EP (U19) - Samo remi, stative i sudija zaustavili Srbiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.07.2014.
19:13
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije remijem sa Ukrajinom krenula je u odbranu trofeja na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. "Orlići" su bili bolji i zaslužili trijumf ali će u nastavku prvenstva morati da traže prvi trijumf i plasman u polufinale i na SP na No

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije remijem je započela takmičenje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj iako je danas u Đeru nadigrala selekciju Ukrajine i zaslužila pobedu.

Reprezentativci Srbije odigrali su 1:1 (1:1) protiv Ukrajinaca i tako propustili priliku da uknjiže prva tri boda u grupi "B" i već posle prve utakmice na EP obezbede plasman na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje se 2015. igra na Novom Zelandu.


Ukrajina
- Sarnavski, Kačaraba, Burda, Markovič, Sobol, Tankovski (od 53' Čumak), Jaremčuk (od 58' Bjesidin), Kovalenko (od 74' Adamenko), Haratin, Bilonog

Srbija - Rajković, Gajić, Ristić, Stevanović, Jovanović, Gaćinović (od 84' Dražić), Maksimović, Zdjelar, A. Živković, Simić (od 68' Pantić), Mandić (od 62' Jović)

Aktuelnom prvaku Evrope za uzrast do 19 godina pripala je ta čast da duelom sa Ukrajinom otvori Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, a kako je utakmica na "ETO Parku" u Đeru počela činilo se da se selekciji Srbije ne piše dobro.

Samo što su krenuli sa centra Ukrajinci su stigli do kornera koji je izveo Viktor Kovalenko a lošu intervenciju naše defanzivne linije i štoperskog tandema Stevanović-Jovanović iskoristio je Nikita Burda koji sa sedam, osam metara glavom šalje loptu u mrežu nemoćnog Predraga Rajkovića.

Šok koji su reprezentativci Srbije pretrpeli u drugom minutu a posle kojeg je Ukrajina stigla do prednosti nije dugo držao izabranike Veljka Paunovića jer su nakon toga krenuli odlučno i angažovano ka golu protivnika, onako kako je trebalo od prvog minuta meča.

Pet minuta nakon primljenog gola Srbija je stigla do izjednačenja. Preciznu loptu koju je sa sredine terena Zdjelar uputio na desni bok Andriji Živkoviću prvotimac Partizana prihvata i šalje u peterac, gde kapiten Nemanja Maksimović "maj-geri" udarcem pogađa mrežu Ukrajinaca i poravnava rezultat na 1:1.

Od tog trenutka pa sve do odlaska na odmor Srbija je u potpunosti držala konce igre u svojim nogama a najviše problema odbrani Ukrajine zadavali su danas sjajni Andrija Živković i Veljko Simić, krilni fudbaleri koji su konstantno zbunjivali rivala međusobnim rotacijama.

Srbija je već do odlaska na odmor mogla do prednosti da je arbitar Štefan Klosner u 11. minutu pokazao na belu tačku, nakon što je Andrija Živković nepropisno zaustavljen na putu ka golu, ali je Švajcarac, čini se, napravio previd u toj situaciji i oštetio "Orliće".

Maksimovic
Foto: Uefa.com

Nastavak utakmice umalo je doneo novi šok za reprezentaciju Srbije i to zahvaljujući arbitru Klosneru koji je u 57. minutu dosudio indirektan udarac u situaciji kada je kapiten Maksimović želeo da izbaci loptu a ona je potom završila u naručju golmana Rajkovića.

Zahvaljujući umešnosti golmana Crvene zvezde lopta nije završila u golu i to je praktično bila jedina prilika koju su Ukrajinci imali u drugom poluvremenu, ali je zato Srbija nakon tog momenta počela da opseda gol protivnika.

Samo u periodu od 65. do 77. minuta reprezentativci Srbije tri puta su dolazili na domak postizanja gola ali su se stative i golman Ukrajine isprečili "Orlićima" na putu do preuzimanja vođstva.

Andrija Živković nastavio je da pravi razliku na terenu i da svojim pasovima spaja svoje saigrače sa golom što je učinio i u 65. minutu kada je Veljko Simić sam izašao pred golmana Sarnavskog ali je potonji bio priseban i zaustavio udarac.

Nakon toga selektor Paunović zamenio je Veljka Simića a u vatru je bacio Danila Pantića, da bi nedugo potom Luka Jovića zamenio danas neprimetnog Mandića.

Upravo su fudbaleri koji su u igru ušli u drugom delu igre za samo dva minuta, u 76. i 77. minutu, dva puta pogađali stative golmana Ukrajine a prava je šteta što Jović i Pantić tada nisu uspeli da pogode mrežu jer bi to bili jako lepi golovi.

Poslednji adut Veljka Paunovića bio je Dejan Dražić koji je u igru ušao šest minuta pre kraja utakmice ali ni napadač OFK Beograda nije uspeo da donese trijumf koji bi bio potpuno zaslužen.

Srbija će se u drugom kolu grupe "B" sastati sa selekcijom Nemačke koja tek treba da odigra svoj meč prvog kola protiv Bugara. Duel sa "Pancerima" na programu je 22. jula od 18 časova u Papi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke