FSS - Novi ''lek'' protiv nameštanja, Zvezda pisala na pogrešnu adresu

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.02.2016.
18:11
Izvor: Sportske.net, fss.rs

U sredu zasedao Odbor za hitna pitanja FSS i tom prilikom razmatrano je nekoliko aktuelnih tema, vezanih za predstojeće izbore, sumnje u nameštanje mečeva, Zvezdin dopis oko ''slučaja Mijailović''...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle današnje sednice Odbora za hitna pitanja, Fudbalski savez Srbije se oglasio zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celini.

''U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja naše organizacije.

Sednicom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije.Ovom prilikom razmatrana su pitanja u vezi sa suđenjem.

Usvojena je odluka o izmeni i dopuni Odluke o listi sudija i pomoćnih sudija na utakmicama Super lige u tekućoj sezoni 2015/16.

Takođe, usvojena je Odluka o dopuni Odluke o verifikaciji liste sudija za suđenje i pomoćno suđenje na utakmicama Prve lige Srbije, kao i izmena i dopuna Odluke o verifikaciji lista za suđenje, pomoćno suđenje i liste delegata-instruktora na utakmicama Sprske lige grupa Beograd.

Takođe je dopunjena Lista posmatrača suđenja na utakmicama Super lige u ovoj takmičarskoj sezoni.

Fudbal na pesku je nova grana fudbala na čijem se razvoju i popularizaciji radi u okviru FS Srbije. U tom cilju, na Adi Ciganliji će ove godine biti održan "Evropski kup" u periodu između 24. i 26. juna, a članovi Odbora za hitna pitanja podržali su opredeljenje o razvoju ove grane fudbala u našoj zemlji.

U vezi sumnji u regularnost određenih utakmica u nacionalnom prvenstvu, kao i u utakmicama Kupa Srbije, usvojen je zaključak da se sa predstavnicima MUP-a Republike Srbije organizuje sastanak, na kome bi se iniciralo formiranje zajedničkog tela, koje bi kontrolisalo regularnost takmičenja i to prvenstveno sa aspekta odnosa između klubova u takmičenju.

Odbor za hitna pitanja se upoznao sa dopisom FK Crvena zvezda, a povodom odluke Disciplinske komisije FSS da se ovom klubu zbog neizmirenih obaveza prema igraču Mijailović Nikoli, koje su utvrđene odlukom Arbitražnog suda FSS, izrekne mera zabrana registracije (trasfera) novih igrača.

Odbor za hitna pitanja je konstatovao da odlučivanje po ovom pitanju nije u njegovoj nadležnosti i doneo zaključak da se dopis FK Crvena zvezda prosledi Disciplinskoj komisiji FSS
.

Konstatovano je da je u pojedinim sredstvima javnog informisanja napadnut FS Srbije zbog ove odluke i da se radi o proizvoljnim i neprincipijelnim stavovima, jer se u sistemu rada FSS tačno zna šta su čije nadležnosti.

Na današnjoj sednici, a na osnovu sugestija regionalnih saveza da se produže rokovi da bi bilo više vremena za kvalitetan izborni postupak, doneta je Odluka o izmeni Odluke o rokovima za sprovođenje izbora u FSS.

Ovom odlukom izbori u teritorijalnim fudbalskim savezima pomereni su za period 11. – 30. april 2016. godine, dok će se konstitutivna – Izborna Skupština FSS održati krajem maja, početkom juna 2016. godine.

Odbor za hitna pitanja doneo je odluku da se da se daljeg ne dodeljuju sredstva za pomoć klubovima (pozajmice/bespovratno), jer su ista potrebna za redovno funkcionisanje Saveza i svih aktivnosti koje su predviđene u narednom periodu.

Na današnjoj sednici razmatrane su i mogućnosti pomoći teritorijalnim fudbalskim savezima, pitanja iz domena bazičnog fudbala i sprovođenja novih radova na terenima Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi, a doneta je i odluka o novčanoj pomoći Fondaciji 'Tijana Jurić''',
navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dodo
Wednesday, 03.02.2016
19:43

koga bolan zezate ???

avatar
Krcunijo najboLa si!
Wednesday, 03.02.2016
19:13

tako je tole grobarcino!!!

avatar
LoleRava
Wednesday, 03.02.2016
20:22
avatar
LoleRava
Thursday, 04.02.2016
13:46

sto ti nisu pustili komentar,nije valjda da vredjas:),sto ste svi grobari postali zajedljivi pa to je cudo,niko ne zna normalno da komunicira!