Gaćinović: "Kvalitet imamo, samo bez euforije"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.05.2015.
12:32
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Dva dana uoči početka Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina Mijat Gaćinović je izneo svoje dosadašnje utiske o pripremama reprezentacije Srbije i istakao da "Orlići" poseduju kvalitet za najveća dela.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije od srede se nalazi u Danedinu gde je započela poslednje pripreme za prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje se ove godine igra na Novom Zelandu.

Prvi put u istoriji samostalne Srbije jedna mlađa fudbalska selekcija učestvovaće na Mundijalu što izabranici Veljka Paunovića posmatraju kao privilegiju i obavezu.

"Svako takmičenje je uvek priča za sebe, ali ipak je san svakog fudbalera i svakoga ko se bavi sportom da bude učesnik Prvenstva sveta. Ovo je najveći događaj za našu generaciju, ponosni smo i privilegovani što smo na Novom Zelandu, što smo prva generacija koja će predstavljati Srbiju" počinje priču Mijat Gaćinović.

Prvotimac Vojvodine bio je član zlatne generacije omladinaca koji su pre nepune dve godine osvojili trofej na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Litvaniji pa mu pohod na tron deluje kao izvodljiva misija.

"Dosta ljudi u Srbiji priča o finalu, tituli, ali ja dobro znam koliko je to teško, jer sam bio deo ekipe koja je osvojila zlato u Litvaniji. Ova generacija takođe ima kvalitet za najveća dela, ali trebaće nam mnogo sreće, koncentracije" objašnjava Gaćinović.

Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi sa selekcijama Urugvaja, Meksika i Malija i nije teško zaključiti da će dve selekImamo kvalitet za najveća delacije iz Centralne i Južne Amerike biti najveći rival "Orlića" u pohodu na drugu fazu takmičenja.

"Moramo da budemo veoma oprezni i da ne upadnemo u euforiju, koja nikako nije dobra. Naš prvenstveni cilj je da prođemo grupu, a ona je izuzetno teška, možda i najteža na prvenstvu" dodaje srpski reprezentativac.

Prvu utakmicu na Mundijalitu Srbija igra 31. maja na stadionu "Otago" u Danedinu a evo šta je pred susret sa Urugvajem poručio Mijat Gaćinović.

"Za ovo se živi i igra fudbal... Prvenstvo sveta je neponovljiv doživljaj, a mislim da niko ne bi bio srećniji od mene da ponovo donesemo trofej u Srbiju... Ali ponoviću, nema euforije, put je mnogo dugačak" zaključio je srpski reprezentativac.

Dakle, u nedelju ujutru, od 6 časova po srednjeevropskom vremenu, omladinska reprezentacija Srbije igra svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Na nama je da poranimo i da uz jutarnju kafu pružimo podršku "Orlićima" kojima će biti potrebno mnogo znanja i sreće da bi savladali sjajnu selekciju Urugvaja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke