FK Partizan: "Postojaće Partizan i nakon srede!"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.08.2014.
17:25
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Vicešampion Srbije pokušao je da prenese navijačima i sportskoj javnosti poruku o tome koliko je značajan predstojeći revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je u isto vreme iz Humske poručeno da će klub nastaviti da postoji čak i ako se do

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan nalazi se pred izuzetno važnom utakmicom koja bi u mnogome mogla da odredi dalju sudbinu crno-belih.

Koliko revanš susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona znači FK Partizan da se zaključiti nakon čitanja teksta koji je danas osvanuo na zvaničnom sajtu kluba iz Humske.


Trijumf Partizana nad Ludogorecom doneo bi crno-belima plasman u grupnu fazu Lige Evrope ali i šansu da kroz plej-of izbore mesto u Ligi šampiona. Finansijska dobit bi u tom slučaju bila očitovana u milionima evra ali o tome je već bilo reči.

Da kažemo samo da bi crno-beli pobedom nad Ludogorecom momentalno zaradili 2.100.000 evra a čak i da ostanu bez grupne faze Lige šampiona od šest utakmica u Ligi Evrope zaradili bi dodatnih 1.300.000 evra.

Ukoliko bi Partizan stigao do grupne faze LŠ to bi bila prava premija za vicešampiona Srbije a generalno gledano, igranje u grupnoj fazi bilo kojeg od dva evropska takmičenja donosi crno-belima manju ili veću zaradu od TV prava, marketinšikih ugovora, povećanja vrednosti igrača a ne treba zaboraviti da bi i klupski koeficijent bio znatno poboljšan.

Pritisak koji je zbog svega rečenog nametnut fudbalerima Marka Nikolića donekle su pokušali da umanje autori teksta na zvaničnom sajtu FK Partizan u kojem se konstatuje da će klub opstati čak i da crno-beli ne savladaju Ludogorec u sredu.

"Fudbal će se igrati i Partizan će postojati i nakon srede 06.08.2014, kako god da se završi naš duel protiv Bugara. Fudbaleri Partizana, ako već moraju imati takmičarski pritisak u sredu, neka na njega reaguju tako da osećaju obavezu prema sebi, prema dresu i grbu kojeg imaju na sebi, kao i prema svojim vernim navijačima. Neka osećajući tu obavezu daju sve od sebe i tu se priča završava" stoji na sajtu FK Partizan.

U kratkoj poruci dodaje se da će crno-beli čak i u slučaju poraza ostati u trci za plasman u grupnu fazu Lige Evrope te da se evropski san svakako ne završava u sredu.

"Ukoliko ne pobede favorita, a učine prethodno sve da ga pobede – biće 'kapa dole momci', jer navijači Partizana nikada ne zvižde svojoj borbenoj i požrtvovanoj ekipi. Nikada kroz istoriju, a neće to ni ubuduće" dodaje se u pomenutom tekstu.

Interesantan je i video koji je priložen na sajtu FK Partizan a koji je izrađen specijalno za duel sa Ludogorecom.

U jednom delu pojavljuje se špica sa početka serije "Srećni ljudi" a kao odgovor na prozivke navijača Crvene zvezde koji su posle duela u Razgradu "bocnuli" rivala konstatacijom da je bilo bolje da je RTS emitovao pomenuto seriju umesto utakmice Ludogorec - Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke