FSS - O selektoru, sudijama, promeni sistema takmičenja...

Autor: Beta Beta
utorak 08.07.2014.
20:35
Izvor: Beta

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zakazao je za 15. jul sednicu Izvršnog odbora, na kojoj će se, pre svega, razmatrati pitanje selektora A reprezentacije.

panoramio.com
panoramio.com

Povezane vesti

Kako je saopšteno nakon današnje sednice Odbora za hitna pitanja FSS, predsednik Saveza Tomislav Karadžić preneo je članovima Odbora informacije o dosadašnjem toku razgovora u vezi sa selektorom.

"Kao što je i ranije najavljeno, ovo pitanje biće rešeno do kraja jula", saopštio je FSS.

Na narednoj sednici Izvršnog odbora biće reči o promenama u sistemu takmicenja Super lige počev od sezone 2015/16, razmatraće se propozicije u svim takmičarskim sektorima, biće usvojeni kalendari takmičenja u narednoj sezoni, a tema će biti i pitanja u vezi sa suđenjem.

Odbor za hitna pitanja usvojio je danas i liste sudija za narednu sezonu, uz naglasak da je čak 23 sudija promenjeno u odnosu na prošlu sezonu.

"U odnosu na prošlu sezonu broj sudija Super lige je smanjen sa 36 na 25. Na listi pomoćnih sudija nalazi se 28 arbitara. Na listi sudija Prve lige Srbije je 30 sudija, a na listi pomoćnika 32 arbitra", navodi se u saopštenju.

Ovime su, kako se dodaje, realizovane najave da će u domenu suđenja biti velikih promena, a u cilju podmlađivanja i skraćenja lista sudija.

"Bogoljub Stepanović i dalje ostaje na funkciji predsednika Sudijske organizacije, dok je novi predsednik Komisije za suđenje Izvršnog odbora FSS Zoran Petrović", navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke