Evo šta Krasa i Lane misle o Muslinovim "Orlovima"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.06.2016.
14:02
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Bivši reprezentativci Srbije Miloš Krasić i Milan Jovanović ocenili su da "Orlovi" imaju kvalitet i odličnog selektora koji će biti kadar da ekipu odvede na Mundijal.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije otvorila je novo poglavlje dolaskom Slavoljuba Muslina na mesto selektora, a vrlo brzo "Orlovi" će se naći na prvim takmičarskim ispitima i to u kvalifikacijama za Mundijal.

Bivši reprezentativci Srbije Miloš Krasić i Milan Jovanović govorili su za zvanični sajt FS Srbije o aktuelnoj situaciji u nacionalnom timu i šansama "Orlova" da se domognu Svetskog prvenstva u Rusiji.

"Selektora Muslina odlično poznajem još iz perioda dok sam igrao u Moskvi. Nisam imao prilike da radim sa njim, ali znam na primeru Lokomotive da se radi o čoveku koji insistira na disciplini" objasnio je Miloš Krasić.

Miloš Krasić je za reprezentaciju Srbije odigrao 43 utakmice i postigao 3 gola, a bio je deo generacije koja je poslednja odvela našu zemlju na jedno međunarodno takmičenje.

"Muslin je uveo novi sistem igre. Vidi se napredak i velika želja igrača da se što pre uklope u traženi sistem. Sigurno da nije lako, treba vremena da se igrači naviknu, ali je pomak očigledan. Svi se nadamo da ćemo gledati bolje partije reprezentacije i da ćemo se plasirati na Mundijal" rekao je Krasić.

Krasić je istakao važnost da kvalifikacije za Rusiju počnu pobedom.

"Na premijeri moramo da odigramo dobru utakmicu. Selektor Muslin je u ove tri provere video veliki broj igrača i sigurno da već ima viziju tima. Veliki sam optimista. Verujem u te momke. To su sve dobri momci i kvalitetni igrači. Po kvalitetu sigurno da zaslužujemo da se nađemo na Svetskom prvenstvu" kazao je Jovanović.

Milan Lane Jovanović koji je u dresu sa državnim grbom igrao 44 utakmica i postigao 11 golova takođe je veoma zadovoljan novim izgledom reprezentacije Srbije.

"U prethodna tri meča to je izgledalo odlično. Pogotovo kada se zna kakav je period iza nas. Pobede su najvažniji faktor za izgradnju samopouzdanja i atmosfere u timu, ali i oko tima" rekao je Jovanović.

Srbija će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrati u grupi sa selekcijama Austrije, Velsa, Republike Irske, Moldavije i Gruzije, pa Milan Jovanović smatra da žreb nije mogao da bude bolji.

"Imamo odličnu grupu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, da smo birali mislim da ne bismo bolje izabrali. To su sve ekipe koje nam leže i možemo da igramo sa njima. Kvalitet je na našoj strani. Nadam se da ćemo i kada krenu kvalifikacije igrati sa istom dozom samopouzdanja. Iako se ti mečevi dosta razlikuju po dinamici, ali i opterećenju koje nose s obzirom na važnost koju imaju" dodao je Lane.

Promena sisteme igre koju je uveo selektor Muslin izazvala je dosta pozitivnih reakcija.

"Svaki sistem je dobar i zavisi od igrača koji su na raspolaganju. Ako je selektor Muslin procenio da je to sistem koji iz naših igrača može da izvuče maksimum, imam potpuno poverenja u njega. Veliki sam optimista što se tiče plasmana u Rusiju. Svi faktori u kvalifikacijama su na našoj strani. Počev od kvaliteta, preko dobre uvertire, pa do činjenice da smo u odličnoj grupi. To sve jesu veoma neugodni rivali, nikoga nije lako pobediti, ali ubeđen sam da ćemo proći kvalifikacije" zaključio je Milan Jovanović.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji reprezentacija Srbije igra 5. septembra protiv selekcije Republike Irske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 22.06.2016
07:03

Kao i uvek imamo kvalitet napapiru

avatar
neme
Tuesday, 21.06.2016
14:20

Sta njih dvojica uopste mogu da misle Krasa nije uspeo da nauci rec italijanskog za dve godine a o Lane je bog trebao bi da ima neki sou program u prajm tajmu takve nebuloze koje on spontano baca su neprocenjive.

avatar
Vlada1973
Tuesday, 21.06.2016
14:11

Jos 75 dana do suocavanja sa realnoscu, mnogo mi svi deluju samouvereno, ljudi imajte na umu da mi zadnjih sest godina nismo nigde na fudbalskoj mapi, tumaramo, lutamo, fali nam konkretnost u igri, realizacija, brze osvajanje prostora, bolji presing na protivnika, vise trcanja, borbenosti, ma sve nam bre nedostaje ...... Pozdrav