FSS okreće list - Nema više finansijskih pozajmica klubovima!

Autor: Beta Beta
četvrtak 22.01.2015.
20:19
Izvor: Beta

Fudbalski savez Srbije (FSS) više neće finansijski pomagati klubove Superlige, ali je saopštio da će ''učiniti sve'' da im pomogne.

panoramio.com
panoramio.com

Povezane vesti

Kako je saopšteno posle sednice Odbora za hitna pitanja, plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FS Srbije.

FSS je uvek pomagao klubovima najvišeg ranga, ali brojne finansijske pozajmice nisu vraćene i klubovi će biti opomenuti da će ta sredstva morati da se vrate
.

"To onemogućava davanje novih finansijskih sredstava klubovima, ali će domaća organizacija uraditi sve da pomogne posebno članovima Superlige", dodaje se u saopštenju.

Predsednik Zajednice superligaša Zoran Šćepanović prethodno je informisao Odbor o epilogu razgovora sa čelnicima klubova i "izneo stav o veoma teškoj finansijskoj situaciji koja vlada u njima".

Članovi Odbora su razmotrili i do sada urađeno na postavljanja novih reflektorskih sijalica na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, gde se očekuje u narednih sedam dana potpis ugovora sa kompanijom "Filips".

Analizirane su i obavljene uvodne radnje za izgradnju 12 terena s veštačkom travom širom Srbije i uskoro će uslediti potpisivanje ugovora da bi radovi mogli da počnu.

Na sednici je razmotren i modelu za raspodelu sredstava za pomoć fudbalskim klubovima čija je infranstruktura oštećena u poplavama prošle godine.

Napravljen je i plan prema kojem se novac neće uplaćivati na račune klubova, već će se neposredno plaćati radovi, uz kontrolu predstavnika regionalnih saveza i FSS-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke