FIFA - Hvalospev "Orlićima"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.06.2015.
21:22
Izvor: Sportske.net

Sajt FIFA priredio je u utorak tekst koji se blago rečeno može opisati kao "pohvalno slovo" posvećeno izabranicima Veljka Paunovića uoči duela sa Malijem u polufinalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Da se dobar glas daleko čuje svedoče pisanja svetskih medija nakon trijumfa koji je omladinska reprezentacija Srbije ostvarila u penal seriji četvrtfinalnog meča sa Amerikom na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Fudbalsko umeće, jedinstvo, požrtvovanost, junaštvo samo su neki od epiteta koji su "prikačeni" srpskim reprezentativcima nakon penal serije na stadionu "Nort Harbur" u Oklendu.

Dan uoči polufinalnog okršaja sa Malijem i zvanični sajt FIFA odao je priznanje "Orlićima" tekstom koji ujedno predstavlja najavu onoga što će uslediti u sredu ujutru.

"Srbi osvajaju srca na putu ka istoriji" naslovljen je članak posvećen omladinskoj reprezentaciji Srbije na sajtu Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija.

"Da li kao nezavisna država ili kao deo Jugoslavije, Srbija je poznata po tvorenju fizički jakih i tehnički veštih fudbalera. Kao takvi, Srbi su oduvek uživali međunarodno poštovanje i divljenje. Obožavani? Posmatrani kao opušteni šarmeri ili favoriti neutralnih navijača? To nije stereotip po kojem su Srbi poznati" navodi se u tekstu FIFA.

Autor je poseban fokus stavio na ono što se moglo videti u Danejdinu gde su "Orlići" pobrali simpatije lokalnog stanovništva koje ih je bodrilo u duelima sa Urugvajem, Malijem i Meksikom.

Ipak, u tekstu se navodi da je oduševljenje Paunovićevim "Orlićima" primetno i u Oklendu gde je reprezentacija Srbije odigrala četvrtfinalni duel sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Aura koju su Paunovićevi momci doneli sa sobom u Oklend omogućila im je da u duelu sa Amerikom dobiju podršku velikog broja domaće publike koja ih je gurala ka trijumfu" navodi se u tekstu i dodaje,

"Ipak, ako uzmemo u obzir sve što su Paunovićevi igrači uradili na Novom Zelandu može se konstatovati da su u potpunosti zaslužili takvu reputaciju. Svojom ofanzivnom igrom i entuzijazmom zadobili su simpatije ljubitelja fudbala na putu ka istorijskom uspehu" zaključuje se u članku.

Na taj način sama FIFA odala je priznanje "Orlićima" koji će u sredu od 09.30 u duelu sa Malijem igrati za plasman u finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 16.06.2015
22:35

Nikad nisam voleo pohvale pre obavljenog posla. Momci treba da ne slušaju pohvale jer to izaziva zadovoljstvo, a smanjuje glad za pobedom zato momci zaboravite šta vam kažu nacija i FIFA i sutra je nova utakmica, novi izazov i novo dokazivanje.