EP (U17) - Neće biti lako, "Orlići" na Nemce, ali i na komšije!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 03.04.2017.
18:34
Izvor: Sportske.net

Kadetska reprezentacija Srbije koju čine igrači mlađi od 17 godina igraće u Grupi C na predstojećem Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Žrebom u hotelu "Panorama" u Zagrebu u ponedeljak su određeni sastavi grupa za predstojeće Evropsko prvenstvo kadetskih selekcija.

Reprezentacija Srbija bila je u drugom šeširu zajedno sa još šest reprezentacija, a voljom žreba za rivale je dobila selekcije Nemačke, Republike Irske i Bosne i Hercegovine!

Nemačka i Republika Irska obezbedili su plasman na Evropsko prvenstvo pošto su u elitnoj rundi kvalifikacija imali maksimalan učinak, dok je Bosna i Hercegovina kao drugoplasirana iz sedme grupe izborila plasman na kontinentalnu smotru.

Dodajmo još i to da je Republika Irska igrala u verovatno najslabijoj kvalifikacionoj grupi zajedno sa selekcijama Farskih Ostrva, Slovačke i Kipra, dok su Nemci bili najbolji u konkurenciji Turske, Finske i Jermenije.

"Orlići" će igrati u Grupi C zajedno sa pomenutim reprezentacijama, a plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe.

Evo i sastava svih grupa:

GRUPA A: Hrvatska, Španija, Turska, Italija;
GRUPA B: Škotska, Francuska, Mađarska, Farska Ostrva;
GRUPA C: Nemačka, Republika Irska, SRBIJA, Bosna i Hercegovina;
GRUPA D: Holandija, Engleska, Norveška, Ukrajina;

Reprezentacija Srbije koju čine igrači mlađi od 17 godine obezbedila je sredinom marta plasman na kontinentalnu smotru u Hrvatskoj, pošto je završila na drugom mestu svoje kvalifikacione grupe.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj na programu je od 3. do 19. maja, a utakmice će biti igrane na sedam različitih stadiona u šest gradova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lazar Grobar
Monday, 03.04.2017
19:22

Moram da priznam da u zadnje vreme ove mlađe selekcija ne donose neke rezultate,mislim na period posle SP-a 2015. Radujem se tome,iskreno,neće da se umisle kao većina junaka sa Novog Zelanda. I naravno,reprezentaciju u21 ne računam kao mladu,mada su i oni jedva izborili EP sa onim propalitetom Sivićem. Od pomenutih junaka sa Novog Zelanda,jedino je SMS bukvalno uspeo,Gajić,Veljković i Živković u zadnje vreme podižu formu,Gaćinović je solidan u Frankfurtu. Sad očekujemo i da Grujić izađe iz propalog kluba koji uništi svakog Srbina koji kroči na Enfild.

avatar
(anti)talentovan lik
Monday, 03.04.2017
21:24

Pa i ja kazem da Liverpul namjerno dovodi Srbe da bi im unistavao karijeru lol.