Gaćinović: "Kapitenska traka je izazov i obaveza"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.02.2015.
16:15
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener fudbalera Vojvodine Zoran Marić odlučio je da omladinski reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović u nastavku sezone ponese kapitensku traku novosadskog kluba.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Nakon što je Marko Poletanović ostvario transfer u belgijski Gent Vojvodina je ponovo ostala bez kapitena pa je na Zoranu Mariću bilo da tokom priprema proceni ko će preuzeti ulogu lidera na terenu.

Činilo se tokom druge faze priprema da će ta čast pripasti iskusnom Ninu Pekariću koji je na kontrolnim utakmicama nosio traku ali je trener Vojvodine odlučio da novi kapiten bude Mijat Gaćinović.

"U mojim godinama postati kapiten Vojvodine, neizmerna je čast i još veća obaveza. Zahvalan sam šefu, što je odlučio da baš ja predvodim ekipu na proleće. Kapitenska traka je izazov, ali isto tako me obavezuje da svojim saigračima, primerom pokažem, kako se bori za dres Vojvodine" rekao je Gaćinović.

Omladinski reprezentativac Srbije nastaviće tradiciju koja je ustanovljena prošle sezone u kojoj je kapitensku traku nosio Nemanja Radoja.

Vojvodina je očigledno rešena u nameri da mladi fudbaleri ponikli u klubu budu vođe na terenu a Gaćinović može da bude zadovoljan jer su njegovi prethodnici koji su poneli kapitensku traku vrlo brzo ostvarili transfere u zapadnu Evropu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke