FSS - ''Čuka'' može u Evropu, a Zvezda i Partizan...?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.04.2015.
15:07
Izvor: Sportske.net, fss.rs

U četvrtak zasedala Komisija za licenciranje FSS i donela odluku koja se neće baš svideti našim najtrofejnijim klubovima.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Jedini superligaški klub, koji je, po oceni Komisije, ispunio sve neophodne uslove za izdavanje evropske licence jeste Čukarički.

S tim u vezi, odlučeno je da klub sa Banovog brda dobije licencu, a da će ostali, dakle i Crvena zvezda i Partizan, morati da u žalbenom postupku dokažu ispunjenje svih kriterijuma.

Saopštenje Komisije za licenciranje klubova FSS prenosimo u celini.

''Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici koja je održana 20.04.2015. godine, razmatrala je, između ostalog, i dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma.

Komisija je konstatovala da je pristiglo ukupno jedanaest prijava klubova za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, kao i da su klubovi dostavili određenu dokumentaciju vezanu za ispunjenje kriterijuma.

Uvidom u dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca FK Čukarički d.o.o. koji je u potpunosti ispunio svih pet kriterijuma.

Ova licenca podrazumeva da FK Čukarički d.o.o. može da nastupa kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2015/2016. Ostali klubovi imaju mogućnost da u žalbenom postupku dokažu ispunjenje svih kriterijuma i da na taj način obezbede licence za sezonu 2015/2016'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mostar54
Tuesday, 21.04.2015
17:48

FSS upraznjava uravnilovku jos jednom. Posto je ocigledno da Zvezda ne ispunjava uslove, da se ne doleva ulje na vatru, onda ni Partizan ne moze dobiti licencu.

avatar
Revolt revolta
Tuesday, 21.04.2015
18:10

Da,Partizan ne moze zbog Zvezde...a onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...

avatar
Don Mile CZV
Wednesday, 22.04.2015
03:53

aahahahaaaaaa slatko me nasmeja rodjace.

avatar
Zoran GGMU CG
Tuesday, 21.04.2015
17:04

moze partizan,nego zvezda ne moze vidi uefa sta rade kako dobijaju

avatar
Don Mile CZV
Wednesday, 22.04.2015
03:53

Prosvetli nas, prepametni covece...juce si se rodio a tako mnogo znas.