Fredi Adu Jagodinac u narednih godinu i po dana!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 26.07.2014.
10:13
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji reprezentativac Amerike i velika nada svetskog fudbala, tamnoputi Fredi Adu, dogovorio je odredbe saradnje sa FK Jagodina za koji će nastupati u narednih godinu i po dana.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Mladić koga su u svetu fudbala posmatrali kao jednog od najtalentovanijih u generaciji 1989. i koji je većem delu planete postao poznat zahvljujući simulaciji pod nazivom "Fudbal Menadžer", karijeru će nastaviti u FK Jagodina.

Fredi Adu (25) stigao je u grad na Belici u četvrtak tokom dana a već u petak počeo je da trenira sa ekipom i dogovorio odredbe ugovora koji će narednih dana potpisati sa superligašem iz Jagodine.

"Prvi utisci o klubu i gradu su fenomenalni. Gledao sam utakmicu Jagodina - Kluž i već sam počeo da treniram sa ekipom. Dobro sam pripremljen jer sam letnju pauzu iskoristio da treniram u holandskom AZ Alkmaru. Očekujem da sve formalnosti oko ugovora završim narednih dana" izjavio je Adu a prenosi "Sport".

Momak rođen u Gani debitovao je za prvi tim DC Junajteda sa 14 godina a samo dve godine kasnije zaigrao je i za "A" reprezentaciju SAD. Benfika je verovala da se radi o "vunderkindu" pa se odlučila za njegovo dovođenje ali je Fredi Adu na "Starom kontinentu" doživeo neuspeh.

Kako nije dokazao svoj potencijal Benfika ga je slala na pozajmice a povratak u Evropu vidi kao priliku da sa 25 godina privuče interes nekog ozbiljnog kluba sa zapada kontinenta.

Fudbalski klub Jagodina sigurno će biti dobra polazna stanica za Adua koji će sa "Ćuranima" potpisati ugovor na godinu i po dana s tim što će menadžerska agencija zadržati 20% prava na njegov ugovor dok ostatak pripada superligašu iz grada na Belici.

U slučaju da bude interesovanja za Adua pre isteka ugovora kupac će morati da izdvoji 400.000 evra i uplati ih u kasu FK Jagodina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke