EP - ''Orlići'' već na startu doživeli težak udarac

Autor: Darko Mitrović
subota 17.06.2017.
19:50
Izvor: Sportske.net

Neuspešan start naše U21 reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. U prvom kolu ''Orlići'' poraženi od Portugala i tako odmah dospeli u veoma tešku situaciju po pitanju plasmana u polufinale.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

U prvoj utakmici prvog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu, mlada reprezentacija Portugala savladala je Srbiju rezultatom 2:0.

Uvodnih desetak minuta igre proteklo je u znaku Portugalaca. Oni su već u petom minutu bili na pragu vođstva. Sve se dogodilo posle slobodnog udarca kapitena Fernandeša sa desne strane. Centrirao je u kazneni prostor, Neveš je umakao Gajiću, ali je njegov udarac zaustavioa stativa.

Kako je meč odmicao, naši ''Orlići'' su polako preuzimali kontrolu na terenu i postajali sve konkretniji i opasniji.

U 12. minutu meča videli smo akciju akcija Živkovića i Gajića po desnoj strani, usledio je Gajićev centaršut za Grujića, koji šutira sa desetak metara, ali je njegov udarac izblokiran. Prva prilika za reprezentaciju Srbije u ovom meču.

Sledeću smo imali šest minuta kasnije, kada je Čavrić iznudio slobodan udarac na dvadesetak metara od gola. Andrija Živković je izveo ''slobodnjak'', ali je pogodio samo živi zid.

To je bila samo najava najboljih prilika koje je naš tim imao u narednom periodu. U 27. minutu raspoloženi Živković je sjajno asistirao za Uroša Đurđevića koji je u šesnaestercu umakao pažnji svojih čuvara, ali je loptu poslao tik pored leve stative.

Samo par minuta kasnije, sjajna akcija Živković-Đurđević-Čavrić, koji je izbio sam ispred golmana Varele, ali je portugalski golman istrčao van šesnaesterca i tako zaustavio ovaj napad Lalatovićevog tima. 

Ali, ponovo sledi period bolje igre Portugalaca, ispostavilo se i ključni za ishod ovog meča.

U 35. minutu pripretili su iz slobodnog udarca, ovoga puta Diogo Žota je umakao Veljkoviću, ali srećom nije uspeo da iskontroliše loptu.

To je, nažalost, bila najava onoga što je usledilo dva minuta kasnije. Podens je pobegao Nemanji Maksimoviću, ušao u kazneni prostor i sa leve strane centrirao za Guedeša, naš golman je kratko zakačio loptu, ali ona je pravo stigla do Guedeša, koji pored Veljkovića sprovodi loptu u mrežu - 1:0.

OVDE možete videti najzanimljivije detalje iz prvog poluvremena.

U pauzi, i jedan i drugi trener su izvršili po jednu izmenu. Nenad Lalatović je umesto Čavrića na teren poslao Plavšića, a na drugoj strani Bruma je zamenio Žotu.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Uroš Đurđević je zatresao mrežu rivala, ali iz ofsajd pozicije, ništa od izjednačenja.

Ubedljivo najbolju priliku za naš tim imao je Marko Grujić u 58. minutu. Andrija Živković je odlično centrirao sa desne strane, pogodio je Grujića ''u trepavicu'', ali fudbaler Liverpula udarcem glavom šalje loptu pored stative.

--

Ubrzo su usledile i preostale dve izmene, i u jednoj i u drugoj ekipi, a Lalatović je odlučio da poverenje ukaže dvojici igrača koje trenira u Čukaričkom - Nemanju Radonjića i Ognjena Ožegovića.

Radonjić je vrlo brzo po ulasku uspeo da skrene pažnju na sebe, izborio se za dve lepe prilike,m od kojih je posebno izgledna bila ona posle Živkovićevog kornera u 75. minutu, kada je loptu dočekao na drugoj stativi, snažno je šutirao, ali preko gola.

Očeklivali smo još veći pritisak ka golu Portugalaca, ali umesto toga, naš tim ponovo posustaje u finišu.

Madeiroš je u 85. minujtu mogao da reši sve dileme, kada je neometan izbio sam ispred Milinković-Savića, ali je šutirao pored gola.

A onda, sve nade našeg tima ugašene su četiri minuta kasnije. Renato Sančez je majstorski proigrao kapitena Fernandeša u kaznenom prostoru, a ovaj idealno zahvatio loptu i poslao je u mrežu za konačnih 2:0.

Srbija U21: Vanja Milinković-Savić, Gajić, Jovanović, Veljković, Antonov, Grujić (Radonjić od 68.), Maksimović, Živković, Gaćinović, Čavrić (Plavšić od 46.), Đurđević (Ožegović od 74.).

Portugal U21: Varela, Kanselo, Edgar, Semedo, Rodrigez, Karvaljo (Renato Sančez od 59.), Neves, Fernandez, Podense (Medeiroš od 68.), Guedes, Žota (Bruma od 46.).

Večeras od 20:45h u istoj grupi igraće Španija i Makedonija.

----

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Vukic
Saturday, 17.06.2017
23:14

reguj FSS kako radite dosad sad menjaj selktora brzo

avatar
Kugla85
Saturday, 17.06.2017
20:48

Svaka cast momcima na zalaganju, trudu i zelji....

avatar
Igornopolis
Saturday, 17.06.2017
20:46

Al me atomski mrav munjevito demantovao. Svaka cast kako je decko odigrao u drugom. Od Radonjica sam ocekivao bolje prodore 1x1 sto mu je specijalnost. Morao je bolne u dva navrata da ispomera njihovog desnog beka. Steta. Dobra igra. Treba samo jako do kraja. Srecno.

avatar
Dragan Stjepanovic
Saturday, 17.06.2017
20:42

Samo bez defetizma. Pokazali smo da mozemo jako solidno da igramo protiv cak i da budemo bolji veci dio meca od Portugala. Danas nisu usle neke lopte koje ce sledeci put uci u gol i to je to. Treba dobiti Makedonce koji nisu slucajno na EP a onda sa Spancima za prolaz.

avatar
Zauvek Plavac
Saturday, 17.06.2017
20:25

Nije neverovatno što smo pobedili sami sebe, već što nismo uspeli da pobedimo onako slab Portugal... Ni u čemu nisu bili bolji od nas.

avatar
Debeljko sa Čukarice
Saturday, 17.06.2017
20:19

Steta jer nisu bolji od nas.

avatar
Saturday, 17.06.2017
20:13

Ovo je sramota.Novinari su izdigli u nebesa i Živkovića i Grujića i ostali, pa oni ne igraju u klubovima, što isto važi i za trenera.Od Španaca ćemo primiti 5 komada.

avatar
Partizan/Lazio
Saturday, 17.06.2017
20:12

Necu da duzim sa analizom,Portugalci su odigrali pravu turnirsku utakmicu dok su nasi previse solirali u kljucnim momentima.Bio bi remi po meri(Grujic je onaj zicer morao dati),ali kad nismo uspeli da izvrsimo bas nikakav pritisak u poslednjih 10 minuta,pitanje je da li smo ga zasluzili.Vanja i Maksa bez meca od zimus,to se itekako osetilo.Za razliku od Pauna prekidi su nam neuporedivo slabiji,a i koncentracija i disciplina nisu na tom nivou.Nije jos nista gotovo,posebno sto pobeda protiv Makedonaca moze psihicki mnogo da podigne ekipu.

avatar
R E V O L T
Saturday, 17.06.2017
20:12

Na stranu promasaji, za prvi gol krivi Maksimovic, Veljkovic (kriminalno je odigrao danas, nije znao gde se nalazi i ubedljivo je najgori bio na terenu Hahaha) i mesar Vanja, za drugi Jovanovic, imamo 20% sansi za prolazak.

avatar
R E V O L T
Saturday, 17.06.2017
23:02

I za drugi isto (i) Maksimovic, nisam znao ko je taj igrac koji nije izasao RS-u u blok dok sam ovo pisao...

avatar
magister
Saturday, 17.06.2017
20:08

Izmene: prva, Plavšić umesto Čavrića - tačna i odlična... Plavšić više nego OK. Druga - Grujić - Radonjić - sumnjiva - od tog trenutka rupa u sredini, skok manje u napadu... Treća Đurđević - Ožegović, nije bitno uticala. VMS 5.5 - Gajić 7, Jovanović 6, Veljković 6, Antonov 5.5 - Grujić 6, Maksimović 5.5 - Gaćinović 6, Živković 6.5 - Đurđević 6, Čavrić 5.5... Plavšić 7, Radonjić 6, Ožegović 5.5.

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 17.06.2017
22:04

Mozes li da navedes jednu akciju,dobar pas,udarac na gol ili nesto slicno da je uradio atommrav.To sto trci i juri bezglavo po terenu ne znaci da zna da igra fudbal.Kazu Radonjic umalo dao gol,a on nekontrolisano zahvatio loptu i ona po sredini gola metar iznad golmana ode u publiku.Posle trostruke izmene nas tim nije nista opasno uradio po gol portugalaca.Realno,Portugal je igrao koliko je bilo potrebno da bi pobedio.

avatar
SL_Komedija
Saturday, 17.06.2017
20:06

Golman slab, odbrana i ne moze bolje, ovi portugalci su bolji dribleri, sredina ok, napad slab. Đurđević i Grujić su morali da iskoriste šanse, Plavšić je trebao da počne, Grujić i Živković najviše vuku napred. Sve u svemu mogli smo makar do jednog boda. Maksimović slabiji nego obično, ali biće bolje nadam se.

avatar
magister
Saturday, 17.06.2017
20:02

Maksimović bio uz Sančesa kad je asistirao, pa je tako kod oba gola koje smo primili bio prisutan bez efekta. Portugal taktički, pa i tehnički zreliji. Svaki naš start je ili faul ili izbacivanje lopte što dalje (zbog čega cenim Jevtovića, koji prilikom starta, glavom nogom, usmerava loptu svom igraču), loš prijem lopte, dosta pogrešnih pasova. Ali i dosta borbe, trčanja, volje, nekoliko dobrih akcija, da smo dobili ili igrali nerešeno - ne bi bilo nezasluženo. Ipak utisak - tehnički i taktički zreliji tim pobedio.

avatar
gosfkcz
Saturday, 17.06.2017
19:59

Realno je jeaci Portugal, zao mi je sto neki igraci igraju zbog stare slave iako nisu u formi. Plavsic pokidao, promocija igraca cuke da se zaradi neki dinar.

avatar
pepyslav
Saturday, 17.06.2017
19:59

Iako sam gledao samo drugo poluvreme, cini se da igrom nismo zasluzili poraz, ali tehnicki su Portugalci izuzetni, vidi se da kad im se da i malo prostora lako stvore sansu, narocito pas kod drugog gola, sto je nama falilo na ovom mecu....Grujic je morao da postigne gol glavom, a prvi gol je kiks golmana....steta, ali valjda cemo biti bolji u zavrsnici u nastavku, jer se cini da tu potpuno zavisimo od Zivkovica, i da ostali samo njegovu kreaciju cekaju...

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 17.06.2017
19:59

Nazalost,potvrdila se sumnja da okoreli zvezdas nije dorastao zadatku.Ubacivanje igraca zvezde i cukarickog u drugom poluvremenu je potvrdilo njegovu ostrascenost i nemogucnost zdravog rasudjivanja.Menjati napadaca za napadaca kad jurite rezultat je tesko neznanje.Steta za ovako perspektivan tim

avatar
Marko
Saturday, 17.06.2017
19:58

Mi smo nacija koja redovno sama sebe pobedjuje. Ovi portugalci su nista... Bolji smo bili ceo mec, ali eto. Lalatovic me razocarao nekim potezima, ali ajde.. Bice valjda bolje u sl dva meca...

avatar
Борко Михајловић
Saturday, 17.06.2017
19:56

Šteta. Imali smo realne šanse da ih dobijemo. Idemo dalje!

avatar
Amar Zornic
Saturday, 17.06.2017
19:56

Glupo primljen prvi gol nas izbacio iz ritma . Teski promasaji Djurdjevica i Grujica. Moralo je to dosta bolje al haj , srecno u nastavku...

avatar
Burazer
Saturday, 17.06.2017
19:54

Mnogo losa igra, nekima se vidi da ne igraju u klubovima. Makedonija mora da se dobije, a sa Spanijom na srecu,

avatar
The Truth
Saturday, 17.06.2017
19:54

Steta bili smo bolji,maci Vanju sa gola,Plavic od pocetka,vise prostora za Djurdjevica.Cavric los,Zivkovic iznenadjujuce los,Grujic los ali moramo razumeti er je jako malo igrao ove sezone a imao je problema sa povredama.Napasti drugo mesto pa sta bude!

avatar
Anderton
Saturday, 17.06.2017
19:52

To je bilo to. Živković dobar, ostali solidni, osim golmana koji je katastrofalan, i nije mu prvi put. Uvođenje Radonjića najbolje govori koga je savez imenovao za selektora.

avatar
Борко Михајловић
Saturday, 17.06.2017
20:03

Ne razumem tvoj komentar za Radonjića. Sasvim solidan je bio. Katastrofalan je pregrubo za Vanju.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 17.06.2017
20:09

Radonjic cim je usao je imao par jako konkretnih situacija i umalo dao gol , Zivkovic imao dve maestralne asistencije ali generalno jako los . ceo tim mora bolje pozz