EP (U19) - "Orlići" izabrali teži put!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.07.2014.
10:25
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije propustila je priliku da pobedom nad Nemačkom obezbedi mesto u polufinalu Evropskog prvenstva a kako je Ukrajina u drugom meču savladala Bugare "Orlići" sada nemaju mnogo opcija jer im sada igra samo pobeda u trećem kolu g

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Branilac titule na tekućem Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 19 godina propustio je u utorak izvanrednu priliku da trijumfom nad Nemcima obezbedi plasman u polufinale turnira u Mađarskoj ali i direktan plasman na SP za igrače mlađe od 20 godina koje se 2015. održava na Novom Zelandu.

Srbiju je od tog podviga delilo svega nekoliko minuta ali je Niklas Štark pogodio u prvom minutu nadoknade i tako doneo Nemcima remi a "Orlićima" probleme.

Druga utakmica drugog kola u grupi "B" završena je minimalnom pobedom Ukrajine (1:0) pa se tako došlo do sledećeg poretka na tabeli. Nemačka i Urajina imaju po 4 boda kolo pre kraja, Srbija je treća sa dva, dok Bugari zauzimaju poslednju poziciju u grupi bez bodova.

U trećem kolu grupe "B", koje je na programu u petak, Srbija se sastaje sa Bugarskom, dok će dve prvoplasirane ekipe međusobno odmeriti snage.

Situacija je takva da Srbija mora da savlada Bugare makar sa 1:0 kako bi se domogla polufinala EP, dok bi joj za odlazak na SP na Novom Zelandu bio dovoljan i remi.

Izabranici Veljka Paunovića naizgled nemaju težak zadatak jer će im minimalna pobeda biti dovoljna za plasman u polufinale ali je problem taj što će takav rezultat biti dovoljan samo za drugu poziciju na tabeli i duel sa Portugalom u polufinalu.

Da bi se Srbija plasirala u polufinale, pored trijumfa nad Bugarima, biće neophodno da Nemačka ili Ukrajina slave u drugoj utakmici trećeg kola a remi na tom susretu značio bi da dalje idu Nemačka i Srbija kao dve reprezentacije koje bi imale bolju gol razliku od Ukrajine.

Podsećamo da se na EP u slučaju istog broja bodova prvo gleda gol razlika, zatim više datih golova, a tek onda međusobni susreti.

Rasplet u grupi "B" na programu je u petak od 20 časova i 15 minuta kada počinju oba susreta.

Grupa B:
Tabela B

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke