FSS se ogradio: "Ne mešamo se u izbore FK Partizan"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.10.2016.
21:25
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Milanović poručio je Nenadu Bjekoviću, ali i svim ostalim članovima Skupštine FK Partizan da "srpska kuća fudbala" nema nameru da se meša u izbor novog predsednika kluba iz Humske.

partizan.rs/Sportske.net
partizan.rs/Sportske.net

Povezane vesti

Privremeno rukovodstvo fudbalskog kluba Partizan zakazalo je novu izbornu Skupštinu za 24. oktobar, a očekuje se da aktuelni čelnici izguraju kandidaturu Milorada Vučelića i da predsednik JSD Partizan preuzme rukovođenje nad fudbalskim klubom.

Vođa "opozicije" Nenad Bjeković i delegati koji ga podržavaju ne žele da učestvuju u radu Skupštine dok sud ne donese odluku o legitimnosti odluka koje je aktuelno rukovodstvo povlačilo u prethodnom periodu.

Tim povodom je Nenad Bjeković zatražio da Fudbalski savez Srbije zauzme svoj stav i reaguje zbog navodnog kršenja propisa od strane vladajuće garniture u klubu iz Humske. Večeras se oglasio potpredsednik FSS Goran Milanović i poručio da "srpska kuća fudbala" nema nameru da se meša u izbore.

"Fudbalski savez Srbije je krovna organizacija srpskog fudbala koja okuplja sve klubove na teritoriji Republike Srbije i kao takva ona ne učestvuje u izbornim procedurama bilo kog kluba, pa tako ni Partizana" objasnio je Goran Milanović a prenose "Večernje Novosti".

Predsednik FK Jagodina i bivši predsednik Zajednice Superligaša podseća da je Savez dao sve od sebe da pomiri "zaraćene" strane u Partizanu i obezbedi da izborna Skupština bude održana u fer atmosferi.

"Hoće li doći do održavanja Skupštine Partizana i izbora novog rukovodstva, nije pitanje za rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije već isključivo za delegate Skupštine kluba. U svojstvu potpredsednika FSS želim da obavestim javnost da se naš savez povodom ove teme neće više oglašavati" zaključio je Milanović.

Fudbalski klub Partizan već deset meseci funkcioniše bez predsednika i Upravnog odbora, a u tom periodu je dva puta bezuspešno pokušano održavanje izborne Skupštine.

Narednog ponedeljka delegati bi trebalo da se okupe u "Zemunelu" i ukoliko je aktuelno rukovodstvo obezbedilo kvorum i većinu Milorad Vučelić će preuzeti predsedničku fotelju koja je upražnjena od odlaska Nenada Popovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KO!
Friday, 21.10.2016
13:59

svaka vam cast! nisam ni za jedne ni za druge ali ipak ako je taj kompromis bio uradjen u prosorijama fss-a onda mora i to da se postuje! najbolje resenje je da opet nema kvoruma pa da se kupe ovi!!!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 21.10.2016
15:34

Nije ovo za pohvalu, brate. Napravili su rusvaj i sad se distanciraju, ali dobro, ne bi to bilo toliko strasno kad bi postojao barem taj minimum sloge i kompromisa medju ljudima u i oko Partizana. Najbolje (i jedino) resenje je da dodje do raspustanja Skupstine i izmene sistema biranja!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 21.10.2016
16:59

Onda te nisam skontao.

avatar
KO!
Friday, 21.10.2016
16:24

ironican sam bio naravno!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 21.10.2016
12:42
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 21.10.2016
11:30

* evropska utakmica

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 21.10.2016
11:05

Crno-beli su se sa njima sastali u jesen 1983. godine u 2. kolu Kupa šampiona. U prvom meču u Berlinu (istočnom delu) bilo je 2:0 za domaćine, a u revanšu u Beogradu Partizan je ostvario Pirovu pobedu od 1:0. Igrači Dinama iz Berlina su se 24. oktobra 1983, pred put na utakmicu Kupa evropskih šampiona, podvrgli testu na doping i bili su puni amfetamina i metamfetamina. To je objavljeno u jednom Štazijevom dokumentu koji se 1994. godine pojavio u Gaukovoj arhivi. Čak 14 od 22 igrača su imali dramatično visok nivo doping sredstava koja su svakako koristili uoči prethodne utakmice u prvoj ligi odigranoj dva dana ranije. Pomenuta evropska utakmice je zapravo revanš duel s Partizanom koja je odigrana 2. novembra 1983. godine. Partizan je slavio 1:0 golom Dževada Prekazija, imao je i igrača više, ali nije prošao dalje.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 21.10.2016
08:25

Partizan je pre 33 godina doživeo jednu od najvećih nepravdi u istoriji kluba pošto je eliminisan u drugom kolu Kupa evropskih šampiona od berlinskog Dinama čiji igrači su bili dopingovani! Šokantnu istinu otkrio je autor knjige Fudbalska matrica Kristof Birman u kojoj na 130. strani doslovce piše da su fudbaleri tadašnjeg prvaka Istočne Nemačke pali na doping-testiranju, ali da je tajna nemačka policija Štazi to sve dobro zataškala. Nikad nismo mogli sa službom tajne policije, još jedan dokaz

avatar
SAMI PROTIV SVIH
Friday, 21.10.2016
01:51

Normalno da se ne mesaju,kad njima odgovara ova,sadasnja,poslusna uprava!

avatar
magister
Friday, 21.10.2016
00:07

Kakva farsa! Sve su uradili što je trebalo da odlože do momenta kad se namakne većina za njihovu opciju. Kobajagi ih zvao, kao nekakvo mirovno veće. U stvari sve je odigrano tako da bude kako ONI žele. A to je, da Partizan bude pod kontrolom. Starog vuka (jedno V), mladog vuka, partijskog i vladinog igrača, koji u Partizanu ima skromnu platu koja se meri hiljadama evra (drugo V) i trećeg partijskog igrača, koji im daje akademsku težinu (treće V). Preživeće Partizan i njih. Ali kad se sad skinu, nadam se da će biti zauvek lustrirani.

avatar
Povratak kralja 43
Thursday, 20.10.2016
22:40

Ne mešate se (više) pošto ste izdejstvovali da izbore dobiju ovi koji vam se u saopštenjima zahvaljuju za kofu farbe, sramota kakvi ljudi!

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 20.10.2016
22:16

E pa tako i treba da se Savez ne meša! Bjekoviću NE ŽELIMO TE! Ostavite Partizan na miru i osvojićemo Titulu a onda ako Bog da biće i Lige Šampiona u Humskoj!

avatar
Kad si bio dete malo
Thursday, 20.10.2016
22:34

Kakvu titulu ? Mozda u vaterpolu..

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 20.10.2016
23:53

Onu kojom sam ti staru zakrpio iznutra :-)

avatar
EDO
Thursday, 20.10.2016
23:07

Ne zelimo ni Bjeku ni Zeku ni W...Samo Mijatovic!!!..