FSS kritikovao ministarstvo sporta zbog infrastrukture

Autor: Beta Beta
utorak 13.12.2016.
22:53
Izvor: Beta

Fudbalski savez Srbije (FSS) otvorio je danas teren sa veštačkom travom na Bežaniji i tom prilikom je kritikovano ministarstvo omladine i sporta zbog nepoštovanja dogovora.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Prvi čovek srpskog fudbala je naveo da je, u projektu koji su ranije dogovorili bivši predsednik Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković, po 12 terena trebalo da otvore FSS i ministarstvo omladine i sporta.

"Nažalost moram da konstatujem da je FSS ispunio i realizovao dogovor, otvorio 12 terena od velikog značaja za fudbalsku mladost, a to nije slučaj sa ministarstvom sporta", rekao je predsednik FSS Slaviša Kokeza, a preneo sajt Saveza.

Slaviša Kokeza je najavio da će narednih dana razgovarati sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem kako bi video u čemu je problem i zašto je došlo do zastoja u realizaciji.

"Mislim da kao ozbiljni i odgovorni ljudi, a tako shvatam i ministra Udovičića, ministarstvo sporta mora da ispuni ono što je obećano i dogovoreno. Jer, bez dobre infrastrukture nema napretka u fudbalskoj Srbiji", kazao je Kokeza.

On je dodao da se ovakvim akcijama i poduhvatima stvaraju uslovi za decu da se bave sportom, a ne da "odu nekom stranputicom".

"Uostalom, kako su nam nedavno rekli u UEFA, jedan evro uložen u sport su dva evra uštede u zdravstvu. I to je parametar kako zemlja treba da funkcioniše kada se radi o deci i omladini. Zbog svega navedenog, iduće godine razgovaraću i sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da vidimo šta je to što država može konkretno da učini po pitanju infrastrukture i stadiona na teritoriji Srbije", rekao je predsednik FSS-a.

Slaviša Kokeza je istakao da fudbal "ne treba da se igra samo u Beogradu".

"Srpski fudbal zahteva velike centre kao što su Niš, Kragujevac, Leskovac, Subotica, Novi Sad, Zaječar, Čačak... Sve ćemo da uradimo da tako i bude. Za vreme koliko sam predsednik, otvorili smo pet terena za šest meseci, a mislim da ćemo do kraja godine da otvorimo i šesti teren u Kragujevcu", kazao je Kokeza.

Prema njegovim rečima, više od 250 klubova iz nižih liga dobilo je sportsku opremu, a do kraja godine će ih biti više od 300.

"Klubovi iz nižih liga u prethodne dve ili tri decenije nikada nisu mogli da računaju na ovaj vid pomoći, tako da mi je velika čast što sam sa svojim timom saradnika, pre svega Goranom Bunjevčevićem, Savom Miloševićem, Jovanom Šurbatovićem i bivšim generalnim sekretarom Nebojšom Ivkovićem, uspeo sve ovo da sprovedem u delo. Istim tempom, željom i energijom nastavićemo i naredne godine", rekao je Kokeza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 14.12.2016
00:50

Nisu imali vremena pravili su zemunelo.

avatar
BudimoRealni
Thursday, 15.12.2016
15:19

ti izgleda jos studiras na filozofskom, istorijski smer, kapiram da pamtite bolja vremena ali polako je vreme okrenuti se realnosti i buducnosti, inace ce se jos LS ugasiti a svetskog sampiona nigde nema vec 26 godina :) ajmo polako dajte te zadnje ispite i glava gore bice bolje :)

avatar
Povratak kralja #47
Wednesday, 14.12.2016
00:00

Nije tačno da klubovi iz nižih liga nisu dobijali sportsku opremu u poslednje 2-3 decenije. Država osim što je pripisala zvezdi ono silno zemljište može i da joj pripiše SC Kovilovo.

avatar
Wednesday, 14.12.2016
09:17

* prepisala, prepise