FSS - Promenjen statut, Tole predsednik još (najmanje) godinu dana!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.10.2014.
18:15
Izvor: Sportske.net

Sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije donela je bitne promene u Statutu tog tela a okupljeni delegati glasali su za smenu dosadašnjeg predsednika Disciplinske komisije i izabrali njegovog naslednika.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić dobio je poverenje okupljenih delegata na sednici Skupštine održanoj danas u Staroj Pazovi, a promenom Statuta uoči glasanja Tole je zadao udarac svima koji su se nadali da bi mogli da mu uskoro vide leđa.

Kako je objašnjeno na sednici u Staroj Pazovi, takva odluka je donesena da bi se sprečilo opstruisanje rada Saveza, na predlog iz fudbalskih saveza regiona Vojvodine i zapadne Srbije.

"Za nepune dve godine biće raspisani izbori. Ko god želi može da se kandiduje za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Čak i oni koji su upropastili sve za šta su se uhvatili", rekao je Karadžić obraćajući se delegatima Skupštine FSS.

Na sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije okupilo se 63 delegata od 81 a sednicom su predsedavali Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković. Prvi čovek srpske kuće fudbala konstatovao je nakon prebrojavanja da je prisutno 80% delegata i zaključio da "lobiranje za bojkot nije uspelo".

Prva tačka dnevnog reda bila je promena Statuta Skupštine FSS koju su predložili Regioni zapadne Srbije i Vojvodine. Na predlog pomenutih Regiona glasalo se za promenu člana 44. a kako je većina glasla "Za", Tomislav Karadžić obezbedio je sebi ostanak na funkciji predsednika FSS u narednih godinu dana.

Predstavnika Crvene zvezde nije bilo na sednici ali bi, da su došli, mogli da vide kako okupljeni pružaju podršku Tomislavu Karadžiću koji je izmenom Statuta zadao udarac svojim kritičarima koji u narednih godinu dana neće imati pravo da sazivaju Sednicu Skupštine kako bi se glasalo o poverenju predsednika FSS.

Karadžić je rekao da "nikakva sila" ne može da zaustavi fudbalsku organizaciju da radi principijelno, pošteno i po zakonu.

"Odluke se moraju poštovati. Ne znam kome to koristi, neću nikoga da stavim ovde na sud, moj posao je nešto drugo", dodao je Karadžić

On je ocenio da nisu ispoštovane džentlmenske odluke donete na prethodnoj sednici u martu.

"Odluke su bile više džentlmenske, da smene i promene nećemo činiti jer nas čeka posao, nova i važna pitanja o kojima ćemo kasnije govoriti. Ali, nije se tako desilo, Svedoci smo novih, u suštini starih inicijativa, istog tipa i od istih inicijatora. Novim statutom se smanjuje opstrukcija rada Saveza", rekao je Karadžić.

Pored pomenute promene Statuta, glasalo se i o promeni predsednika Disciplinske komisije FSS Slobodana Pajovića i odlučeno da njegovo mesto zauzme predsednik regiona Zapadne Srbije Žarko Stefanović.

Nakon toga Tomislav Karadžić obratio se okupljenim delegatima i govorio o kvalifikacijama za EP u Francuskoj ali i o tome kako će odluke FSS morati da se poštuju čime je jasno aludirao na kažnjenog Zvezdana Terzića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke