Fetis: "Pred Vanjom je sjajna karijera"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.08.2014.
08:05
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Rukovodilac golmanske akademije u Mančester Junajtedu Alan Fetis ocenio je da Vanja Milinković-Savić ima sjajnu perspektivu a da u Vojvodini za sada ima odlične uslove da nastavi da usavršava svoje znanje.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Koliko Mančester Junajted polaže u rad sa mladim igračima u koje spadaju i oni koji "sa strane" stižu na "Old Traford" najbolje svedoči i boravak dvočlane ekipe engleskog kluba u Novom Sadu, koja će za cilj imati praćenje razvitka mladog golmana Vanje Milinković-Savića.

Talentovani čuvar mreže zvanično je postao član Mančester Junajteda ali će u narednih godinu dana nastaviti da trenira sa fudbalerima Vojvodine.

Alan Fetis, Irac koji je u Akademiji Mančester Junajteda zadužen za rad sa golmanima zadovoljan je uslovima u kojima novi član "Đavola" radi u Novom Sadu.

"Najbitnija je činjenica da Vanja u Vojvodini ima sve uslove da napreduje i usavršava se. Radi sa sjanim trenerima, a da li će biti vrhunski golman isključivo zavisi od njega samog" rekao je Fetis.

Čovek koji je u svojoj karijeri 25 puta branio mrežu reprezentacije Severne Irske uveren je da Mančester nije pogrešio kada je angažovao Milinković-Savića jer se radi o supertalentovanom golmanu.

"Za Milinković-Savića smo se odlučili jer, pre svega, ima savršene fizičke predispozicije. Nije slučajno sa 17 godina u prvom timu i na golu Vojvodine, jasno je da momak ima potencijal. Ima visinu, brzinu, refleks, sjajno prati igru..." kazao je Fetis i dodao,

"Naporan rad, odricanje i posvećenost su preduslovi za postizanje cilja. Vanja je toga svestan i ako se bude toga držao, nema sumnje da je pred njim sjajna karijera" zaključio je Alan Fetis.

Za vreme boravka u Vojvodini Vanja Milinković-Savić nastaviće da donosi zaradu svom matičnom klubu jer će Junajted za svaku utakmicu koju mladi golman odigra plaćati Vojvodini dodatnih 10.000 evra.

Podsećamo da je Vojvodina od transfera Vanje Milinković-Savića prihodovala 1.7 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke