Finale Kupa - Partizan vs Javor Matis 2:0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.05.2016.
18:50
Izvor: Sportske.net

Partizan je novi osvajač Kupa Srbije - 2:0 u Gornjem Milanovcu!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Večerašnje finale igra se pred punim tribinama stadiona u Gornjem Milanovcu, atmosfera za sada obećava dobru fudbalsku predstavu, dostojnu finala, a za deljenje pravde zadužen je naš najbolji arbitar Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela, a kako se i očekivalo, Partizan ima veliku podršku svojih navijača sa tribina.

Prvi su pripretili Ivanjičani, posle samo minut igre, bila je to dobra akcija Dodićevog tima, ali je nedostajao završni udarac, na kraju je Everton požrtvovanim startom otklonio opasnost u kaznenom prostoru Partizana.

Crno-beli su počeli nekako rezervisano, ali u šestom minutu prvi šut ka golu Ivanjičana. Gogua je pokušao sa preko 25 metara, ali nije bio precizan.

Ipak, ovaj njegov šut bila je najava ofanzivnije igre Partizana, već u osmom minutu Golubović sa desne strane odlično centrira za Mihajlovića, koji šutira glavom, ali lopta odlazi iznad prečke.

Prva prava prilika za crno-bele.

Partizan je potpuno preuzeo inicijativu, lopta je uglavnom na polovini Ivanjičana, ali još uvek čekamo na još neku novu opasnost pred golom golmana Đogatovića.

Međutim, posle kornera u 28. minutu, veliku priliku za Javor Matis propustio je Josović. Brašanac se sapleo ispred njega, a fudbaler Ivanjičana je loptu poslao tik pored stative.

Samo minut kasnije, brza akcija Mihajlovića, koji odlično šutira iskosa sa desne strane, gađao je pod prečku, ali golman Đogatović izbija loptu u korner koji potom ništa nije doneo crno-belima.

A onda, 35. minut meča - 1:0 za Partizan! Marko Jovanović!

Prethodno su još jedan korner iznudili crno-beli posle šuta Miroslava Vulićevića. Nemanja Mihajlović je odlično izveo udarac iz ugla, a u kaznenom prostoru Javor Matisa najviši u skoku bio je Marko Jovanović, koji udarcem glavom šalje loptu pod prečku!

Taj Jovanovićev pogodak, koji je obeležio prvo poluvreme, možete da pogledate OVDE.

DRUGO POLUVREME

Početak drugog poluvremena obeležio je veliki transparent ''Grobara'' posvećen legendarnim Partizanovim bebama iz 1966: ''50 godina ponosnog sećanja'', uz sliku fudbalera koji su tada branili boje crno-belih u finalu Kupa evropskih šampiona.

Ali, već u 47. minutu, ubedljivo najbolja prilika za Javor Matis od početka utakmice, i to stopostotna za Josovića, koji je umakao odbrani Partizana, izbio sam ispred golmana Šaranova, ali je stativa spasila crno-bele!

I odmah zatim, prvi incident - bakljada ''Grobara'', a pomoćni arbitar Dalibor Đurđević je pogođen nekim predmetom u predelu oka, ali srećom ne radi se o ozbiljnijoj povredi.

Usledila je reakcija kapitena Partizana Saše Ilića, koji moli pristalice svog kluba da ne prave probleme, ali kao da ne vredi, nova baklja pada iza Đurđevića...

Glavni sudija Mažić je imao strpljenja nekoliko minuta, a onda poslao igrače u svlačionicu dok i dalje traje iživljavanje ''vatrenih'' pristalica Partizana na tribinama.

Saša Ilić ponovo mora da ih moli da prestanu sa incidentima!

Izgleda da se gospoda sa bakljama u rukama ipak smilovala, pa su igrači dve ekipe ponovo na terenu. Meč je nastavljen...

Partizan je ponovo uspostavio inicijativu, beležimo pokušaj Brašanca sredinom drugog dela igre, kao i još par obećavajućih akcija crno-belih sredinom drugog poluvremena.

Trener Javora Mladen Dodić je u 65. minutu na teren poslao Eliomara umesto defanzivnog Ađurua, a pet minuta kasnije, Ivan Tomić reaguje standardnom promenom u napadačkim redovima - Vlahović je zamenio Božinova.

Već u 74. minutu prva prilika za Vlahovića posle odličnog centaršuta Mihajlovića iz slobodnog udarca, ali lopta završava tik pored desne stative Đogatovićevog gola.

U poslednjih petnaestak minuta Ivanjičani igraju bez povređenog Gajića, koga je, posle oštrog starta Bogosavca zamenio Vujović.

Samo minut posle ove izmene, ekipa Javora je imala još jednu odličnu priliku nakon kornera, ali lopta je otišla pored gola golmana Šaranova.

Ali, sve dileme oko pobednika rešio je Dušan Vlahović, pogotjkom posle akcije Alena Stevanovića u sedmom minutu nadoknade vremena - 2:0 za Partizan!

Partizan: Šaranov, Vulićević, Jovanović, Gogua, Bogosavac, Everton, Brašanac, Ilić, Golubović (A. Stevanović od 90.), Mihajlović, Božinov (Vlahović od 70.).

Javor Matis:  Đogatović, Josović, Docić, Ađuru (Eliomar od 65.), Dražić, Stojaković, Crnomarković, Miletić, Đokić, Milović, Gajić (Vujović od 79.)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 11.05.2016
21:00

ko promasi onakve sanse nema sta da se nada, kazna odmah usledi... jedna postena i realna utakmica...

avatar
Wednesday, 11.05.2016
18:57

Vulicevic pocinje, tako je! :-D