EP U19 (kval.) - Norveška dala nadu "Orlićima"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.03.2015.
19:01
Izvor: Sportske.net

Druga utakmica drugog kola elitne runde kvalifikacione grupe 4 između Holandije i Norveške završena je nerešenim rezultatom, pa omladinska reprezentacija Srbije još uvek može da se nada plasmanu na Evropsko prvenstvo.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Posle drugog kola elitne runde kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Grčkoj reprezentacija Srbije još uvek može da se nada plasmanu na kontinentalnu smotru.

Zahvaljujući trijumfu nad selekcijom Švajcarske i remiju u duelu Holandije i Norveške, "Orlići" se uoči poslednjeg takmičarskog kola i dalje nalaze u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Mnogo više Srbiji bi odgovaralo da je Norveška savladala domaćina turnira ali i remi rezultatom 1:1 (0:0) ostavlja "Orliće" u trci za prvo mesto u grupi.

Norvežani su vodili protiv Holandije sve do 80. minuta igre kada je Bazoer poravnao na 1:1 i tako doneo važan bod "Lalama".

Istini za volju, domaćin je deset minuta pre izjednačujućeg gola promašio penal pa se mora priznati da je i podela bodova dovoljno dobra za "Orliće" koji svakako ne drže sudbinu u svojim rukama.

U poslednjem kolu reprezentacija Srbije igra protiv Norveške a pobeda će biti preduslov za eventualni plasman na EP. Ukoliko Srbija savlada Norvežane imaće 6 bodova ali će joj u tom slučaju za plasman na kontinentalni šampionat u Grčkoj biti potreban i remi Holandije sa Švajcarskom.

Podsećamo da će plasman na Evropsko prvenstvo u Grčkoj obezbediti samo prvoplasirane ekipe iz sedam kvalifikacionih grupa.

Tabela grupe 4:

1. Holandija 2 1 1 0 2:1 (+1) 4
2. Norveška 2 1 1 0 2:1 (+1) 4
3. Srbija 2 1 0 1 3:2 (+1) 3
4. Švajcarska 2 0 0 2 1:4 (-3) 0

Utakmice 3. kola u grupi 4 na programu su u utorak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke