FSS: "Zajednica da hitno imenuje Terzićevog naslednika!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.10.2014.
17:56
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneo je odluku da se Zajednici Superligaša uputi zahtev da u roku od 10 dana zakaže sednicu Skupštine na kojoj će biti izabran novi predsednik a Zvezdan Terzić razrešen dužnosti.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U danima kada veliki broj srpskih medija piše o tome kako predstavnici FK Crvena zvezda temeljno rade na smeni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, sa sednice Odbora za hitna pitanja "srpske kuće fudbala" stiže zahtev za razrešenje Zvezdana Terzića sa mesta predsednika Zajednice superligaša.

Sednici Odbora za hitna pitanja FSS predsedavao je predsednik Saveza Tomislav Karadžić a odluka koju je pomenuto telo donela tiče se hitnog sazivanja sednice Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Jelen Superlige.

"Kao što je poznato, sadašnji predsednik Zajednice već duže vremena nalazi se na toj funkciji iako to nije u skladu sa Statutom i njegov status je sa aspekta važećih pravnih propisa neodrživ. Takođe, aktuelnom predsedniku Zajednice je izrečena aktuelna disciplinska mera od strane Disciplinske komisije FSS, po kojoj mu je zabranjeno da šest meseci obavlja sve funkcije u fudbalu" navodi se u obrazloženju donesene odluke.

To znači da je Zajednici Superligaša dato 10 dana da zakaže sednicu Skupštine na kojoj će Zvezdan Terzić biti razrešen dužnosti i na kojoj će biti imenovan njegov naslednik.

"Ovakav epilog uvešće rad Zajednice u pravne okvire i nastaviće se normalno funkcionisanje" dodaje se u saopštenju Odbora za hitna pitanja.

Podsećamo, funkciju predsednika Zajednice Superligaša može obavljati samo osoba koja se nalazi na čelu jednog od 16 kluba koji se takmiče u našem elitnom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke