FSS - Kada će delegati podići ruku?

Autor: Beta Beta
sreda 15.07.2015.
17:15
Izvor: Beta

Fudbalski savez Srbije (FSS) zvanično je u sredu odlučio da raspiše izbore u toj organizaciji za novi četvorogodišnji mandat.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Kako je odlučeno na vanrednoj Skupštini te organizacije, Izvršni odbor FSS-a će sredinom septembra utvrditi datum izborne Skupštine.

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić rekao je da ima "mnogo razloga" za prevremene izbore, ali da "neće mnogo govoriti o njima".

"Žao mi je što će delegatima biti skraćeni mandati za tri-četiri meseca, ali nadam se da ćemo se videti opet u ovoj sali, jer Srbija nema drugih radnika osim ovih koje decenijama stvara", rekao je Karadžić delegatima Skuštine u Staroj Pazovi.

Karadžić je pozvao rukovodioce regionalnih saveza "da se dobro odmore" i do 15. septembra razmisle o "velikom poslu".

"Ovo je prvi put da je FSS-u potrebna podrška i pomoć države jer u je fudbal neodrživ u ambijentu u kom radimo i igramo", istakao je Karadžić.

On je posebno govorio od odluci Suda za sportsku arbitražu (CAS), nakon čije odluke je Srbija izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Odluka CAS je poslednje upozorenje. Mi protiv ovoga moramo da se izborimo, ovo mora da prestane. Moramo da se uzmemo pameti, ne može Srbija da bude pet puta kažnjena za šest godina. Nijedna reprezentacija na svetu to ne preživljava", rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, niko u FSS ne traži alibi za neuspeh reprezentacije.

"Svi moramo da ponesemo odgovornost, a ja najveće", istakao je Karadžić.

Sednicu je, između ostalog, obeležio i verbalni sukob članova Skupštine Gorana Ješića i Slaviše Kokeze.

"Politički dogovori ne smeju da budu ispred sportskih. Pozivam sve ljude bliske premijeru, tu pre svega mislim na Slavišu Kokezu, da to ne rade. Svaka vlast prođe. Znate šta ste radili i molim vas da to više ne radite", rekao je Ješić.

Kokeza se nadovezao da je Ješićev govor bio "politički, a ne sportski i da ne zna zašto je pominjao "ljude koji nisu prisutni".

"Voleo bih da bilo ko u ovoj sali kaže da li sam ja ikad sa bilo kim pričao o bilo kakvim temama koje nisu sportske", kazao je Kokeza.

Kokeza se složio sa Ješićem da Skupština FSS treba da priča o sportskim stvarima i da se unapredi fudbal.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Wednesday, 15.07.2015
18:02

jel ovo tole najvljuje reizbor.nZna li neko sta je potrebno da bi bio kandidat za precednika FSS