Evo zašto Grof strahuje od podrške koju mu pružaju "Delije"

Autor: Beta Beta
subota 21.05.2016.
22:15
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da će se ovosezonske igre i rezultati teško ponoviti i zahvalio je svojim fudbalerima na svemu što su izdržali tokom sezone.

Beta/ŽivotaPopović/Ds
Beta/ŽivotaPopović/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda je pobedom nad Radničkim sa 2:0 pred više od 40 hiljada svojih navijača proslavila titulu šampiona Srbije.

"Hvala igračima na svemu što su izdržali ove sezone. Ovo će se teško ponoviti, samo da se ne ponovi ista situacija kao što se tiče finansija", rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Crveno-beli su prvenstvo završili sa 54 boda, 14 više od drugoplasiranog Partizana i naredne sezone igraće kvalifikacije za Ligu šampiona.

Miodrag Božović je kazao da ne može da predvidi šta će se desiti do 13. juna i početka priprema za narednu sezonu.

"Ovde je dobro što ne može da bude cunami, nema mora, ne znam šta bi moglo da se dešava", naveo je Božović.

On je istakao da je tokom sezone pomislio da ekipa može da napravi ovakav uspeh.

"Nismo počeli sa ovom ekipom. Počeli smo sa drugim timom, doveli nekoliko pojačanja, pre svih Luisa Ibanjesa, Uga Vijeiru i Mičela Donalda, koji su podigli kvalitet igre. Posle toga kako su igrali Aleksandar Katai i Marko Grujić. Naravno da je čovek pomislio da ćemo napraviti dobar rezultat", naveo je trener crveno-belih.

Zvezda je protiv Radničkog imala penal, koji je promašio Marko Petković. Prema Božovićevim rečima, igrači su odlučili da on šutira jer jedini nije postigao pogodak tokom sezone.

"Utakmica nam ništa nije odlučivala i mislim da su bili u pravu što su ga pustili da šutira", rekao je Božović i dodao da se Petković potom ozbiljnije povredio, ali da nije polomio skočni zglob.

Upitan da kaže šta misli o skandiranju navijača njegovog imena, Božović je rekao da je osetio strah.

"Strah, od toga šta će biti sledeće. To je velika obaveza, ne postoji nijedan trener koji može da radi u kontinuitetu i jednom klubu. To je velika obaveza. Jeste lepo, ali čudan osećaj", rekao je Božović.

On je naveo da mu je utakmica protiv Voždovca na Vračaru u prvom delu sezone najdraža jer bi, kako je rekao, da nisu pobedili u tom susretu bilo "Auf Wiedersehen".

Trener Radničkog Milan Rastavac rekao je da je zadovoljan sezonom, iako krajnji cilj nije ispunjen.

"Iza nas je veoma dobra sezona. Nismo uspeli u krajnjem cilju da se domognemo četvrtog mesta, malo nam je falilo i mogli smo uz malo više sreće. Hvala mojim igračima koji su ovu sezonu muški, dostojanstveno i hrabro izneli u dosta teškim okolnostima. Žao mi je što nismo uradili više, ali treba da izvuč pouke i budemo bolji", rekao je Rastavac.

Trener niškog kluba je čestitao Zvezdi na tituli i poželeo joj sve najbolje u Evropi, da dostojno i dobro prezentuje srpski fudbal.

"Zvezda je napravila fantastičnu seriju rezultata i videćemo da se ovakve stvari jako teško ponavljaju", rekao je Rastavac.

Radnički je u poslednjem kolu Superlige izgubio od Crvene zvezde sa 2:0 i tako propustio priliku da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope. Radnički je zauzeo peto mesto u Superligi, sa bodom manje od četvrtoplasirane Vojvodine, koja će igrati u kvalifikacijama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke