Evropski "Valjak" porušio "Građevinu"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 31.08.2014.
18:50
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije upisao je četvrti uzastopni trijumf u domaćem šampionatu a šesti ako računamo i evropske utakmice. Fudbaleri Partizana lako su izašli na kraj sa ekipom Rada a novi trijumf vratio je pulene Marka Nikolića na čelo tabele.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Mini-ciklus od deset utakmica na startu nove sezone fudbaleri Partizana završili su ubedljivim trijumfom na Banjici gde su pred praznim tribinama savladali Rad rezultatom 0:4 (0:2) u okviru 4. kola JSL!

Rad - Jovanović, Denić (od 58' Simić), Jelić, Gnjatić, Raspopović, Milošević (od 80' Stančeski), Rodić, Perović, Bajić, Veselinović (od 74' Mihajlović), Marković

Partizan - Lukač, Vulićević, Stanković, B. Ilić, Petrović, Brašanac, S. Marković, A. Živković, Grbić (od 63' Pantić), Lazović (od 72' Fofana), Škuletić (od 81' Ninković)

Kompletan tok susreta OVDE!

Prava je šteta što ljubitelji fudbala nisu bili u prilici da dođu na stadion "Kralj Petar I" i prisustvuju duelu Rada i Partizana jer su dve ekipe danas pokazale dopadljiv fudbal a više razloga za radost imao je gostujući sastav.

Izabranici Marka Nikolića nisu pokazali ni trunku umora nakon puta u Baku i duela sa Nefčijem koji im je doneo plasman u grupnu fazu Lige Evrope a za uzvrat su nagrađeni sa nova tri boda koja im donose lidersku poziciju na tabeli Jelen Superlige.

Već na startu utakmice bilo je primetno da se fudbaleri Rada neće povlačiti pred favorizovanim rivalom a takav stav doneo im je u prvih dvadesetak minuta igre i nekoliko šansi da dođu do pogotka.

Prvu stopostotnu priliku na utakmici videli smo u 9. minutu posle prodora Petra Škuletića i akcije u kojoj je izbacio dvojicu čuvara pre no što je izašao sam pred golmana Jovanovića i šutirao u donji desni ugao. Sjajnom intervencijom golman Rada osujetio je pokušaj Škuletića da dovede Partizan u prednost.

U nastavku prvog dela igre crno-beli su nastavili da stežu obruč pred golom "Građevinara" pa su već u 26. minutu, reklo bi se na vreme, otključali bravu na golu Aleksandra Jovanovića i poveli sa 0:1!

Levi bek Rada ostavio je previše prostora iskusnom Danku Lazoviću po levoj strani a ovaj je preciznim centaršutem na ivici peterca pronašao Petra Škuletića koji uklizava i postiže vodeći pogodak za crno-bele.

Nedugo potom Rad je posle prekida mogao do gola ali je stopostotnu priliku koja bi se ukazala Peroviću onemogućio sjajni Milan Lukač.

Kako se bližila završnica prvog dela igre crno-beli su nastojali da stignu do drugog gola kojim bi utakmicu uveli u mirnu luku a do cilja su stigli zahvaljujući očajnoj intervenciji golmana Jovanovića posle udarca Danka Lazovića.

Bivši reprezentativac Srbije uputio je udarac sa 18 metara po zemlji, pravo u telo mladog Jovanovića kojem lopta prolazi kroz ruke i noge i odlazi u mrežu za vođstvo Partizana od 0:2!

Početak drugog poluvremena na Banjici obeležila je prilika Borka Veselinovića i sumnjiva situacija u šesnaestercu Partizana kada su domaći tražili penal posle starta Saše Markovića nad Slavkom Perovićem ali domaćima nije bilo dato da se rezultatski vrate u utakmicu.

Minut pošto je Perović oboren u šesnaestercu Partizan je povukao kontru preko Andrije Živkovića a ostatak posla obavili su Petar Škuletić i Danko Lazović čime je već u 58. minutu bila stavljena tačka na pobedu crno-belih.

Drugi gol postigao je Danko Lazović na asistenciju Petra Škuletića koji je dobio sjajnu loptu od Živkovića u prostor a ovaj je nesebično uposlio iskusnog Lazovića koji sa 16 metara, iz punog trka, pogađa mrežu Jovanovića za vođstvo Partizana od 0:3!

Posle trećeg gola crno-belih Rad je u dva navrata mogao do gola a najbolje šanse za "Građevinare" u drugom delu imao je Petar Jelić koji je u 77. minutu prebacio gol, a u 83. pogodio levu stativu udarcem sa preko 30 metara.

U tom periodu i Partizan je mogao do novog pogotka ali su Škuletić i Živković bili neprecizni iz izglednih prilika ali je tačka na "I" stavljena u 86. minutu.

Prošao je Nikola Ninković po levoj strani a potom preciznim centaršutem pogodio rezervistu Beka Fofanu u glavu a tamnoputi napadač loptu prosleđuje u mrežu za konačnih 0:4!

Golove možete pogledati OVDE.

Fudbaleri Partizana završili su gostovanjem na Banjici mini-ciklus od deset utakmica u Evropi i JSL na kojima su ostvarili 8 pobeda i 2 remija uz gol razliku 27:8 što je uz plasman u grupnu fazu Lige Evrope rezultat za poštovanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke