EURO 2016 - Srpski rivali se ne proslavljaju

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 18.06.2016.
17:22
Izvor: Sportske.net

Tri reprezentacije koje su u grupi sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo do sada su osvojile svega 4 boda.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Sasvim solidne vesti sa Evropskog prvenstva u fudbalu stižu po reprezentaciju Srbije.

Ekipa Slavoljuba Muslina je na tri dosadašnja meča pod vođstvom novog selektora uspela da pobedi dva puta i da igra nerešeno protiv Rusa koji učestvuju na Evropskom prvenstvu. Naši reprezentativci su savladali Kipar u Užicu i Izrael na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji kreću u septembru, Srbija je u grupi sa Republikom Irskom, Austrijom, Velsom, Moldavijom i Gruzijom.

Naizgled, grupa nije toliko teška, ali ima tri učesnika Evropskog prvenstva, pa i to može donekle da bude pokazatelj trenutne snage ove grupe.

Ipak, niti jedna od ove tri reprezentacije (Vels, Republika Irska i Austrija) se nisu proslavile na EP.

Vels je sakupio tri boda u svojoj grupi zahvaljujući Geretu Bejlu i njegovom golu iz slobodnog udarca protiv Slovačke. Ipak, njegov gol nije bio dovoljan da reprezentacija Velsa savlada Englesku, poraženi su od Albiona sa 2:1.

Austrija je poražena od Mađarske u prvom kolu, dok su Irci zabeležili svega jedan remi u dva kola i to protiv Švedske koja nije šutnula u okvir gola niti jedan jedini put na ovom prvenstvu. Zanimljivo, na svom kontu imaju jedan gol koji je postigao fudbaler Republike Irske.

Dakle, ruže ne cvetaju našim rivalima, valjalo bi da se to iskoristi od septembra...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Sunday, 19.06.2016
04:29

Kad su oni ovako losi,kakvi cemo tek mi biti...

avatar
John Cena
Saturday, 18.06.2016
18:24

Treba da budemo srecni sto u grupi nemamo Francusku, Englesku, Spaniju, Italiju, imamo dobre sanse da je prodjemo, mada kada smo mi u pitanju umemo da upropastimo sve. Nadam se da cemo bar sada da se kvalifikujemo

avatar
kizito
Saturday, 18.06.2016
17:50

Ne moze se po jednoj,dve utakmice suditi.Vels je u zavrsnici izgubio od Engleske,ali dobro njih inace uvek bijemo u kvalifikacijama.Irska nam manje lezi,tesko ih je probiti,i Belgija ih je nacela dobrim individualnim potezom-da nije ko zna sta bi bilo.Austrija je odigrala tek jednu utakmicu.Do septembra se dosta toga moze promeniti.Iako u grupi nemamo protivnike zvucnog imena,tu su tri reprezentacije koje nece biti lako pobediti.Bitno je da ne kiksamo protiv malih sto cesto umemo.

avatar
SAF
Saturday, 18.06.2016
17:44

Realno,bolji smo samo od Gruzije i Moldavije i tu možemo da očekujemo bodove,sa Velsom i Irskom smo tu negde dok je Austrija trenutno favorit grupe.

avatar
Jonas Gutierrez
Saturday, 18.06.2016
18:39

Jaci je Vels od Austrije, oni su dosta losi sad...i mislim da ce biti jos losiji, veci ce nam protivnici biti i Irci od njih.

avatar
CZYNWA
Saturday, 18.06.2016
19:51

Irci i Velsani su puno bolji od Austrije, ali ako treba da se bojimo takvih reprezentacija onda i ne treba da idemo u Rusiju !

avatar
mdostanic
Saturday, 18.06.2016
17:36

A mi bi se kao vise proslavili da smo umesto nekoga od njih... :))

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 18.06.2016
17:45

Mi ne bismo prosli cak ni kad bi sve treceplasirane ekipe isle u osminu finala:-D

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 18.06.2016
17:26

Zato ce protiv nas briljirati. Sva sreca pa protiv Irske igramo kod kuce, ej...