FSS - 'Zlatne lopte' Piksiju i Tadiću

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.12.2016.
17:51
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Srpska kuća fudbala potvrdila je u petak da će Draganu Stojkoviću Piksiju i Dušanu Tadiću biti uručene "Zlatne lopte" kao najboljem treneru i igraču Srbije u godini na izmaku.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije dodeliće narednog utorka nagrade najboljim pojedincima u godini na izmaku, a poslednjeg radnog dana tekuće nedelje potvrđeno je da su laureati Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić.

Bivši fudbaler Radničkog iz Niša, Crvene zvezde, Olimpik Marseja, Verone i Nagoje, koji trenutno radi kao šef stručnog štaba u kineskom Gvangdžuu R&F poneće prvi put u karijeri zvanje najboljeg trenera Srbije.

Nikada do sada nijednom treneru nije pošlo za rukom da dve godine za redom ponese titulu najboljeg srpskog stručnjaka, a Dragan Stojković Piksi naslediće "Zlatnu loptu" od Veljka Paunovića.

Peta Zvezdina zvezda nije imala posebno impresivnu sezonu u kineskoj Superligi pošto je Piksijev Gvangdžu završio kao šesti na tabeli, ali je Komisija za dodelu nagrada procenila da je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije odradio najbolji posao od svih srpskih trenera.

U konkurenciji igrača laureat je Dušan Tadić, prvotimac Sautemptona koji je u godini na izmaku beležio dobre partije na klupskom, ali i na reprezentativnom nivou.

Baš kao i Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić će titulu najboljeg u svojoj zemlji poneti prvi put, a ukoliko nastavi sa dobrim partijama u dresu sa državnim grbom nije isključeno da i naredne godine "Zlatna lopta" završi u njegovim rukama.

Tradicionalna svečanost u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj će "Zlatne lopte" biti uručene ovogodišnjim laureatima, biće održana 20. decembra u hotelu "Kraun Plaza".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 16.12.2016
19:16

Po cemu je Piksi najbolji trener godine?A pre svega trenira Kineski klub (nikakva liga,nikakvi igraci,nikakvi klubovi) jos je 6 u takvoj ligi...Nikako to nije mogao biti Nikolic ili onaj iz Radnickog ili Lalatovic,nego Piksi...E moj FFS-u,jos jedan dokaz da si sada najnize...