Fofana i Šaponjić vozili "Valjak" preko Zlatibor(c)a!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.06.2014.
22:48
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Fudbaleri Partizana odigrali su prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema na Zlatiboru i upisali prvi trijumf koji su režirali napadači Beko Fofana i Ivan Šaponjić.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener vicešampiona Srbije Marko Nikolić iznenada je dobio priliku da testira deo igrača koje je poveo na prvi deo priprema na Zlatiboru.

Premda je prva kontrolna utakmica trebalo da bude ona protiv Lovćena u Užicu u petak su na stadionu "Švajcarija" fudbaleri Partizana i Zlatiborca odmerili snage.

Jedan od pomoćnika Marka Nikolića bio je zadužen za rukovođenje timom za koji su nastupili uglavnom mladi igrači i oni koji u minuloj sezoni nisu imali prilike da redovno nastupaju u JSL.

Golovima Ismaela Beka Fofane i Ivana Šaponjića Partizan je uknjižio prvi trijumf na pripremama rezultatom 2:0 (0:0) a interesantno je da su poluvremena trajala po 30 minuta.

Partizan dominaciju u prvom delu igre nije krunisao golovima ali je otpor tima iz Zlatiborske okružne lige slomljen sredinom drugog poluvremena.

Prvi pogodak postigao je Beko Fofana iako je najveći deo posla obavio Petar Grbić preciznim udarcem u rašlje gola iz skraćenog kornera. Fudbaler iz Obale Slonovače samo je potvrdio pogodak glavom a dva minuta kasnije precizan je bio i Ivan Šaponjić.

Omladinski reprezentativac Srbije sjajno je završio akciju koju su započeli Petar Grbić i Beko Fofana preciznim udarcem u donji ugao golmana Zlatiborca i tako postavio konačan rezultat.

Do kraja Partizan nije uspeo da trijumf učini ubedljivijim iako su strelci golova imali još po jednu stopostotnu šansu.

Filip Kljajić nije imao previše posla tokom 60 minuta igre ali je u završnici sjajno zaustavio udarac Željka Kostadinovića koji je tukao sa 16 metara.

Kako je rečeno, u nedelju će crno-beli u znatno jačem sastavu izaći na megdan Lovćenu sa kojim će odmeriti snage na "Gradskom stadionu" u Užicu. Prihod sa ove utakmice ide u humanitarne svrhe za ugrožene u poplavama u Bajinoj Bašti.

Zlatiborac: Jovanović Marko, Marić Ivan, Goronjić Mihailo, Kostadinović Željko, Lazović Nikola, Stanić Željko (kapiten), Janković Dušan, Mostadinović Marko, Luković Vladan, Panović Miloš i Milosavljević Branko

Igrali su još: Kabanica, Ječmenica, Vujović, Mihailović, Zarić, Čumić, Savić, Todorović, Udovičić i Babić

Partizan:
Kljajić, Pauljević, Bogosavac, Stevanović, Ostojić, Gulan, Lukić, Grbić, Petrović, Fofana i Šaponjić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke