Evo šta Paun kaže na poraz "Orlića"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.11.2015.
17:23
Izvor: Sportske.net

Čovek koji je omladinsku selekciju Srbije odveo na krov sveta izneo je svoje mišljenje vezano za poslednji neuspeh koji su "Novozelanđani" ostvarili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj što je ljubitelje fudbala u našoj zemlji zabrinulo, imajući u vidu da se radi o momcima koji su minulog leta osvojili Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Posle odličnog starta u kvalifikacijama i ubedljivih pobeda nad selekcijama Litvanije i Andore "Orlići" su pali na najvažnijim ispitima pa se već posle pet odigranih utakmica dovodi u pitanje njihov plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

"Svakako ne možemo biti zadovoljni rezultatom, kad smo izgubili. Međutim, ne možemo reći da su momci imali loš odnos, samo je možda falila veća alternativa u napadu. Ništa, glave gore i idemo dalje" reči su Veljka Paunovića.

'Tvorac' selekcije koja je sredinom godine stigla do titule prvaka sveta na Novom Zelandu poručio je sadašnjem selektoru "Orlića" Tomislavu Siviću da umor igrača nije presudan faktor poraza.

"Mislim da razloge za poraz treba oprezno tražiti. U ovom trenutku da se još malo zna, treba sve detaljno da se analizira. Ne treba pričati napamet" ističe popularni Paun.

Srbija se nakon pet odigranih utakmica nalazi na trećoj poziciji kvalifikacione grupe "2" sa dva boda i utakmicom manje u odnosu na Sloveniju, odnosno tri boda zaostatka za vodećom Italijom.

"Momcima sada mora da se pruži maksimalna podrška. Nismo računali na ovaj poraz, i sada je otežan put do Evropskog prvenstva. Ipak, ima još da se igra, Italija i Slovenija će sigurno izgubiti neki bod, a mi moramo da budemo spremni na to. Ne treba odustajati posle jednog poraza" konstatovao je Paunović.

Podsećamo da će se prvoplasirane reprezentacije iz devet kvalifikacionih grupa direktno plasirati na EURO 2017., dok će četiri najbolje drugoplasirane igrati baraž za preostala dva mesta na kontinentalnoj smotri koja će brojati 12 učesnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke