FS Albanije apeluje: "Pokažimo poštovanje prema srpskoj himni!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.09.2015.
17:36
Izvor: Sportske.net

Tri nedelje uoči kvalifikacione utakmice za odlazak na EURO 2016. koji će reprezentacije Albanije i Srbije odigrati u Elbasanu Fudbalski savez naših južnih komšija uputio je apel da navijači pokažu poštovanje prema srpskoj himni.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj koju će reprezentacije Albanije i Srbije odigrati 8. oktobra u Elbasanu slovi za susret visokog rizika a organizator čini sve da ne dođe ni do kakvog incidenta.

Nakon što su obavili misiju u Beogradu reprezentativci Albanije sada moraju da igraju fudbal i dokažu da mogu da savladaju Srbiju a za to će im biti potrebna podrška publike koja neće praviti incidente.

"Dragi prijatelji, imamo molbu za vas. Želeli bismo da izbegnemo sve ružne gestove na utakmici sa Srbijom" navodi se u poruci koju je FS Albanije objavio na svojoj fejsbuk stranici.

Fudbalski savez Albanije takođe je apelovao da se pokaže poštovanje prema srpskoj himni i da se od samog početka utakmice ne stvara negativna atmosfera na tribinama.

"Mi smo kulturan narod i ne bismo smeli da radimo loše stvari prilikom intoniranja himne protivnika i podizanja tenzije od samog početka meča. Svesni smo da taj potez ne donosi mir. Ako želimo reprezentaciju, onda moramo da se ponašamo kao pravi građani" dodaje se u saopštenju.

Za reprezentaciju Albanije utakmica 7. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo sa Srbijom ima ogroman značaj pa ne čudi da organizator na sve načine pokušava da predupredi svaku vrstu incidenata.

Podsećamo da je prva utakmica između dve reprezentacije igrana u Beogradu pre godinu dana prekinuta u 42. minutu usled upada navijača na teren a nakon što se iznad terena pojavio dron sa zastavom takozvane "Velike Albanije".

Utakmica 7. kola u grupi "I" između Albanije i Srbije biće odigrana 8. oktobra na "Areni Elbasan" sa početkom od 20.45.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
33
Thursday, 24.09.2015
14:03

Opet će nam na finjaka uterati...

avatar
ManUtdSrbija
Saturday, 19.09.2015
05:51

Zaklinjem se, ako ne pobede albance i ne vrate nam cast, nikad vise necu da gledam A reprezentaciju, samo mlade. A Curcic ako ne pozove Milinkovic-Savica i Maksimovica(bar od mladih), pozivam ga na javni linc. :D

avatar
Patrick Bateman
Friday, 18.09.2015
19:06

Pokazali ste vi vec ko ste i kakvi ste. Mada sa druge strane pokazali smo i mi nasu losu stranu. Uvek ce biti navijaca koji ce praviti nerede i unistavati fudbal i nazalost tesko se moze protiv takvih ali zalosno je sto FS Albanije slavi njihovog nacionalistu a sa druge strane poziva na mirno navijanje. Veoma licemerno od njih. Nadam se da cemo ih pobediti na fudbalski nacin a ne kao sto su oni nas.

avatar
Ivan Micic
Friday, 18.09.2015
22:04
avatar
Brat_Herera
Friday, 18.09.2015
18:34

Ajmo ih dobit,samo da ne odu na EP

avatar
Stanko Bacic
Friday, 18.09.2015
18:19

Cisto sumljam da necete zvizdati

avatar
Don Andres
Friday, 18.09.2015
17:38

kada albanci kazu da su kulturan narod onda mozemo biti sigurni da je sve poslo tamo gdje ne treba..