Francuzi su prejaki, ništa od Evropskog prvenstva...

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 29.03.2016.
16:26
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije u uzrastu do 19 godina nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo koje se igra u Nemačkoj pošto je danas u Kragujevcu izgubila od reprezentacije Francuske sa 1:0.

Altai/Filip Krstic
Altai/Filip Krstic

Povezane vesti

Pred oko 6 hiljada gledalaca danas na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu reprezentacija Srbije je poražena od izabrane selekcije Francuske rezultatom 0:1 (0:1).

Srbija je bolje počela ovaj meč, imali smo nekoliko solidnih napada, obično preko leve strane na kojoj je delovao Duronjić, fudbaler OFK Beograda, ali jako smo teško stizali do samog udarca na gol.

Odbrana Francuza je izgledala jako dobro na ovom duelu, posebno u prvom poluvremenu, Jović i Šaponjić nisu mogli tako lako da dobiju vazdušne duele sa Francuskim gorostasima.

Prva prilika viđena je u 5. minutu kada je Luka Jović uposlio Duronjića, ali mladi fudbaler se nije najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu. Na drugoj strani odmah je sevnula kontra, videlo se da će to biti najveća prednost Francuza u ovom duelu pored veoma dobrog prekida.

Mbape, jedan od najopasnijih u dresu Francuza, šutirao je preko gola, odbrambeni igrači Srbije predvođeni Stojanovićem su uspeli da ga spreče da uputi bolji šut.

U 16. minutu Šaponjić postiže gol na asistenciju Špoljarića, ali je dosuđen ofsajd, odmah nakon toga sledi i udarac Luke Jovića nakon akcije po levoj strani, ali šutirao je preko gola.

Onda sledi bolja igra Francuza, Agustin i Mbape su nam pravili ogromne probleme. Prvo je nakon udarca Agustina Zlatković izbio sjajnom intervencijom loptu sa linije, da bi u 41. minutu viđen prvi gol na utakmici. Agustin je asistirao, Mbape je odlično gađao bliži ugao gola golmana Vanje Milinković-Savića, bilo je 0:1 za Francuze.

Stopostotna prilika za Srbiju samo 4 minuta kasnije. Akciju su gradili nai reprezentativci po desnoj strani, Šaponjić i Špoljarić su kombinovali, da bi nakon centaršuta fudbalera Atletiko Madrida Duronjić bio u velikoj prilici, ali je šutirao samo u spoljni deo mreže.

I drugo poluvreme naši kreću nešto bolje od Francuza, ali ponovo bez postignutog gola. Luka Jović je imao jedan udarac ka golu, ali se protivnički fudbaler isprečio isred njega, igrao se 47. minut.

Duronjic

Igrač koji nam je danas najviše problema pravio jeste Mbape, prodirao je po desnoj strani, uputio je jedan udarac ka golu u 56. minutu, ali je ona prohujala pored desne stative gola Milinković-Savića.

U 60. minutu videli smo jedan od ključnih detalja na ovom meču, nakon prekida koji je izveo Matija Špoljarić, Luka Jović se našao u idealnoj prilici, ali nije šutirao iz prve, zakomplikovao je situaciju i Francuzi su ubrzo otklonili opasnost.

Agustin i Tiram su pretili iz kontre kada je Vanja Milinković-Savić odlično intervenisao, a samo nekoliko sekundi kasnije, u 70. minutu, Lijanko Vojnović neoprezno interveniše i dobija drugi žuti karton, reprezentaciji Srbije je znatno bio otežan posao u poslednjih 20 minuta.

Vanja Milinković-Savić je imao dobru odbranu pred kraj utakmice, Francuzi su izgledali kao da su već odradili posao u poslednjih deset minuta, rutinski su priveli meč kraju i na kraju, moramo priznati, zasluženo slavili.

Imali smo priliku za izjednačenje koje nam ništa ne bi značilo, ali je ponovo Duronjić na asistenciju Luke Jovića loše reagovao. Samo minut kasnije Lutovac je propustio solidnu priliku, ali golman gostiju je bio na mestu.

U 2. minutu nadoknade Agustin je propustio kolosalnu priliku kada je izašao 1 na 1 sa golmanom Milinkovićem-Savićem, ali je u pokušaju da  lobuje golmana prebacio gol. Samo minut kasnije, Ivan Šaponjić dobija i drugi žuti karton zbog udaranja protivnika i tako je stavljena tačka na ovu utakmicu.

Gol pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toni Kroos
Tuesday, 29.03.2016
16:46

Sudije su bile ocajne! Lijanko i Stojanovic su buducnost nase reprezentacije! A najveci krivac sto,opet,propustamo EP je selektor koji ocigledno ne zna da radi svoj posao.. Potpuno je pogresio na taktickom i formacijskom planu.. Nadam se da ce se pojaviti neko normalan koji ce sledece godine spojiti danasnje reprezentacije U21 i U19 u seniorsku reprezentaciju.. Dace Bog da ovo gledamo sledece godine: (4-1-2-1-2 sa ofanzivnim bekovima) P.Rajkovic - F.Stojkovic, N.Maksimovic, M.Nastasic, F.Mladenovic - N.Milivojevic - M.Brasanac i N.Maksimovic - A.Zivkovic - A.Ljajic i A.Mitrovic (jos dodati na spisak: M.Stevanovica - V.Lijanka, M.Stojanovica, V.Jovanovica, M.Bogosavca - S.Zdjelara - M.Grujica i M.Ristica - S.Lukica - L.Jovica i I.Saponjica)!