dobar rezultat"

Autor: Beta Beta
sreda 09.11.2016.
16:37
Izvor: Beta

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović rekao je danas da bi bio zadovoljan da nacionala selekcija za igrače do 21 godine protiv Norveškeu prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo ostvari pobedu bez primljenog gola.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović rekao je danas da bi bio zadovoljan da nacionala selekcija za igrače do 21 godine protiv Norveške u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo ostvari pobedu bez primljenog gola.

"Pred nama je 180 minuta borbe, odluka neće pasti posle prvih 90 minuta igre i zbog toga ne treba da se zalećemo, a lično bio bih zadovoljan svakom pobedom bez primljenog gola. Moramo da budemo strpljivi, da igramo onako kako smo uvek do sada igrali i neće biti problema", rekao je Gaćinović za sajt FSS-a.

Srbija će se u baražu za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj sastati s Norveškom.

"Mislim da ljudi u Srbiji treba da znaju da se radi o jako dobroj reprezentaciji, veoma ozbiljnoj. Mi smo, ipak, favoriti, znaju i oni da smo kvalitetniji. Biće nam, ipak, potrebna i pomoć publike kako bi ostvarili pobedu u prvom meču, jer ponavljam, oni su dobra selekcija koja takodje nije bez ambicija", kazao je Gaćinović.

On je prethodnog vikenda svom klubu, Ajntrahtu iz Frankfurta, doneo pobedu nad Kelnom u Bundesligi.

"To su trenuci koji mnogo znače za samopouzdanje svakom igraču, a ja sam zbog trenutne forme pun samopouzdanja i vere u svoje mogućnosti. Sada mi je zadatak da nastavim u istom stilu i u dresu reprezentacije, da pomognem saigračima asistencijama i možda golovima da pobedimo Norvešku i posle dva meča izborimo plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je ovaj fudbaler sredine terena.

Gaćinović je rekao da je atmosfera i "dobar ambijent medju igračima" prisutan uoči utakmicama s Norveškom i dodao da su to jedni od ključnih faktora dobrih rezultata mlade reprezentacije.

On je dodao da se nada velikoj podršci publike na stadionu Partizana.

"Dugo nismo igrali u Beogradu i zato se nadam da će publika doći u velikom broju da nas podrži, a mi ćemo sve učiniti da im se odužimo dobrom igrom i pobedom", zaključio je Gaćinović.

Srbija će u petak od 18.00 na stadionu Partizana dočekati Norvešku u prvoj utakmici baraža za EP, dok je revanš tri dana kasnije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke