EP U17 - Pobeda Irske, evo kako Srbija može u 1/4 finale

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.05.2017.
18:21
Izvor: Sportske.net

Kadetska selekcija Republike Irske savladala je Bosnu i Hercegovinu u drugom kolu Grupe C, a evo šta to znači za naš nacionalni tim.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Duelom Republike Irske i Bosne i Hercegovine kompletirano je drugo kolo u Grupi C Evropskog prvenstva za kadete koje se održava u Hrvatskoj.

Republika Irska je slavila rezultatom 2:1 (2:1) i tako ostala u trci za plasman u četvrtfinale, dok se Bosna i Hercegovina praktično oprostila od daljeg toka takmičenja.

Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu, a golove za Republiku Irsku postigli su Roan Rouč i Adam Ajdah, dok je jedini gol za Bih dao fudbaler Partizana Nemanja Vještica.

Nakon duela Republike Irske i BiH postalo je jasno šta je reprezentaciji Srbije neophodno da bi se plasirala u četvrtfinale.

Pođimo od toga da "Orlići" drže sudbinu u svojim rukama uprkos porazu od Nemačke (3:1) i da će im trijumf nad Bosnom i Hercegovinom obezbediti mesto u četvrtfinalu bez obzira na ishod duela "Pancera" i Republike Irske.

Srbija može do četvrtfinala čak i ako remizira sa zapadnim komšijama, ali pod uslovom da Republika Irska ne savlada Nemačku.

Poraz bi potpuno zakomplikovao situaciju jer bi onda Irska mogla dalje i sa remijem, ali bi moglo da se dogodi da se tri selekcije nađu u krugu i da odlučuje gol razlika.

Poslednju utakmicu grupne faze Evropskog prvenstva Srbija će odigrati 10. maja od 12 časova u Kostreni, dok će Republika Irska i Nemačka odmeriti snage u isto vreme ali na stadionu Rijeke u Rijeci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Esmin Kecap1
Monday, 08.05.2017
00:05

Teoretski je moguce i da ispadnemo i ako pobedimo BIH jer u slucaju da i Irska pobedi Nemacku imala bi 6 bodova koliko i Nemacka i Srbija pa bi odlucivala gol razlika,a ako bi imali slabiju gol razliku od rivala ispali bi,ali to je gotovo pa nemoguce.

avatar
Lazar Grobar
Sunday, 07.05.2017
19:42

Osvajamo ovo takmičenje,u potpunosti smo nadigrali Švabe.

avatar
Partizan/Lazio
Sunday, 07.05.2017
22:16

Da su Vlahovic ili Novic imali bi lepe sanse,ovako bez golgetera bice tesko.Samo da idemo na Engleze posle,volim kad igramo sa njima.