FSS: "Nismo iznenađeni političkom odlukom CAS"

Autor: Beta Beta
sreda 25.01.2017.
17:16
Izvor: Beta

Srpska kuća fudbala oglasila se u sredu zvaničnim saopštenjem za javnost povodom jučerašnje odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani vezanu za prijem 'Kosova' u UEFA.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je razočaran zbog "političke odluke" Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani da odbije žalbu na prijem Kosova u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA), ali je naveo da nije iznenađen takvom odlukom i da će nastaviti da se bori za istinu i pravdu.

"Bez namere da ulazimo dalje u analizu (ne)očekivane presude Suda za sportsku arbitražu, želimo samo da istaknemo razočaranost zbog odluke koja nema dodirne tačke ni sa istinom, ni sa fudbalom, već, nažalost, samo sa politikom. I zbog takve, političke odluke, FSS nije iznenađen, naprotiv. Da je CAS sagledao istinu i pravo, bez političke konotacije, izostalo bi ovo novo nasilje nad sportom i fudbalom. FSS će nastaviti borbu za istinu i pravdu u skladu sa svim raspoloživim mogućnostima", navodi se u današnjem saopštenju na sajtu FSS.

CAS je juče odbio žalbu FSS, odnosno potvrdio je odluku Kongresa UEFA da primi Kosovo kao svoju članicu.

"U obrazloženju odluke, CAS je priznao da je FSS imao razloga da se žali, kada smo jasno istakli činjenicu da je UEFA prekršila sopstveni statut, odnosno član 5.1, prema kojem je za članstvo u UEFA potrebno da zemlja bude nezavisna i da je priznaju Ujedinjene nacije. Međutim, CAS je u tumačenju istine dodao da je taj član ambivalentan i da zahteva pojašnjenje", piše u saopštenju.

Fudbalski savez takozvane države Kosovo tako će ostati punopravan član UEFA što znači da će imati pravo nastupa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 25.01.2017
19:04

Ni mene uopste nece iznenaditi ako vi zvezdani dodelite titulu (tada ipak) nepostojece drzave mimo svih pravila i kriterijuma i titulu koju uopste ne zasluzuje da joj bude pripisana kao titula prvaka drzave, cak u neku ruku i navijam za to, najiskrenije! Neka to bude kruna na sve ono sto ste radili, neka to bude simbol ovih vremena, neka se time zaokruzi ovaj vas ciklus u kojem je zvezda u fudbalu jednom otvoreno otela titulu, ali i drugi put (dve sezone posle toga) sve moguce i nemoguce uradila da do nje dodje, u kojem je u kosarci putem preimenovanog kluba dva puta nezasluzeno igrala EL i jos jednom pod sumnjivim okolnostima, a i EK je najpre igrala umesto drugog kluba, a zatim je kao slag na tortu dosao i ovaj F4 2018. i u kojem je u vaterpolu jos jedan drzavno-privatni projekat dobio nesto o cemu je PARTIZAN mogao samo da sanja (na stranu svi oni igraci i nacin na koji su presli u taj klub i za njega igrali dve sezone, neki i samo jednu), a to je zavrsni turnir Lige sampiona u Beogradu! Za posebnu diskusiju su favorizovanja koja nisu prestala u pogledu sponzorstava, ali i oduzimanja istih, sta tek reci za halu za treninge koja nam je bila obecana u kosarci, a koju mi nikad nismo dobili, kakve reci napisati za sve ostale svakodnevne nepravde manjeg ili veceg obima kojima smo izlozeni i koje ukazuju na to da drzavna vaga uvek preteze na drugu stranu, poslovicno i nepogresivo, poslednji primer svega toga je i hokej...

avatar
Petar Petar
Wednesday, 25.01.2017
20:00

Realno bi trebalo onda dodeliti titule svim osvajacima srpske lige od 45 do prestanka postojanja Jugoslavije. Istog osnova ima kao i ova koju ce dodeliti Zvezdi. Nebitno, ali ako se vec tako gleda, trebalo bi dodeliti titule svim osvajacima srpske lige u Jugoslaviji. Inace, oni rekose da nije Toleta Kosovo nikad ne bi bilo clanica UEFA. Vidim da su se stvari bas promenile sto se toga tice.

avatar
Petar Petar
Wednesday, 25.01.2017
20:59

Imaju i dve titule FK Jugoslavija, i njih bi mogli da nakaleme, posto se po potrebi provlaci i ta prica da su naslednici tog fudbalskog kluba. Ja ne znam tacno da li su to bile kvalifikacije za popunu lige Jugoslavije. Ispada da bi u toj sezoni bile podeljene dve titule prvaka. To je otprilike kao kada bi juznoamerikanci u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo ujedno proglasili pobednika tih kvalifikacija za prvaka Juzne Amerike. Ili u kosarci kada bi osvajac nase lige postajao prvak Srbije bez obzira na takmicenje u super ligi kasnije. Tj. trebalo bi da imamo po dva prvaka svake sezone. U sustini, treba im dati sve sto potraze da ako mogu da se oslobode paranoje. Ali mislim da ce to tesko ici.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 25.01.2017
20:36

Tole namestio i to, sad nema vracanja:-D Dobar ti je ovo predlog, stavise, odlican, ako se ispostavi da je neki klub previse puta bio osvajac srpske lige, bice odmah ugasen jer smeta vrhu i zaklanja sunce nedodirljivima:-D Inace, ja se uopste ne zezam, navijam za takvu odluku, kad je bal, nek' je maskenbal, ali svi treba da znaju da je taj trofej osvojen posle samo sedam odigranih utakmica u okviru kvalifikacija u grupi Dunav (bolje da i ne spominjem kakvi klubovi su tada igrali, dovoljno je da ti kazem da se jedan od njih zvao Drvodeljac Hahaha) i pet utakmica na tom nazovi zavrsnom turniru na republickom turniru (doduse, poznate su njima slicne stvari jer je u pocetnim godinama i u kosarci bilo slicnih primera); da unesem malo ozbiljnosti i u ovaj komentar, a da tu ne bude ta suvoparna statistika samo u pitanju, ja nemam predstavu kako bi takav trofej mogao da bude priznat kao titula prvaka drzave jer to ne bi trebali da dozvoljavaju ni propisi dveju krovnih organizacija, zaista ne vidim kako je to moglo da prodje kod zapadnih komsija.

avatar
Povratak kralja #48
Wednesday, 25.01.2017
18:37

Naravno da niste jer ste prepuni iskustva u donošenju istih, vi najbolje znate kako to ide.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Wednesday, 25.01.2017
18:20

Ako si lozana, za tebe je Lozana...