Everton Luiz je juče brutalno vređan, a onda u suzama zamolio javnost da kaže ''NE'' rasizmu! Ima li odgovora?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.02.2017.
13:01
Izvor: Sportske.net

I dok vest iz Srbije o uvredama na rasnoj osnovi koje je juče doživeo Brazilac Everton Luiz polako puni novinske stupce širom sveta, ovdašnji nadležni fudbalski organi, ali i dotični klubovi izgleda misle da nema potrebe da se posebno oglase ovim povodom

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Zašto ćutite?

Ovo pitanje se, pre svih, odnosi na Fudbalski savez Srbije, Zajednicu superligaša, FK Rad, ali i FK Partizan, na čijem zvaničnom sajtu i dalje nema nijednog posebnog osvrta na rasističke uvrede i jasne osude istih, kojima je juče bio izložen njihov fudbaler Everton Luiz.

Svi smo juče na Banjici mogli da vidimo i čujemo šta se sve dešavalo, Brazilac je u suzama napustio teren, a posle meča je javno apelovao na čitavu ovdašnju javnost da kaže ''NE'' rasizmu. Mediji su uglavnom preneli taj njegov apel, ali na Partizanovom zvaničnom sajtu se, danas u 13 časova, Evertonova poruka i dalje ne vidi?!

Njegovom zemljaku Leonardu nije dugo trebalo da mu javno pruži podršku, kao ni ostalim saigračima iz Partizana, koji su se takođe oglasili na društvenim mrežama, ali šta je sa ZVANIČNIM reakcijama gorepomenutih...? Koliko njima još treba vremena da se javno oglase?

Na primer ovako, kako je to danas učinila ''Arena Sport'' na Tviteru.

--
--

Ni drugim klubovima niko ne brani da javno osude ovu pojavu... Ali, javne reakcije i osude takvog ponašanja navijača su za sada malobrojne...

Uglavnom ćete čuti komentare kako to disciplinski organi treba da rešavaju, a za to vreme, slika iz Srbije se brzo proširila na sve strane sveta.

U prilogu su neke od reakcija inostranih medija. Ne dozvolimo da nas poistovećuju sa malom grupom onih koji su učinili ovaj sramni čin.

-- -- --



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak