Everton: ''Molim vas, recimo 'NE' rasizmu!''

Autor: Beta Beta
nedelja 19.02.2017.
20:56
Izvor: Beta

Fudbaler Partizana Everton saopštio je da želi da što pre zaboravi današnju utakmicu protiv Rada, rekavši da je sve vreme vređan na rasnoj osnovi, zbog čega je posle meča i zaplakao.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Partizan je danas pobedio Rad sa 1:0, ali je meč ostao u senci incidenta.

"Čitav mesec smo vredno radili samo sa jednom željom, a to je da se što bolje pripremimo za početak sezone, dobijemo svaku utakmicu i borimo se za šampionsku titulu. Sa tim mislima smo i ušli i u ovaj meč koji smo iako nije bio lak na kraju dobili. Ali, zato sve drugo u vezi sa njim želim da zaboravim", navedeno je u saopštnju Evertona, koji se oglasio putem kluba.

Brazilac Everton je posle meča pritrčao tribini na kojoj su se nalazili organizovani navijači domaćeg tima i pokazao im srednji prst. Oni su ga tokom meča vredjali na rasnoj osnovi. Posle toga je došlo do koškanja medju igračima oba tima.

"Moja porodica i ja smo zavoleli Srbiju i vaš narod. Ovde se osećamo kao kod kuće i baš zato nisam mogao da sakrijem suze koje su same nekontrolisano išle jer sam tokom 90 minuta utakmice trpeo rasističke napade, pogrdne nazive sa tribina.

Dodatno me je uznemirio i stav protivničkih igrača koji su, umesto sve da smire, podržavali čitavo dešavanje. Našao sam se u grotlu ljudi bez emocija koji su me samo još dodatno napadali umesto da me zaštite.

Želim što pre sve da zaboravim, okrenem se svom timu, porodici i onome što najviše volim - fudbalu. I, molim vas, recimo 'NE RASIZMU'"
, napisao je Everton Luiz.

Fudbaleri Partizana su u znak podrške svom saigraču na društvenoj mreži Instagram okačili fotografiju kapitenske trake na kojoj na engleskom jeziku piše "Ne rasizmu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak