FSS obradovao 12 klubova pred Novu godinu!

Autor: Beta Beta
petak 30.12.2016.
11:08
Izvor: Beta

Fudbalski savez Srbije podelio je danas opremu klubovima druge ženske lige.

screenshot: Youtube
screenshot: Youtube

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju na sajtu, klubovi druge ženske lige Srbije dobili su opremu Adidas iz kontigenta FIFA koja je namenjena razvoju liga i takmičenja - 22 dresa, kopačke, markeri, lopte.

Opremu je dobilo 12 klubova koji su igrali u prethodnoj takmičarskoj sezoni, na osnovu kriterijuma koji promovišu razvoj fudbala: Šabac, Rad, Knjaževac, Sremice, Radnički 2012 (Niš), Sloga 036 (Kraljevo), Požega, Levač (Rekovac), Majdanpek, Krstarica (Prokuplje), Radnički 1919 (Zrenjanin) i Una Fortuna 04 (Kragujevac).

Organizovan je i seminar za trenere koji rade sa seniorskim ekipama. Prisutni su bili treneri Super lige, prve i druge lige uz selektore Gorana Sretenovića i Lidije Stojkanović.

Kako se navodi, tokom oktobra i novembra FSS i Zavod za sport i medicinu sporta sproveli su motorička testiranja za klubove iz Super lige. Cilj seminara je bio da se prikažu i uporede rezultati tih testiranja zajedno sa predlogom treninga za podizanje fizičke pripremljenosti. Predavači su bili rukovodilac sektora za analitiku u sportu Zavoda za sport, doktor Predrag Božić i kondicioni trener reprezentacije Srbije profesor Marko Stojanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke