Francuzi zaprepašćeni terenom u Humskoj, šta li će reći Totenhem?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.09.2014.
18:36
Izvor: Sportske.net

Posle sinoćnje utakmice između reprezentacija Srbije i Francuske, jedna od tema koje su privukle najveću pažnju bila je ona o (ne)kvalitetu terena na stadionu Partizana u Humskoj.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Sve je počelo kada je Dušan Tadić otkrio novinarima posle meča, kako ga je Morgan Šniderlin iznenađeno upitao ''kako je moguće da Srbija nema bolji teren i stadion od ovog u Humskoj''.

Takođe, i prva zvezda ''Trikolora'', napadač Karim Benzema je, iznoseći svoje utiske sa ove utakmice, konstatovao da je prijatno iznenađen aplauzima beogradske publike, ali i razočaran lošim terenom.

Naši reprezentativci su mogli samo da sležu ramenima na ovakve žalopojke Francuza, i sami svesni da bi teren jednog od dva naša najveća stadiona morao da bude bolji.

A da su Francuzi u pravu, potvrđuje i nedavna izjava direktora Partizanovog stadiona Aleksandra Stepanovića, koji je podsetio da je travnati ''tepih'' u Humskoj menjan poslednji put pre deset godina, iako mu je rok trajanja četiri godine!

''Imamo urađen projekat i čekamo da nam se odobre sredstva za realizaciju rekonstrukcije u koju ulaze i automatske prskalice za zalivanje trave. Ceo posao bi mogao da se radi sledećeg juna, a trajao bi maksimalno 20 dana i koštao između 110.000 i 125.000 evra'',
izjavio je Stepanović, a prenele ''Novosti''.

S obzirom da će ove jeseni na stadionu Partizana biti odigrano nekoliko važnih evropskih mečeva, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu, u FSS i u Partizanu očigledno treba da budu spremni na novi talas kritika od strane gostiju.

Već 18. septembra će u Humskoj igrati engleski premijerligaš Totenhem, koji će biti prvi rival Partizanu u Ligi Evrope. S obzirom na kakvim terenima se igra na Ostrvu, možemo samo da zamislimo šta će tek oni reći. Ili bar pomisliti.

A ako nam je za utehu, imali smo priliku da vidimo i na šta liči teren na nacionalnom stadionu u Azerbejdžanu. Nije ni kod nas najgore...






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke